Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום בעיה, כל עוד הקרוס מותאם להתנגדויות של הרכיבים.

אחרת יהיו לך בורות/ גבהות בתדרים מסוימים, בהתאם לנק' החיתוך שיתקבלו ע"י ההתנגדויות של הרכיבים.

מתחדשת*

פורסם

אין שום בעיה לחבר טוויטר ומידבס עם התנגדויות שונות, כמו לדוגמה בסופרמו. אבל תצטרך לעשות קרוס, וזה כן בעיה.

פורסם

אתה צריך את נקודת החיתוך בין שני הרכיבים, ואת ההתנגדויות של כל רכיב.

יש קרוסים מוכנים באתרים כמו מדיסאונד ופארטס אקספרס. (שים לב, הם מגיעים ללא זיווד)

מתחדשת*

פורסם

דבר ראשון,תודה רבה על ההשקעה,עזרת לי המון.

שאלה, נגיד יש לי טוויטר שהטווח שלו הוא-

Frequency response: 2,000 Hz - 22kHz

ומיד באס שהתחום שלו הוא

Prequency Response: 10-4000Hz

בהתחשב בנתונים האלה,מה צריך להיות טווח החיתוך של הקרוס מהלינק?

או בקיצור,מה לבחור?

תודה!

פורסם

במקומך הייתי משתמש בקרוס אקטיבי, ואני אסביר למה.

קרוס אקטיבי לא מתייחס לרמקול ספציפי ואתה יכול בקלות יחסית לשנות את הנקודת החיתוך, סלופ ופאזות. זה יכול להיות קרוס של HU, בתוך המגבר או ביחידה נפרדת, כמו בדוגמה שלך.

קרוס פסיבי (טוב) רצוי שיהיה בנוי לרמקול/ים ספציפיים ולרכב/התקנה מסוימים. בשביל זה אתה צריך ידע וניסיון, שאי אפשר לקבל דרך הפורום. בנוסף חייבים מכשור למדידות שונות או דלי עם רכיבים (קבלים, סלילים, נגדים) + סבלנות ולהבין מה אתה עושה.

בסך הכול זה עסק ערוך ולא זול.

פורסם

יש לי היי פאס פילטר ברדיו,שזה חותך לכל הערוץ לא פר דרייוור,זה לא עוזר נכון?

בכל מקרה למיטב הבנתי הבעייתיות שלי נובעת מזה שהטוויטר 8 אוהם והמיד 4 ואני רוצה להשתמש במגבר אחד לשניהם...

יש לך רעיון איך לטפל בבעיה במינימום נזק ?

פורסם

כמו שכבר כתבו לך, אין שום בעיה עם 4 ו-8 אוהם. אם היו לך 2 רמקולים עם 4 או 8 אוהם, היית נשאר באותו מצב. אזה HU יש לך? איזה מגבר, כמה ערוצים? דגמים של רמקולים?

פורסם

הרסיבר-

http://www.sella.co.nz/motoring/car-stereos/cd-players/pioneer/57zpgj/?more_info

המגבר לא ידוע עדיין...

הרמקולים המדוברים הם-

http://www.dynaudio.com/eng/auto/mobile/md130.php

http://www.cdtaudio.com/m6_midbase_driver_08.htm

אם הטוויטר 8 אוהב\ם הוא לא יהיה חצי מהלווליום של המיד?

אפשר להתגבר על זה?

פורסם

אתה בכל מקרה רוצה שהטויטר יקבל פחות הספק מהמיד, מכיוון שהוא צריך פחות הספק כדי להפיק את אותה עוצמת שמע יחסית למיד.

אם אתה רוצה להשתמש במגבר שני ערוצים כדי להגביר סט כזה, אין לך מנוס מלהשתמש בקרוס פאסיבי מתאים.

בעקרון כדאי לדעת איך הרמקולים מתנהגים קרוב למגבלות שלהם כדי לדעת איפה לחתוך, אבל לדעתי איפשהו בסביבות 3K יהיה סביר לשניהם.

מתחדשת*

פורסם

"אתה בכל מקרה רוצה שהטויטר יקבל פחות הספק מהמיד, מכיוון שהוא צריך פחות הספק כדי להפיק את אותה עוצמת שמע יחסית למיד"

לאזן ביניהם זה התפקיד של הקרוס,לא?

לכן אם אני אחבר קרוס שמיועד ל 4 אוהם שניהם הם לא יהיו מאוזנים,אני צודק?

בכל מקרה אני אזמין את הקופסא ההיא ונקווה לטוב...

אם כבר אני מזמין משם,הזמנתי גם כבל rca ארוך שיגיע מהhu למגבר,מה עוד כדאי להביא משם שאני אצטרך?

שוב,רב תודות לכם!

• תוכן חדש...