Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך בדיוק הESP עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר הסבר?יש לי מאזדה 3 חדשה עם ESP,אני לא מרגיש הבדל ממש עם האחיזה,האחיזה טובה בפניות במהירות גבוהה,אבל מה קורה עם אני נוסע ממש מהר בפניות?הESP אמור לעבוד?במה עוד הוא יעיל?תודה על ההסבר.

פורסם

מערכת בקרת יציבות מזהה החלקת גלגל אחד או יותר. המערכת יכולה לבלום גלגל אחד או יותר ו-או "לבלום" את המנוע

בכדי לצמצם את ההחלקה ולייצב את הרכב בכיוון הרצוי - לפי כיוון ההגה. אם תכוון את ההגה למרכז הנתיב, מערכת

בקרת היציבות תסייע לך לשמור על הנתיב שבחרת. ואם תכוון את ההגה לקיר, המערכת תעזור לך לפגוש אותו - אז

קח בחשבון שזו לא מערכת שמחליפה נהיגה נבונה.

פורסם

בהמשך למה שרועי כתב ורק למען הסדר הטוב - בקרת היציבות לא משפרת לך את האחיזה, היא מתערבת רק במקרים של החלקה, כמו ש-ABS מתערבת רק במקרים של החלקה בעת הבלימה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בהמשך למה שרועי כתב ורק למען הסדר הטוב - בקרת היציבות לא משפרת לך את האחיזה, היא מתערבת רק במקרים של החלקה, כמו ש-ABS מתערבת רק במקרים של החלקה בעת הבלימה.

צריך לשים את זה כדביק איפושהו בפורום. יותר מדי אנשים מתייחסים לESP כאילו היה נהג אוטומאטי ו...מסיימים על עץ או בתעלה.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

מתעלק על השרשור, בערך..

ברשותי פאביה 2008 עם מערכת ESP.

למזלי בינתיים לא יצא לי להתקל בכניסת המערכת לפעולה (למעט פעם אחת , בחורף שנה שעברה) .

עכשיו, שאלתי היא כזאת : האם נורת הESP בלוח השעונים נדלקת רק כאשר המערכת נכנסת לפעולה?

או האם היא 'תמיד' מתערבת אבל לא תמיד מתריעה על כך.

לא שחשבתי אי-פעם לנתק את המערכת - אבל סתם לידע כללי, זה דיי סקרן אותי לאחרונה.

תודה :)

8)
פורסם

נורת ESP נדלקת רגעית בזמן שהמערכת נכנסת לפעולה - רק אם המערכת התערבה.

הניטור של המערכת מבוצע תמיד, כל עוד לא ניתקת את הבקרה ידנית. נורה דולקת קבוע פירושה שהמערכת כבויה.

אם הנורה דולקת קבוע בלי שלחצת על כפתור הניתוק ולחיצה על הכפתור לא מעלימה את הנורה, סימן שיש תקלה.

פורסם

תודה על התשובה הזריזה!

את זה שאם הנורה דולקת קבוע - המערכת כבויה , אני יודע.

השאלה שלי הייתה האם המערכת מתערבת גם כשלא נדלקת הנורה?

נראה לי שקבלתי תשובה (שלא, אבל היא תמיד 'בהיכון' , מפקחת.) - תקן אותי אם אני טועה.

תודה!

8)
פורסם

יש מכוניות שלמרות שאתה מבטל את המערכת מעל למהירות מסויימת היא נדרכת שוב.

לדוג' מגאן II מעל מהירות 50 קמ"ש.

דרך אגב המערכת מבוססת על אותם חיישנים של ה ABS ורק המחשב + חיישנים בהגה שמקבלים את זווית ההיגוי יודעים להשלים את התמונה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כל פעם ששואלים אותי על המערכות בטיחות השונות

ABS

TCS

וכמובן המתוחכמת והבחירה מכולן ESP, אני אוהב לתת קישור לסרטון הבא, לדעתי הוא ממחיש בצורה מדהימה את המערכות

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אם יורשה לי, כבודו, יש כאן מקום, אולי, לחדד. בקרת היציבות כן משפרת אחיזה, היא לא מגדילה (משפרת) את סה"כ האחיזה הפוטנציאלית של הרכב.

לדוגמא, אם הרכב נכנס לתת היגוי (אובדן אחיזה מלפנים), המערכת דואגת לתמרן את הרכב כך שתהיה אחיזה, ע"י האטתו ו/או העברת משקל לגלגלים שיש להם עוד פוטנציאל לאחיזה. במילים אחרות, המערכת עוזרת למקסם (מלשון מקסימום) את פוטנציאל האחיזה של הרכב, גם אם איננה מגדילה אותו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה סוג של ברור אבל, הריי ברור שהמערכת לא מביאה אחיזה יש מאין, ולא מייצבת את הרכב ע"י כוחות על טבעיים. היא פשוט מביאה לידי מיצוי את היכולות של הרכב בדיוק ברגע שאתה צריך.

• תוכן חדש...