Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה - כיצד ל"אזרח" רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לותיקים,

לפני מספר שנים התגלגל ליידי רכב ישן (מאוד - שנות ה60 המוקדמות) אשר השתייך לאזרח זר (וז"ל).

אין ביכולתי לאתר את משפחתו בחו"ל(ככל הנראה היה ערירי).

ברצוני " לאזרח" את הרכב - לרשום אותו כרכב ישראלי ובבעלותי ולהנפיק לו מספר צהוב.

האם ניתן?

מהי הפרוצדורה?

עלויות?

תודה,

פורסם

בשביל להתחיל תהליך צריך רשיונות, תשלום מיסים והעברת בעלות.

בלי זה אל תתחיל להתאמץ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ככל שידוע לי - לא ניתן לאזרח רכב שעברו 12 שנה מיום רישומו לתנועה בדרכים - גם אם הוא נמצא בארץ.

יתרה מזאת רכב שנרכש בארץ ע"י דיפלומט לא יוכל לקבל רישוי ישראלי אם עברו 12 שנה מיום רשומו לתנועה בדרכים ואפשר רק לייצא אותו.

שורה תחתונה: לא נראה לי שישנה אפשרות חוקית לאזרח את הרכב הנ"ל.:cry:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני דווקא שמעתי שכן אפשר ע"י תהליך מסובך ובאמצעות עו"ד.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

XOFIRX,

אם זה היה אפשרי, לכאורה אפשר לקחת מכונית גנובה ולהכשיר אותה לנסיעה בדרכים.

אם זה היה אפשרי, רכבים בכשירות מלאה שנמכרו ע"י משהב"ט כעבור יותר מ-12 שנה, היו יכולים לקבל "הכשר" לנסיעה בכבישי ארצנו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כמו שכתבתי, זה מה ששמעתי,

לשכן שלי היה רכב נדיר מאוד, (אם אני לא טועה מתקופת הבריטים) לרכב לא היו רשיונות והיה לו הגה ימני, הבחור רצה לשפץ את הרכב למרות שהיה ללא רשיונות,

לטענתו ניתן להחזיר את הרכב ע"י פרוצדורה מסובכת עם משרד הרישוי ופניה באמצעות עו"ד,

לדעתי זה הגיוני, גם אם הרכב היה גנוב עוד בתקופת הבריטים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

תבדוק עם השכן שלך האם הוא הצליח לבצע זאת או שרק שמע/רצה/חשב.

אם הצליח, כתוב לכולם כיצד עשה זאת, כיוון שמדובר בתהליך די חשוב לכאלה שרוצים להציל רכבים ולא בדיוק מצליחים לאתר מסמכים/בעלים.

אם תחפש בנבכי הפורום, תגלה שפעמים רבות עלתה כאן הסוגיה הזאת ובגלל הבעיתיות, רכבים הלכו לאבדון.

.

פורסם

לדעתי יש שתי דרכים.

האחת, לפנות למשרד התחבורה ל"ועדת חריגים" פלוס כל מסמך ותצהיר שיכול לעלות בדעתך ולנסות לקבל אישור מיוחד. יש פרוצדורה כזו, לא צריך לומר לך מה הסיכויים...

הדרך השניה, ובהנחה שלא מדובר ברכב סופר נדיר ויקר היא לקנות בחו"ל רכב כזה במצב הכי גרוע שרק אפשר, לייבא אותו לכאן ולעשות משניים אחד.

בהצלחה

• תוכן חדש...