Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כהמשך לנושא הקודם שלי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=312586

אני שואל שאלה יותר ממוקדת כי מהתשובה של הנושא הקודם לא הייתי מסופק ואני רוצה ליהיות בטוח ב100% כי אני מתקין מחר את המערכת ואני רוצה לדעת אם אני יכול לחבר את הסאב או לא.

הסאב המדובר הוא הייפוניקס זאוס, הסאב כרגע מחובר על 2 אוהם.

השאלות הן:

1) הבנתי שאפשר לחבר את הסאב ל4 אוהם אבל רק עם סליל אחד כמו בסרטוט בעמוד 8 במניואל (המניואל מצורף למטה) זה נכון? זה אפשרי?

2) במידה וזה אפשרי במה זה יפגע לי באיכות, בעוצמה, בדיוק או בכולם ?

3) אם אני יחבר את הסאב על 2 אוהם למגבר JBL GTO1004 שלא מסוגל לפי הנתוני יצרן לעבוד ב2 אוהם מה יקרה? ואם אני אעשה את זה עם ואנמיך את הסאב מהמגבר על ממש נמוך?

4)לפי דעתכם מה האופציה שהכי "משתלמת" לי?

תודה רבה על העזרה!

לינק למניואל

http://www.maxxsonics.net/manuals/hifonics/pdfs/Zeus%2008%20subwoofer%20manual.pdf

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

הקפצה

המערכת כבר מחוברת והיא רק מחכה לסאב בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה לעשות.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם

אין סיבה לפתוח נושא חדש.

השאלה הזו חוזרת על עצמה בלי סוף - סאב בעל שני סלילים של 4 אוהם (התנגדות סופית של 2 או 8 אוהם) ומגבר שיציב רק ב-4 אוהם בגישור.

האפשרות היחידה לחיבור בלי לגרום נזק לסאב או למגבר היא חיבור טורי של 8 אוהם (במדריך למשתמש - עמוד 6 למעלה מימין).

חיבור של סליל אחד עלול לגרום נזק לסאב - האיור בעמוד 8 מתייחס לסאב בעל סליל אחד בלבד (DVC - שני סלילים, SVC - סליל אחד).

אתה אמנם לא תספק לסאב את מלוא העוצמה, אך לפחות תשמור על הציוד.

במידה ואתה כן רוצה לנצל את הסאב תאלץ לקנות מונו (או להחליף לסאב בעל התנגדות סופית של 4 אוהם) - אין כאן פתרונות קסם.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אני באמת קונה מונו עוד כמה חודשים אבל בינתיים אני כנראה אחבר אותו על 8 אוהם בכמה ירד ההספק של הסאב ? והמגבר מסוגל לעבוד ב8 אוהם ?

תודה רבה על התשובה !

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם

החישוב פשוט מאד -

כאשר מגבר עובד בגישור בהתנגדות של X אוהם, כל אחד משני הערוצים המשתתפים בגישור עובד ב-X/2 (חצי X).

בגישור של 8 אוהם כל אחד משני הערוצים עובד ב-4 אוהם. מאחר והמגבר מוצהר 100W ב-4 אוהם לכל ערוץ, הגישור הנ"ל יתן לנו 200W (פשוט מכפילים את העוצמה המוצהרת של ערוץ אחד).

סתם לצורך הדוגמא - באותו מגבר, גישור של 4 אוהם, משמעו שכל ערוץ עובד ב-2 אוהם. המגבר מוצהר 150W ב-2 אוהם לערוץ ולכן בגישור נקבל 300W.

לגבי האם המגבר יציב - אין בעיה לעלות בהתנגדות. ההתנגדות המוצהרת (4 אוהם בגישור) היא ההתנגדות המינימלית של המגבר וכל התנגדות גבוהה יותר לא תגרור שום בעיות (להפך - המגבר 'יתאמץ' פחות).

Magenta Workshop

פורסם

משהו פה לא מסתדר לי בגלל חוסר ידע שלי, לפי מה שהבנתי ככל שההתנגדות קטנה יותר יש יותר עוצמה ועכשיו אתה אומר לי שההספק של המגבר עולה אם מורידים את ההתנגדות, אז יכול ליהיות שבהתנגדות גבוהה הסאב פשוט פחות נציל ?

דרך אגב, תודה רבה על העזרה הצלת אותי, שיפסק הגשם אני יעלה לחבר את הסאב ויראה אם דחוף לקנות מונו בלוק או לחכות עם זה ולקנות משהו איכותי.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם
לפי מה שהבנתי ככל שההתנגדות קטנה יותר יש יותר עוצמה ועכשיו אתה אומר לי שההספק של המגבר עולה אם מורידים את ההתנגדות
אתה קצת מבולבל :wink:

מה שאני אמרתי ומה שאתה הבנת זה אותו דבר.

התנגדות קטנה = מורידים התנגדות

יותר עוצמה = ההספק עולה

עכשיו תקרא שוב את מה שכתבת :lol:

Magenta Workshop

פורסם

אז אתה אומר שב8אוהם ישמעו יותר חזק ? כי יהיה יותר הספק ? אז למה כולם שואפים להוריד ל2 -1 אוהם?

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם

הבנת לא טוב.

ככל שאתה יורד הבתנגדות המגבר מספק יותר עוצמה.

לדוגמא מגבר שמוציא 100RMS ב-4 אוהם

יוציא 200RMS ב-2 אוהם

כמובן שזה סתם נתונים להמחשה אבל זה בערך מכפיל את העוצמה ככל שאתה יורד בהתנגדות של המגבר.

פורסם

אתה קצת מבולבל. ננסה שוב:

ההספק עולה כשמורידים התנגדות.

כשאתה עובר מ-4 ל-8 אוהם אתה עולה בהתנגדות ולכן ההספק ירד.

Magenta Workshop

פורסם

אתה חושב שיש לך סאב של...

זה התחלה גרועה!

אתה דבר ראשון צריך לפרק את הסאב החוצה. ולרשום לנו את הדגם המדוייק שלו.

אחרי זה יהיה לנו הרבה הרבה הרבה יותר קל לעזור לך. כאשר אנחנו בטוחים במה שיש לך.

ולא נטעה אותך. והציוד שיש לך יהיה רחוק מלתת לך את התוצאה האמיתית שהוא יכול והוא שווה.

ולכן תפרק אותו. ותבדוק איזה דגם. 2+2. או 4+4 או 4 בודד.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני מסכים שחשוב לדעת את הדגם המדוייק של הסאב.

אבל - במידה ומדובר ב-DVC החיבור היחיד שמתאים למקרה הנ"ל הוא חיבור טורי ולא משנה הדגם המדוייק של הסאב (יקבל בסופו של דבר 4 אוהם או 8 אוהם בהתאם לדגם המדויק).

Magenta Workshop

פורסם

הדגם המדוייק שלי זה ZX12D2 של הייפוניקס זאוס.

כבר אמרתי לכם שתיי סלילים של 4 אוהם, חיברתי אותו על 8 אוהם שומעים מצויין טיפה חזק מידי לפי דעתי אני קצת מסתבך עם הכיוונים ברדיו דיסק אין כיוונים של טראבל מיד וכו' יש הרצים ואני לא יודע איך מכוונים כמה ולמה , הטוויטרים של הדוטק קצת חזקים לי מידי וראיתי בקרוס שליטה על הטוויטר היה:

-3DB

0DB

3DB

מה לכוון כדי להנמיך את העוצמה של הטוויטר ?

תודה רבה על ההסבר עכשיו הכל מובן לי.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם

וכאן מגיע מה שסאונדמן דיבר עליו - לתת דגם מדוייק. זה היה חוסך לכולנו הרבה 'פורפרות'.

ZX12D2 הוא דגם בעל שני סלילים של 2 אוהם! D2 = dual 2ohm

בחיבור טורי אתה מקבל 4 אוהם שזה בדיוק מה שאתה צריך כדי לנצל את ההגברה שלך.

לגבי הטוויטרים - כדי להנחית אותם שים אותם על 3- (מינוס 3).

Magenta Workshop

פורסם

מה זה להנחית אני רוצה שהם פחות יצרמו לי באוזן לגבי הסאב זה לא הגיוני לי כי המוכר אמר לי שתיי סלילים של שתיי אוהם יכול ליהיות שאני התבלבלתי :S קיצור זה לא משנה כרגע הוא עובד כבר 4 שעות בלי תקלות ואני מרוצה עד הגג בעזרת השם אני עוד חודש חודשיים קונה מונו ואחוריים והכל יהיה טוב :)

מי פה יהיה במפגש מרכז הבא ויוכל לעזור לי לכוון את המערכת כמו שצריך ?

דרך אגב תודה פה לכולם על העזרה יצאתם תותחים !

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

• תוכן חדש...