Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעתכם.

תיאור התקלה : המפוח אינו עובד, גם במצב מהירות 4 של הבורר. המזגן לעומת זאת נכנס לפעולה בכל מצבי הבורר.

נתיכים נבדקו ונמצאו תקינים. המפוח עצמו נבדק ע"י חיבור מתח ישירות אליו ונמצא תקין. נגד - פיוז טרמי של נגד המהירויות תקין. נגד המהירויות עצמו עושה רושם של תקין (למרות שאני לא יודע איזה התנגדויות אמורות להיות בו). להבנתי, גם אם הייתה תקלה בנגד המהירויות, במצב 4 המפוח היה אמור לעבוד בכל מקרה. (?)

התקלה לא הופיע בבת אחת, אלא היו הפסקות עבודה אקראיות של המפוח מלווים ברעש תקתוק (נשמע כמו ממסר ) מלווים בריח שרוף בצד הנהג.

האם יש איזה ממסר שאחראי על העסק, או איזה משהו עלום אחר שלא עליתי עליו? בקיצור, אשמח להכוונה בתיקון לפני שמתחיל באמת להיות חם "ומגניב" בחוץ. :mm_cry:

פורסם

כבר עשיתי חיפוש וקראתי את השרשור הנ"ל. הבעייה לא בבורר מהירויות.

עדכון: ליד המפוח, המינוס שלו מחובר לפלח מתכת עם בורג. לא ברור לי לאן הפלח הזה מחובר אבל הוא לא מקבל מינוס.

לידו יש פלח נוסף שכן מחובר, וכאשר אני מחבר בינהם המפוח חוזר לחיים. השאלה היא אם אני כדאי לי לבצע גשר קבוע בינהם, או שכך אני עוקף משהו ועלול לגרום לבעיות אחרות רציניות יותר.

אגב, פירקתי את המסגרת סביב פתחי האוורור והתחלתי לשלוף את העסק (כמו בשרשור של הפולו), אבל עקב מצב הפלסטיקה שם, העדפתי לא להמשיך בכך ולחפש בנתיים דרך אחרת.

פורסם

מצורפת תמונה של אזור המפוח למי שמתעניין.

כפיו ששיערתם, החיווט (מינוס) מהפאנל נשרף. הפתרון שבחרתי לבסוף היה לחבר את חוטי המינוס (צבע חום)

לפלח מתכת כלשהו המחובר לגוף.

תודה על העזרה!

ibiza1.jpg

פורסם

היי, החיווט לא נשרף 'סתם'...ייתכן שהמגע היה רופף ונוצר חום שגרם לשריפת הבידוד או/גם חיווט בעל בידוד זול ושטח חתך לא מתאים.

ייתכן גם שהמפוח צורך זרם יתר על המידה בגלל בלאי פנימי מתקדם והחיווט לא עומד בזרם הגבוהה הזורם דרכו.

אני הייתי בודק האם המפוח מסתובב בקלות ולא נשמעים רעשים חריגים או/גם בודק את צריכת הזרם של המפוח במהירות 4 על-ידי חיבור מד-זרם בטור ובודק לעומת צריכת הזרם

של מאוורר חדש (או לפי דף נתונים של המאוורר).

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, החוט פשוט נפרם והמעט שנשאר נשרף בנקודת החיבור בפיקוד.

המפוח עצמו מסתובב ללא התנגדות ולא משמיע רעשים חריגים.

בכל אופן, כל עוד העסק מוגן ע"י נתיך אני רגוע.

פורסם

במידה והחיווט מחובר לנעל כבל אני תמיד מוסיף טיפת בדיל באיזור הלחיצה של נעל הכבל בכדי לשפר את עמידות החיבור החשמלי.

בכול מקרה אני מקווה שהכול ימשיך להיות תקין.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...