Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החלטתי להחזיר את רכב הליסינג, סיטרואן C4 (רכב נחמד) ולקנות רכב פרטי, מאחר ולאחר תקנות המס החדשות ובקמות הק"מ השנתית שלי (1200-1400 ק"מ בחודש) זה יוצא לא משתלם בעליל.

החלטתי שאם אני כבר קונה אוטו אז לפחות אני אבדוק את השוק טוב טוב לפני שאני הולך ל- default וקונה מאזדה 3 (5 דלתות לא ממש משנה איזה מנוע).

כיום עוד אין לי ילדים. זה בטח יקרה בטווח של 2-3 שנים, ככה שבעקרון הייתי יכול להסתדר עם מכונית מיני, מהגדולות יותר (לא בגודל של יאריס), מתוך הנחה שבטח כרגע וגם בשנה הראשונה עם תינוק זה יכוך להספיק.

עשיתי סיבוב בין כמה סוכנויות רכב ובעולם נורמאל,י אם הייתי צריך לבחור מכונית, הייתי קונה סקודה אוקטביה 1.8 TSI. הסיבות הם פשוטות: על אף שהאוטו לא נראה צעיר ודינמי (חבל שלא, אבל מה לעשות), הוא נותן תמורה נאה לכסף ביום הקניה. מנוע וגיר מודרניים ומתקדמים, התנהגות כביש לא רעה (אבל גם לא מסעירה) אבזור פנים לא רע בכלל. רק מה יש כאן בעית תדמית. לא שלי חס וחלילה. לי אין שום בעיה ליסוע בסקודה. העניין הוא שישראל היא לא עולם נורמאלי בכל מה שקשור לשוק הרכב. מכונית היא עסק יקר והיא אינה השקעה, אלא הוצאה. מה עושים רוב בני התמותה? בודקים את הסחירות של המכונית ומנסים להעריך את ירידת הערך השנתית שלה. ההיסטוריה יש לומר, לא עומדת לצידה של סקודה וזה עוד בלשון המעטה. דרך אגב יש כאלו שיגידו שהנבואה נתנה לשוטים ושאין ביכולתך לנבא מה יהיה מצב השוק בעוד מספר שנים. נכון, נביא אני לא, אבל להגיד שממכונית שכמעט לא רואים על הכביש, כרכב פרטי (לא פתחתי עדיין תחנת מוניות), היא תהפוך למבוקשת בשוק המשומשות המרחק הוא גדול. תהרגו אותי, אני לא מבין למה המצב כל כך עגום מבחינתה. נראה לי שהרבה יוכלו להגיע למסקנה כמוני שביום הקניה היא נותנת תמורה טובה לכסף וממה שקראתי היא גם נחשבת לדי אמינה. אז למה לעזאזל היא נשחטת במחירון? רעיונות?

אמרתי לעצמי, אולי ניקח אוטו קטן יותר. אולי פולו 1.2 TSI. גם לה יש מנוע וגיר מתקדמים. גם מאוד התרשמתי מהשבחים שהיא קבלה במבחני הדרכים, שם ציינו שהיא גם באה עם אבזור נדיב והציגו תמונות שתמכו בכך. רק מה, משהו השתבש בדרך מגרמניה

(או איפה שלא מיצרים אותה) לישראל. איפה המכונית שבתמונות ואיפה מה שמקבלים כאן. בארץ קוראים לרמת אבזור שבה מגיעה הפולו 1.2 TSI קומפורטליין (ואפילו מוסיפים לה קצת מעבר). בשביל בספורט, אתם מוזמנים לראות איך נראית פולו קומפורטליין באתר של VW גרמניה ואיך היא נראית כאן. ושלא תבינו לא נכון, זה לא שהפולו זולה. 115K+ למכונית בסיגמנט הזה ובאבזור הזה לא יכול להתפש כמציאת העשור. אני עדיין חושב שזאת בחירה לגיטמית, אבל משהו מוד מדכא במחשבה שהורידו כמעט כל מה שיכלו מהמכונית בדרך לכאן.

זהו מבחינת מכוניות עם מנוע וגיר מתקדמים. נסעתי גם על הגולף 1.4TSI, הגרסה הצנועה יותר (122 כ"ס) ובמחיר לא צנוע בכלל של 145K+ ואפילו אין שליטה על מערכת השמע מההגה. רוצה שליטה מההגה? אין בעיה. תקנה את החבילה היקרה יותר בתוספת שווה לכל כיס של 20K. חיים בסרט. הייתי גם בסוכנות של סיאט וראיתי את הלאון. הרבה יותר יפה ודינמית מהאוקטביה, אבל גם הרבה יותר עלובה מבפנים. ומה לעשות רוב הזמן אתה בתוך האוטו ולא בוהה בו מבחוץ. המצב של סיאט אף הוא לא נראה מזהיר כיום בשוק המשומשות, למרות שלא גרוע כשל סקודה. על אאודי אין ממש מה לדבר. אם יכולתי לרכוש אאודי, כנראה שגם ירידת ערך לא היתה מענינת אותי.שאר המכוניות סטייל פורד פוקוס, סיטרואן C4, פיג'ו 308, טויוטה קורולה (או איך שלא קוראים לגרסת 5 דלתות היום) וכו' לא מביאות בשורה לשוק המכוניות. מנוע יחסית מיושן ולא חסכוני וכנ"ל לגבי הגיר. אז למה לא כבר ללכת עם העדר ולקנות מאזדה?

ואחרי ששפכתי את מחשבותי אששמח לשמוע מה אתם חושבים וממליצים.

פורסם

נראה כאילו אני סובל מדיסלקציה על הבוקר :?

קמות קה"מ = כמות הק"מ

מוד = מאוד

סליחה ויום טוב

פורסם

רציתי להעיר לך על הכותרת אבל ת'כלס, ההודעה שלך כל כך מבולבלת גם ככה וקשה להבין מה בדיוק אתה רוצה.

אם אתה רוצה לחסוך, מכונית מיני תספיק. פורד פיאסטה, למשל, היא קנייה טובה מאוד. העלות היא רק 105 אלף שקלים ואתה מקבל קטנה מאובזרת ואיכותית עם חסרון אחד - ביצועים בינוניים ומטה. פולו TSI תהיה טובה לחסכון בדלק, אבל יקרה יותר לקנייה. יש כמובן גם עוד אפשרויות, כמו יונדאי i20 בגרסה הכי מאובזרת, שתתן לך אבזור מצוין, אבל פחות איכות משתי האחרות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כנראה שרק אציין את המובן מאליו אבל למה בדקת רק רכבים גרמניים :D?

מה עם היפניות הוותיקות והמוצלחות? הייתי ממליץ לך בחום ללכת ולראות את ההונדה סיויק גרסת ה4דלתות וה5 דלתות,שינהם מצוינות,אבל אני חושב שתקבל תמורה יותר טובה למחיר מה4 דלתות,עולה פחות מהגרסת 5 הדלתות.

140 אלף לגרסא המפוארת והאוטומטית,אני חושב שזוהי עסקה מעולה,הרבה אוטו בקצת כסף,מה גם שהונדה רכב ששומר על הערך שלו לאורך שנים! ו90% מהפעמים נמכר יותר מהמחירון שלו וגם לא נופל בערך הרבה במשך השנים.

ואני לא חושב שיש צורך לציין שהונדה זה 0 תקלות כל עוד היא מתוחזקת כראוי,יש לי המון הונדות במשפחה כולל אותי שהייתה לי סיויק שנת 2000 עד לפני שבוע שנמכרה עקב מעבר לרכב אחר,שנה הייתה לי אותה ולא נכנסה למוסך פעם אחת.

בנוסף יש לדודי הונדה אקורד ולאשתו סיויק חדשה,ולא ידוע לי כלל על תקלות שהם נתקלו בהם עם הרכבים.

בדוק את האופציה אין לך מה להפסיד.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אני דווקא חושב שמצבה של סקודה השתפר מאוד בשנים האחרונות. גם האנשים שפחות מתעניינים בתחום הרכב כבר הפנימו שמדובר בחברת בת של פוקלסוואגן שעושה שימוש באותם המנועים ותיבות ההילוכים וחומרי הדיפון ובעצם הכל.

גם מבחינת ביקוש חל שיפור גדול. אם בדגם הקודם הייתה האוקטביה כלי למי שמכסה כמויות גדולות של קילומטרים בשנה (הדגמים הנמכרים ביותר היו הדיזלים) בדגם הנוכחי הרבה רכבים נמכרו עם מנועי בנזין והגעת סדרת ה-TSI אחרי מתיחת הפנים רק משפרת את המצב, אני אישית מסתובב דיי הרבה ברחבי הארץ ויוצא לי לראות הרבה אוקטביות חדשות לאחרונה.

בכלל מאז הגעת הסופרב סקודה בהחלט נוכחת יותר בכבישים, גם הפביה והרומסטר נצפים דיי הרבה. החבילה שהם מציעים ביחס למחיר היא אטרקטיבית מאוד, בייחוד בהשוואה לדגמי פולקסוואגן שמבוססים על אותם רכיבים ונמכרים במחירים גבוהים יותר. אז אולי יגידו שהדיפון בסקודה פחות טוב, שהבידוד מרעשים נחות ושלמערכת השמע יש רמקול אחד פחות אבל אני מניח שאת הציבור הרחב זה ממש לא מעניין ולכן אני אישית צופה שיותר ויותר סקודות ימלאו את כבישי ארצנו, אני חושב שזו גם תהיה הוכחה שהנהג הישראלי השתנה קצת והוא פחות תקוע עם סטיגמות מהעבר ובודק את הרכב עצמו לפני שהוא רוכש אותו ולא רק את הסמל.

שבת שלום וחג שמח!

פורסם
נכון, נביא אני לא, אבל להגיד שממכונית שכמעט לא רואים על הכביש, כרכב פרטי (לא פתחתי עדיין תחנת מוניות), היא תהפוך למבוקשת בשוק המשומשות המרחק הוא גדול.

כאן לדעתי אתה טועה.

בהרבה מקרים רכב שלא היה פופלארי כחדש הפך למבוקש מאוד בשוק המשומשות.

רוצה דוגמאות? בכיף.

קח את מקרה הפוקוס הידנית, שהיבואן בקושי הצליח למכור. היום כמשומשות הם מבוקשות ביותר.

תסתכל על הפיאט פונטו ELX מהמודלים הראשונים, גרסא שלא נמכרה במספרים גבוהים יחסית לשאר הדגמים באותם השנים. היום כמשומשות הם מבוקשות ביותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...