Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב.הבעיה אצלי זה שהפיוז הטרמי שמחובר בטור לנגד המדובר ונימצא ממש מתחתיו נישרף.השאלה שלי, אים אני מקצר אותו ,עד כמה זה מסוכן.ומה תפקידו במ"ע .(האים הפיוז מיתחמם ועלול להיסרף גם כתוצאה של מנוע צורך זרם גבוה,או רק מהיתחממות אזורית),תודה לעונים.

פורסם

תפקיד הפיוז הוא להגן מפני התחממות יתר של הנגד עצמו.

בשביל הגנה מזרם יתר יש פיוז רגיל, שנמצא בתיבת פיוזים.

אם תקצר את הפיוז - זה יכול לגרום להמסת הפלג החשמלי שמתחבר לנגד, להמסת תושבת הנגד ואני לא רוצה להמשיך.

הנגד הזה בזמן פעולתו מתחמם מאוד, והוא יושב בתעלת האוויר, ומקורר על ידי זרימת האוויר, שמספק המאוורר.

אם המאוורר מסתובב קצת יותר לאט ממה שהיה פעם, עקב מייסבים שהולכים קצת קשה, מפל מתח על המגעים וכו' - הנגד יקבל פחות קירור, וזה יכול לגרום לשריפת הפיוז.

בכל מקרה, אני לא מציע לקצר אותו.

מה שאפשר לעשות - זה לקנות בחנות אלקטרוניקה פיוז טרמי כזה בעלות של כמה שקלים, ולהחליף אותו.

נגד מאוורר חדש עלה לפני בערך 7-8 שנים יותר מ 200 ש"ח.

פורסם

תודה רבה על התשובה.O.K אבדוק ואנקה(אחליף)את מיסבי המנוע.בנתים ניסיתי להלחים(בדיל)לקצר ,והבדיל לא תופס על המתכת.עכשיו השאלה אים בדיל לא ימס מהחום באזור(אולי הלחמת כסף עדינה).והכי חשוב ,איזה פיוז ליקנות(כמה מעלות)לא רואים מה היה כתוב שם.

פורסם

בדיל נמס במשהו כמו 250 מעלות, החום שם לא מתקרב לזה.

מה הערך של הפיוז אני לא יודע.

מה שכן - יש לי נגד מהירויות כזה משומש תקין בבית, אני יכול לתת לך אותו, ללא תשלום כמובן. אני מאיזור המרכז.

אבל, הוא כבר זרוק באיזה מדף כמה שנים טובות, ובפעם האחרונה שהוצאתי אותו (כשמישהוא בפורום העלה שאלה דומה) הפלג שלו היה חלוד. הפיוז הטרמי תקין.

פורסם

צלם את החלק. בדרך כלל פיוז טרמי לא מחובר למעגל בעזרת הלחמה מכיוון שהחום הרב הנוצר בזמן ההלחמה עלול לפגוע בפיוז לכן הפיוז מחובר בדרך כלל בלחיצה.

במידה ויש ברשותך ניסיון בהלחמה ושימוש ב-HEAT SINK אז ניתן להלחימו במידה ופני השטח מאפשרים זאת.

בדיל סטנדרטי הנמכר בחנויות בעל הרכב של 60/40 או 63/37 בדיל עופרת נמס בטמפ' של 180-190 מעלות צלזיוס, אבל בכדי להמיס את הבדיל בעזרת מלחם טמפ' ראש ההלחמה צריכה להיות לפחות 370 מעלות צלזיוס.

בכול מקרה במידה ואתה מלחים את הפיוז הטרמי הבדיל לא יימס בטמפ' סביבתית של 200 מעלות לכן הסר דאגה מליבך.

נגד טרמי של 160-180 מעלות צלזיוס יעשה את העבודה.

איזה כייף לי :)

פורסם

איזה קטע,אני מיסתכל על התמונות ויש מ"ס על הפיוז,84C אולי 184C (יכול להיות?).טוב כול החיבורים הם חיבורי "פונש משהו"(אני מכיר את המכשיר)זה כמו שמחברים בטריות.אני הלחמתי(בדיל)את הגשר(חוט קצר) על הרגלים של הפיוז,רק שם זה תפס.מחר אחליף את הגשר בפיוז חדש,ואדאג לקרור הפיוז בזמן ההלחמה.ותודה על העזרה .

PICT0229.JPG

PICT0237.JPG

PICT0236.JPG

PICT0235.JPG

PICT0230.JPG

פורסם

אני חושב, שהנגד מהירויות שלך זה משהוא לא מקורי.

אלא אם היה שינוי בין מודל 1993 ל 1994, ולא נראה לי שהיה שינוי כזה.

בתמונה נגד מהירויות מקורי של טמפרה/טיפו 1994. לא רואים בתמונה את הפיוז הטרמי, הוא מאחורה.

555.jpg

פורסם

אני מדבר על נגד מהירות של מנוע המאורר של קרור המים במנוע בנזין של האוטו,ופועל גם בהפעלת המזגן.וסליחה אים הבנתם אחרת.ואני עדין מקוה שבדיל יעמוד בחום שם,ושוב תודה וסליחה עים הטעתי.

פורסם

הלחמת בדיל לא תחזיק מכיוון שבדיל לא נצמד לברזל/פלדה/אלומיניום ועוד כמה סוגי מתכות.

נסה לבצע את החיבור בעזרת לחיצה.

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב פרקתי את הפרופלור ,גיליתי פין גזירה גזור2.5 מ"מ זה הפין שתקוע בציר של המנוע והפרופלור יושב על הציר ועל הפין.השגתי רק פין 3מ"מ אז הגדלתי את החור בציר ל2.9 .ביגלל זה הפרופלור לא היסטובב כמו שצריך והפיוז טרמי נישרף.קניתי נגד חדש קומפלט עים פיוז של פונטו,150ש' .הרכבתי הכול בדקתי והכול עובד ,2מהירויות גם מזגן וגם חום מנוע כמו שצריך.(מזל שתפסתי את זה בזמן).הציר והפרופלור עדין מתאימים(עדין אין שחיקה).ושוב,תודה רבה לעוזרים.

• תוכן חדש...