Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומפרסיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יכול לקרות בגלל קמשפט חם מידיי שגורם לחפיפת פתיחה מסויימת של השסתומים, לא משהו שצריך להדאיג לדעתי.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

שלום.

יתכן והבעיה היא קרנק 1300 מורכב על בלוק 1600.

לדעתי צריך שלב ראשון לפרק ראש לבדוק עד היכן עולות הבוכנת ואת המהלך שלהם.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מסכים עם ראובן לדעתי הבעייה בשסתומים, האם הקפיצים מחוזקים?

ועוד ירייה באפלה בריחת לחץ מהסעפת נבדקה?

הכל מקרה שיהיה בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ראש המנוע של ה 1300 ושל ה 1600 שונה.

לראש של ה1600 יש תא שריפה נוסף קטן ,(נוסף על תא השריפה בבוכנה.)

כמו כן קוטר השסתומים שונה.

מידת קוטר הצילנדר וקוטר הבוכנות זהות.

גל הזיזים (קאמשפט)שונה - מידות של הפיקות שונות.

ב1300 סמ"ק שסתום היניקה נפתח ב 21 מעלות לפני נמ"ע

ונסגר 55 מעלות אחרי נמ"ע.

ב1600 סמ"ק היניקה נפתח ב27 מעלות לפני נמ"ע

ונסגר 65 מעלות אחרי נמ"ע.

יש לי מנוע פתוח של ה 1300 ושל ה 1600 .

אם תרצה תמונות אוכל לצלם רק מחר.

ירון מאיר

פורסם

דורון , איך בוצעה הבדיקה ? יש לבצע את הבדיקה בכמה אופנים ע''מ לאבחן את הבעיה . הבדיקה החשובה ביותר היא באטימה מוחלטת . יש לבדוק את יחס הדחיסה במידה ואינו ידוע . נתון הקומפרסיה (140PSI ) שנתת ,נמוך מידי למנוע כזה .

אודי.

פורסם

תודה על התגובות.

הקרנק הוא של 1600 עם שינויים (אגן השמן מוגדל על מנת לאפשר תנועה של הקרנק ,האגן הסטנדרט יצר ולא נותן לקרנק להסתובב)וטלטלים מותאמים אשר מגדילים את מהלך הבוכנה ועל ידי כך את הנפח ל1657 סמ"ק(הבוכנות עולות עד לקו 0 עם פני הבלוק)

הבוכנות הן של 1300 עם תא שרפה של 1300 תוך פינוי מקום לשסתומים ,הראש הוא שטוח לחלוטין ללא תא שריפה אני חוזר הראש הנדנדים השתומים הכל מחוזק ומוגדל. את הראש שלחתי שוב לבדיקה ונמצא כי החופש במובילים גדול( הסיבה למעשן הלבן)ויעבור חידוש פעם נוספת ובדיקה יסודית.

היום עשיתי עוד משהו בדקתי קומפרסיה במנוע נוסף 1300 של פורד עם אותו שעון לחץ .ככל הנראה בשלב זה הבעיה היא בשעון

הקריאה היתה 60 כשידוע לי שהמנוע תקין ,הוחלף בשעון אחר לא מקצועי והקריאה עלתה ל120 אני מקווה שבכך עליתי על הבעיה בקריאה הנמוכה לאחר הרכבת הראש אבצע בדיקה נוספת עם שעון חדש.לגבי אופן הבדיקה ,בוצעה בדיקת לחץ הפוך,נשמעה דליפה בקרבורטורים ומעט באגזוז ולכן הראש ירד לטיפול חוזר בשסתומים.הבדיקות בוצעו בהנהגתו של אבי גואטה הידוע ....כל שלב נבדק מספר פעמים על מנת לבודד את הבעיה.

אודי .

קומפרסיה של מנוע פורד 1600 חדש נתוני יצרן 180PSI. במנוע שלי בשל הקאמשפט הקריאה על פי הוראות יצרן אמורה להיות 140PSI אני מאד רוצה להאמין שאם זיוף שעון של 40% אני בדיוק איכן שצריך להיות . נראה עוד כמה ימים כשהראש יחזור.

שוב תודה.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

אני אתעלק על השרשור ברשותכם ואשאל.

מחר אני מבצע בדיקת קומפרסיה למנוע 1.1L של האסקורד, מהיא הקומפרסיה האופטימלית ?

תודה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אם גוואטה בשטח אתה לא צריך להיות במתח .(שיחזיר לי את הכלים כבר... ):lol: סתאם... אם הבעיה בראש (כבר בעיה נוספת, כדאי לדרוש מבית המלאכה - הקפדה ) .כדאי לבדוק קומפרסיה ללא פסנתר- צריכה להיות כמדומני 180 עד 210 ביחס דחיסה של 9.5 .

בהצלחה .

אודי.

פורסם
אם גוואטה בשטח אתה לא צריך להיות במתח .(שיחזיר לי את הכלים כבר... ):lol: סתאם... אם הבעיה בראש (כבר בעיה נוספת, כדאי לדרוש מבית המלאכה - הקפדה ) .כדאי לבדוק קומפרסיה ללא פסנתר- צריכה להיות כמדומני 180 עד 210 ביחס דחיסה של 9.5 .

בהצלחה .

אודי.

אודי קבל ציתות מבעלי הידע באנגליה:

Compression for a 1600 crossflow using 1300 pistons should be around 10.25:1

the compression figures will vary depending on the cam you have, with a std cam and 10.25 cr you will probably see 180psi, but the same compression with a 254 cam would only show about 140psi .

אני מחכה לראש ולשעון קומפרסיה חדש.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

254 זה לא ממש קמשפט חם...

בג'וליה שלי לצורך הדוגמה יש 300 מעלות...

אם הקמשפט אצלך יותר חם, הקומפרסיה תהיה נמוכה יותר.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

דורון ,

א. אתה יכול לקבל שעון ושאבי כבר יחזיר הכל יחד :lol: (אגב יש לי גם אחד תמיד באוטו )

ב. לכן ציינתי לעשות בדיקה ללא פסנתר , באטימה מלאה .

אודי.

פורסם

אודי שלום רב !

איך אתה יכול לבדוק קומפרסייה בלי פסנתר, כאשר אין מה שימנע בריחת קומפרסייה מהשסתומים, שלא יהיו לחוצים לתושבתם, ומדוע בכלל לבדוק ללא פסנתר, איזה אמינות לבדיקה מדוייקת יש בכך, ועל אחת וכמה, כשמתברר, שהשעון לא תקין, ומזייף בכ40 אחוז?!

קומפרסייה של 140 מינימום במנוע זה, הוא תקין וסביר בהחלט, מה שכידוע חשוב, שהדחיסה תהיה שווה בכל הצילנדרים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...