Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיהיה מספיק טוב ללימודים ולהרצת תוכנות, לא יזיק שגם יריץ משחקים "כבדים".

בכיס 2000 ש"ח + 600 למסך יד שנייה, השאלה בגדול אם בסכום כזה יש מה להתאים באופן אישי רכיבי חומרה?

פתוח להצעות ולמפרטים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ציינת אם התקציב כולל מערכת הפעלה ואיזו אתה מתכוון להתקין.

מצורף מפרט שמתאים לך ללא מערכת הפעלה.

יתרונות: שקט (מאוררים 12 וכרטיס מסך ללא מאורר), 3 שנים אחריות על הספק.

אם יש לך עוד כמה שקלים בתקציב אז כדאי לשפר את המעבד (לא קריטי).

ללא שם.jpg

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

המפרט שהצעת טוב על פניו בהתאם למחיר אבל לא אופטימלי לדרישות. בזה SURUK תצטרך להחליט מה אתה עושה.

הלוח לדוגמא, אפשר לחסוך עוד טיפונת ולקנות את הG31M-ES2L ולא את הG41, אין הבדל עקרוני בצ'יפסט לשימושים שלו כי גם כך יותקן כרטיס מסך חיצוני, והתמיכה בDDR3 לא רלוונטית כי הוא מעוניין במפרט זול ולוח G41 עם סלוטים של DDR3 מאוד יקר (זה היה 60 אותיות על ההבדל בצ'יפסטים).

דבר נוסף הוא כרטיס המסך.

SURUK בקש כרטיס מסך להריץ משחקים כבדים, כרטיס המסך שציינת, הוא ממש לא למטרות אלה, יותר למטרות HTPC להרצת תכני HD ומשחקים קלים. אם כבר היה משפר מעט ל5670 או ל 5750.

לגבי שדרוג המעבד אני אישית לא רואה טעם כי ההבדל בין ה5400 ל6500 ל7300 הוא זניח, ומעבד ה5400 הוא אחד המעולים לOC ב775 והזול מבינהם.

בין המחשבים שלי יש אחד עם מעבד E5400 בOC ל4GHZ והמחשב של האשה עם E5300 בOC ל3.9GHZ שניהם יציבים 24/7 וטמפ' סבירות ביותר גם עם קירור פשוט יחסית כמו הALPINE 7 שעולה 60~ שקלים.

SURUK, תצטרך להוסיף קצת כסף לטובת המשחקים או להשאר עם המפרט שהוצע לך כאן שהוא מעולה למחיר ולהוריד את רמת הפרטים במשחקים.

ישנה אפשרות של AMD, אבל במחיר הזה לא ניתן לבנות לך מחשב בהפרש משמעותי אם בכלל שיתאים לדרישותיך הראשונות.

אם תקנה וOC למעבד מעניין אותך צור איתי קשר.

עריכה: המעבד שרשום במפרט הינו BOX שאומר שבא עם הקירור הסטנדרטי של אינטל, מעבד בתצורת הOEM עולה 280 שקלים, בהפרש הזה קונים גוף קירור טוב יותר מזה של אינטל.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הלוח שהצעתי לא תומך ב-DDR3 והוא עולה 2 שקל יותר מה-G31.

לגבי כרטיסי מסך אני לא מבין גדול אבל במסגרת התקציב נראה לי שיתן את התמורה הכי טובה לכסף.

לגבי המאוורר של INTEL, לדעתי הוא עדיף על כל מאוורר אחר עד 50 שקל.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

ברור לי שהלוח שהצעת לא תומך בכך, רשמתי את זה בהודעתי, רשמתי את ההבדלים בין ערכות השבבים.

אולי בSKY ההבדל הוא 2 שקלים אבל ישנו הפרש בחנויות אחרות של 20 שקלים ויותר בין הלוחות המוצעים.

לגבי המאוורר אני קצת חולק עליך אבל זה באמת זניח. אלא אם מדובר בOC ואז זה פחות זניח.

רשמתי שבהתאם למחיר המפרט שהצעת מצויין, אני לא מטיל בכך שום ספק. אבל בהתאם לדרישות SURUK יצטרך לחשוב מה הוא בוחר.

פורסם

לפי דעתי - קודם כל יש חנויות יותר זולות כמו ksp ואייבורי, שלפני שאתה לא רוצה לשמוע עליהם בגלל השירות, אני יגיד לך שזה בעיקר תלוי בסניף.. אני יודע למשל שksp בפתח תקווה הם בסדר גמור.

שאתה "מחליף" חנות אז תבדוק בקשר ללוח והזכרונות, קח את ההכי זול שיש מיצרן מוכר כי אין ממש הבדלים.

לוחןת של של ג'יגהבייט או אסוס הם זולים וטובים. בקשר לזכרונות הכל טוב.

ספק כוח חשוב שיהיה של יצרן רציני ולא איזה חרטא. מה שהציעו לך סביר אבל בחנות אחרת אולי יהיו דברים יותר מעניינים. אז תכתוב איזה איזור אתה ואיפה אתה מתכוון לקנות

דבר שני, עדיף לפי דעתי קירור בסיסי של ac מאשר המקורי של אינטל, (תקנה מעבד בלי קירור - tray במקום box)

הac פשוט יותר שקט (לא שומעים בכלל ליתר דיוק, גם במאמץ, לפחות אצלי) ועולה פחות.

ודבר אחרון, בקשר לכרטיס מסך, לפי דעתי תקנה לוח אם עם כרטיס מסך מובנה, (אם אני לא טועה בg41 אין כרטיס מובנה) שתוכל לראות את הווינדוס לפחות, ותחסוך את הכסף בנתיים כדי לקנות מאוחר יותר כרטיס טוב. למרות שהמחשב לא שיא הביצועים כבר, הוא עדיין יריץ כל משחק בשילוב עם כרטיס איכותי.

גם לפי דעתי זה תמיד טוב שיש כרטיס מסך מובנה בתור גיבוי למקרה שהחיצוני "נשרף", שזה דבר לא נדיר בכרטיסי מסך.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

קצת בלבלתם אותי.. כדי ליישר קו "משחקים כבדים" לא ברמה של גיימר מטורף אין לי ממש זמן למשחקים במחשב, העקרון פה הוא שהגרפיקה תהיה טובה והמחשב יהיה מספיק חזק ולא יתקע לעיתים קרובות.

אודה לעוד הצעות :)

*מערכת הפעלה יש לי וינדוס 7

פורסם

אחד ההבדלים בערכת השבבים בין G41 לG31 הוא שבG41 ישנו כרטיס מסך מובנה אינטל 4500 אל מול ה3100. שניהם זבל למשחקים.

את עניין הBOX מול הTRAY כבר ציינתי כולל עניין ההפרש במחיר וגם אפילו המלצתי על השימוש בקירור של AC, לא רשמתי חברה אבל רשמתי דגם ALPINE 7.

ספק כח באמת ניתן לשפר אבל הכל זה עניין של מחיר. יש את הchieftec 450W ב270 בKSP, ואת הSEASONIC 430W ב300 שקלים שהוא ממש טוב. אלו הכי זולים ואיכותיים שראיתי בKSP למשל.

אתה רשמת שאתה מעוניין שמשחקים יעבדו ברמת גרפיקה טובה ולא יתקעו, אין מנוס מכרטיס מסך נורמלי למשחקים, ממליץ על ה5670 עם 1GB GDDR5 לפחות בתור כרטיס המסך שלך למשחקים. אם אתה מעוניין באמת יותר להשקיע אז ישנם מבצעים טובים עכשיו על סדרת ה4XXX כמו 4890 ו4870 באזור ה700 שקל, ה5670 עולה 540~ ויעשה עבורך את העבודה, אמנם לא חיית ביצועים אבל ברזולוציות סבירות הוא מעולה. (היה לי כזה וכעת יש 5750 בOC יותר גבוה מ5770 ומשחק משחקים בFULLHD)

אני אנסה להרכיב לך מפרט בKSP ואדביק כאן אותו, אבל שוב, המחיר.. המחיר..

(אגב, באמת אל תבהל משריפת כרטיסי מסך, זה הפך להיות עניין יותר נפוץ בתקופה האחרונה, מזל שיש אחריות)

עריכה:

עכשיו שמתי לב שתצורת הזכרונות שנרשמה בהצעה שפורסמה לך היא בתצורת SINGLE CHANNEL, חשוב שתקנה 2 מקלות של זכרון בכל אופן לכל גודל זכרון שתחליט עליו, משפר ביצועים במשחקים ובתוכנות.

פורסם

אני הייתי קונה 2GB זכרון בכרטיס אחד ולא 2 כי 2GB לווינדוס 7 זה בכל זאת לא האידאל. שיהיה אפשרות נוחה להוסיף את ה2GB הנוספים בהמשך. ההבדל בביצועים דיי מזערי בין כרטיס אחד ל2..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מצב הצעה מKSP, עם רכיבים איכותיים, מפרט אשר מאוד מתאים לOC - לרמה של 4GHZ, אולי טיפה פחות.

כרטיס מסך מצויין למשחקים, מארז קטן קומפקטי סולידי ויפה ומחיר לא בשמיים, חריגה מעט מעל ה2000 שקלים.

להתרשמותך:

compksp.jpg

תמונה של המארז:

cm341e.jpg

אם אתה רוצה לחסוך את מחיר ההרכבה אתה יכול לקנות חלקים ולהביא לי ואני ארכיב לך או שתרכיב בעצמך, עניין ממש פשוט לבעלי ידיים ימניות :).

פורסם

בכל לוח סטנדרטי היום מותקן כרטיס קול וכרטיס רשת, בלוחות הזולים מותקן גם כרטיס מסך אך לא מתאים למשחקים כלל וכלל. לכן יש צורך בכרטיס מסך נפרד.

עריכה:

אגב, בכרטיסי סדרה 5XXX של ATI, גם הזולים כפי ש ASITALI ואני המלצנו לך ישנו חיבור HDMI מובנה בכרטיסי המסך ותמיכה בעד 3 מסכים.

פורסם

עדכון קטן, לאחר היוועצות נוספת הומלץ לי להרחיב את הזכרון מעל ל-2G, מה ההמלצות והאם יש צורך בשינוי ספק הכח?

מסך מיועד אגב 24' אם יש קשר.

• תוכן חדש...