Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, הטווינגו שלי עשתה כבר די הרבה זמן בעיות בהנעה לפעמים, בעיקר אחרי זמן ממושך שלא הנעתי אותה, או בבקרים.

הסטרטר בסדר אבל המנוע לא מתחיל לעבוד.

כדי להניע הייתי לוחץ על הגז עד הסוף בזמן ההנעה וזה היה עוזר.

הבוקר זה לא עזר יותר וגם בדחיפה לא הצלחתי להניע, כאילו האוטו נעצר בפתאומיות בזמן הניסיונות להניע בדחיפה.

משאבת דלק ופילטר דלק לא הוחלפו לפחות שנתיים, ואשמח גם לשמוע איך להחליף אותם.

בכל מקרה מישהו יכול לעזור לי ולומר מה סדר הפעולות בשביל לנסות לפתור בעיה כזאת? מה יכולה להיות הבעיה?

עריכה:

מצאתי כמה עצות פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=151225

אני אנסה אותם.

פורסם

טוב ביצעתי החלפה לפילטר הדלק, והכל עובד יותר טוב, ביצועים יותר טובים והנעה טובה ככה זה נראה.

הנה איך שאני עשיתי את זה , למרות שאני לא מומחה לרכב, אז קחו בחשבון שיכול להיות שהדברים לא נעשו בצורה האופטימלית.

1. אני קניתי פילטר לא מקורי, כי לא היה בחנות מקורי, המקורי שהיה לי כבר באוטו, נראה יותר מסיבי ויותר איכותי בהרבה מבחוץ לפחות.

1.5. כדי לרוקן את הלחץ במערכת הדלק, התנעתי את המנוע והוצאתי את הפיוז בתא המנוע בגודל 20A שאמור להיות של משאבת הדלק, המנוע אמנם נכבה די מיד, אבל אני לא בטוח שזה הפיוז הזה באמת.

2. המסנן נמצא צמוד למיכל הדלק בצד השמאלי של הרכב , הכיוון שלו מאונך לכיוון הרכב, זה גליל גדול שמחובר לצינורות הדלק.

3. יש לו תפס שאפשר עם קצת מאמץ לשחרר את הבורג שלו עם מברג פיליפס דק.

4. לאחר מכן, הוצאתי את הצינור שהולך למנוע, זה שיותר קרוב לדופן השמאלית של הרכב., ההוצאה אצלי הייתה פשוטה , סיבוב ומשיכה של הצינור עד שיצא, הוא לבוש על הפילטר.

5. באותו רגע התחיל להישפך עליי דלק מהפילטר, אז מהר חשבתי להשתמש בפקקקים של המסנן החדש כדי לסתום את החור.

6. עברתי להוציא את הצד הדני של הפילטר באותו אופן, זה גרם לנזילה של דלק מהצינור, יש למהר ולחבר אליו את המסנן החדש ולהשאיר את הפקק בקצה השני שלי.

7. לאחר מכן אפשר להוציא את הפקק ולחבר מיד את הצינור השני.

8. להחזיר את הפיוז של משאבת הדלק.

9. להניע

לא היה אצלי צורך להשתמש בכלי יעודי. אפשר לשכב מתחת לרכב ולבצע זאת.

פעם הבאה אני בטח כבר אעשה את זה נקי בלי שפיכה של דלק כמעט.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הבעיה הזאת ממשיכה להופיע לי מידי פעם. תיאור יותר מדוייק שלה הוא שהיא קורית בעיקר בתחילת נסיעה, אחרי מספר ימים שהרכב לא נסע. אני מרגיש שהמנוע קצת מקרטע כשאני לוחץ גז. ואז כאשר אני נעצר ברמזור ומנסה להתחיל בנסיעה על ידי לחיצה על הגז, המנוע נכבה וקשה מאד להניע אותו אם בכלל. כאשר אני מניע, אני לוחץ גז עד הסוף ומנסה אבל לא מצליח ושומע דפיקה כזאת והפסקה של הסטרטר אחרי כמה זמן שאני משאיר את הסטרטר פועל. הפיתרון במצב הזה הוא לתת למנוע לנוח כשעה ואז הכל עובד בלי בעיה.

יש לי תחושה שהמנוע מוצף בדלק. האם זה הכיוון, יש למישהו רעיון מה הגורם לבעיה מסוג זה?

פורסם

זה לא פילטר אוויר, כבר הוחלף מספר פעמים במהלך התקופה הזאת, זו בעיה שנמשכת שנים. אשמח לפירוט איך לבדוק חיישנים אלו ואיפה הם נמצאים.

פורסם

זה נשמע כמו חיישן קראנק, הוא ממקום מעל הגיר בצמוד לבלוק מנוע,

תסיר אותו, תנקה את הראש שלו ותנסה(את הניקוי תעשה שהאוטו לא מניע ואז אחרי הניקוי יתן לך אינדיקציה)

אם הניקוי לא עוזר יש להחליף את החיישן, החיישן נראה כמו פרפר כזה.

לפני כמה ימים פתרתי את הבעיה הזו בקליאו של אמא שלי שלא הניעה, מצבר וסטרטר תקינים.

חפש את השרשור בפרופיל שלי.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם (נערך)

תודה, אני מכיר את החיישן הזה, זה לא חיישן הצתה נקרא? או שזה אותו שם לחיישן קרנק? או שזה משהו אחר? חיישן הצתה הוחלף בשנה האחרונה במוסך כשהאוטו הניע בדחיפה בקלות אבל לא הניע עם הסטרטר אף פעם. הבעיה הזאת שונה. אתה חושב שזו עדיין הבעיה?

עריכה אחרונה על ידי ronenfe
פורסם

החליפו יוניט חום וחיישן הצתה, אני מניח שחיישן טמפרטורה זה היוניט חום. בכל מקרה הבעיה הייתה גם לפני ההחלפה וגם אחרי. בכל זאת אנסה לנקות את חיישן ההצתה.

פורסם

ניקיתי, אעדכן בהמשך אם המצב נפתר. מי שעושה את זה בעצמו בטווינגו שימו לב שהבורג הקדמי יהיה לכם מאד קשה להחזיר, כי אין שם מקום לתפוס אותו , מי שאין לו אצבעות דקות שיחשוב טוב לפני שהוא עושה את זה. כמו כן יש עוד חיישן למעלה שאני חשבתי להוציא כדי שתהיה לי גישה נוחה יותר אבל כשמוציאים אותו נשפך נוזל מהחור. לא לפתוח אותו.

פורסם

כן. הבעיה לא נפתרה.היום אחרי יומיים שהאוטובוס לא נסע המנוע עמד להיכבות לי שוב. איכשהו הצלחתי למנוע את הכיבוי על ידי אי עזיבת הגז בעצירות. זה קורה בנסיעה איטית או עצירה כאשר אני לוחץ על הגז הוא נחנק ונכבה. ומרגישים שהוא מקרטע גם בנסיעה כשלוחצים קלות על הגז ממצב של חוסר לחיצה.

• תוכן חדש...