Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

130 אלף ש"ח. הכותרת נערכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מאזדה לאנטיס שנת 2000 GLX מנוע 1,840 שאני מבקש להחליף ברכב חדש. הרכב ברוב הזמן משרת 2 נוסעים מבוגרים (50+) במרכז הארץ ובסופי שבוע לעיתים 4 נוסעים ואף 5 לכן רצוי שיהיה מרווח ל-4 נוסעים מבוגרים. בנוסף אני נוהג להחזיק רכב שנים רבות ולכן נושא עלויות תחזוקה חשוב לי יותר מנושא הסחירות.

החשיבות שלי ברכב היא כדלהלן:

1. בטיחות ונוחיות (מרווח)

2. מנוע חזק אבל לא לנהיגה ספורטיבית

3. אמינות

4. תחזוקה במחירים סבירים

ביצעתי נסיעת מבחן על הטויוטה קורולה ופסלתי אותה מבחינת בטיחות - 4 כריות אויר (לא ידעתי עד לביצוע נסיעת המבחן). כן ביצעתי נסיעת מבחן על סוזוקי SX4 דגם ה-5 דלתות שלדעתי קצת בעייתי בנושא הנוחיות והמרווח למרות שהרכב הרשים בנהיגה.

אני מתכנן לבצע נסיעת מבחן על היונדאי I30, וסקודה אוקטביה (קצת יקרה לתקציב שלי גם במנוע 1.4). לגבי הסקודה אוקטביה אני מוטרד פחות מנושא האמינות אבל בעיקר מנושא עלויות תחזוקה במוסכי חברת צמפיון.

אודה לקבלת המלצות לרכבים נוספים שעונים לדרישותי

תודה

ערן

SUBARU XV Eyesight 2.0 2018

פורסם

יש דגם חדש של סקודה אוקטביה - 1.2 TSI - ומחירו 120,000 שקלים. היא מרווחת מאוד (לא סתם נהגי המוניות בוחרים בה) והיא מתאימה בדיוק למטרות שלך. המנוע חזק מספיק (פחות מ-10 שניות מ-0 למאה קמ"ש - המשפחתית הכי מהירה בתקציב הזה, כמדומני) והתיבה מעולה.

באשר למחירי תחזוקה, יתכן שהם יהיו גבוהים יותר ביחס ליונדאי i30. הבדלים של שמיים וארץ אני לא חושב שתמצא. מעבר לכך, ה-i30 - במיוחד בגרסת הסטיישן - היא בחירה לא רעה בכלל.

פורסם

אחרי שבחנתי כמה וכמה רכבים בחרתי את המיצובישי לנסר (הדגם החדש) 1500 עם גיר אוטומטי רגיל.

אחרי למעלה מ 13500 ק"מ לא התאכזבתי. ויש לה 7 כריות אויר ובקרת יציבות בנוסף ל ABS וכו'.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני דווקא לא התרשמתי יותר מדי מהלנסר 1.5. היא היתה ברשותי במשך כשבוע, ולמרות שהיא לא היתה מכונית רעה, היא לא הרשימה אותי באף תחום. המנוע קצת קטן עליה, היא לא ממש מהנה לנהיגה, הפלסטיקה בתא הנוסעים לא מרשימה (וההגה לא מתכוונן למרחק) וגם הנוחות לא בשמיים. לזכותה יצויין כי היא מרווחת ויש לה מושבים נוחים מאוד.

האוקטביה תהיה תמורה טובה יותר למחיר.

פורסם
יש דגם חדש של סקודה אוקטביה - 1.2 TSI - ומחירו 120,000 שקלים. היא מרווחת מאוד (לא סתם נהגי המוניות בוחרים בה) והיא מתאימה בדיוק למטרות שלך. המנוע חזק מספיק (פחות מ-10 שניות מ-0 למאה קמ"ש - המשפחתית הכי מהירה בתקציב הזה, כמדומני) והתיבה מעולה.

באשר למחירי תחזוקה, יתכן שהם יהיו גבוהים יותר ביחס ליונדאי i30. הבדלים של שמיים וארץ אני לא חושב שתמצא. מעבר לכך, ה-i30 - במיוחד בגרסת הסטיישן - היא בחירה לא רעה בכלל.

קיבלתי הצעת מחיר לפני משא ומתן לאוקטביה 1.4 139.5K ש"ח ול-1.8 149.5. אני חושש שהמנוע 1.2 יהיה קצת חלש על רכב זה ובכל אופן עדיין לא ניתן לבצע נסיעת מבחן על מנוע זה. חברות הביטוח דורשות לאוקטביה איתוראן וגם זה קצת מרתיע אותי. בכל אופן מחר בבוקר יש לי נסיעת מבחן על האוקטביה 1.8

ערן

פורסם

האוקטביה 1.8TSI היא עולם אחר ביחס לאלטנטיבות שהוזכרו מעלה.

הביצועים מצויינים וכך גם האבזור. העלות גבוהה יותר, כ147K אאל"ט.

גם עלות האחזקה תהיה גבוהה יותר, בעיקר בסעיף צריכת הדלק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
קיבלתי הצעת מחיר לפני משא ומתן לאוקטביה 1.4 139.5K ש"ח ול-1.8 149.5. אני חושש שהמנוע 1.2 יהיה קצת חלש על רכב זה ובכל אופן עדיין לא ניתן לבצע נסיעת מבחן על מנוע זה. חברות הביטוח דורשות לאוקטביה איתוראן וגם זה קצת מרתיע אותי. בכל אופן מחר בבוקר יש לי נסיעת מבחן על האוקטביה 1.8

ערן

האוקטביה 1.2 רחוקה מלהיות חלשה - יש לה מנוע טורבו והספק ממוצע לקטגוריה (105 כ"ס). יחד עם זאת, זמינות הכוח ונתון המומנט הגבוה יותר (יתרונות של מגדש הטורבו) עושים אותה לזריזה יותר ממרבית המשפחתיות.

לגבי הביטוח, האוקטביה היא אחת המכוניות הגניבות ביותר, לכן הדרישה לאיתוראן.

עשה את השיקולים שלך. לטעמי, לצרכים שציינת האוקטביה מתאימה לך בצורה הטובה ביותר. עוד אופציה מעניינת היא פורד פוקוס סטיישן 2.0 ליטר שעולה 125 אלף שקל. גם גרסת ה-1.6 מצויינת, אבל הביצועים שלה אנמיים למדי. פער המחירים (שים לב - בגרסת הסטיישן בלבד!) עומד על אלפים בודדים - בהחלט שווים את ההשקעה.

פורסם

פיאט בראבו - זה רכב צעיר דווקא אבל עונה על דרישותיך, הבעיה העיקרית של פיאט זה ירידת ערך ולך זה לא מפריע, המנוע חזק (שקול למנוע הסקודה 1.4 שאתה שוקל), חסכוני, מרווח סביר, בא עם כל האבזור הבטיחותי, הגיר הרובוטי בסדר (מנסיעת מבחן לא שימוש סדיר, אפשר גם בידני) ואם לשפוט לפי פונטו אז עלויות האחזקה יהיו נמוכות, הוא גם מאוד יפה. ד"א לקורולה אפשר להוסיף 3 כריות אויר ב2500 ש"ח אאל"ט.

פורסם

לידעתך, קיימת גרסה מאובזרת לקורולה שנקראת GLI PLUS הכוללת 7 כריות אוויר,בקרת יציבות,חישוקים קלים ועוד כמה תוספות.

הקורולה תהיה זולה יחסית לאחזקה, בטיחותית , יש לה מנוע 1.6 מצויין עם 124 כ"ס וגיר אוטומטי פשוט אך יעיל.

לאנשים מבוגרים זאת תהיה בחירה מצויינת.

לגבי האוקטביה היא לא מרווחת כמו שנדמה, היא מעט נוקשה ויש לה 4 כוכבים במבחני ריסוק.

פורסם

אני חושב שהקורולה GLI פלוס הגיעה רק עם גיר רובוטי ובכל מקרה הפסיקו לשווק אותה בישראל אבל כדאי לבדוק בסוכנויות.

אני חושב שהאוקטביה 122 היא אחת האופציות הכי טובות בקטגוריה כיום.

בדוק גם את יונדאי I30 בגירסאות המפוארות של ה-1.6 או ה-2 ליטר, פערי המחיר לא גדולים.

ומתמודדת נוספת היא המאזדה 3 החדשה שוב בגירסאות המהודרת של ה-1.6 או הגירסאות ה-2 ליטר.

בהצלחה!

פורסם

אני הייתי הולך על פולקסווגן ג'טה -בטוח אמין ומרווח וגם WW וגם 7 הילוכים בגיר אוטומט (אני הייתי לוקח ידנית) ועולה משהו כמו 119 אלף

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אין סיבה לקנות ג'טה כשבאותו המחיר אתה יכול לרכוש את האוקטביה עם מנוע משוכלל וחזק הרבה יותר (ואותו גיר), שלא לדבר על מימדים גדולים יותר.

פורסם

תודה לכולם,

ביצעתי אתמול נסיעת מבחן על הסקודה אוקטביה והסופרב והתרשמתי מהרכב. רציתי לבצע הזמנה לאוקטביה 1.4 לאחר נסיעת המבחן ונסעתי לסוכנות בתל אביב, אך הם לא היו גמישים כלל מבחינת מחיר ו/או הטבות והציעו רק 2000 ש"ח הנחה בעסקה ללא טרייד אין וללא צורך במימון, לכן לא ביצעתי הזמנה (נציג המכירות אפילו לא ניסה לבדוק הנושא עם ממונה) וחשבתי להמתין להזדמנות אחרת.

היום הזדמנה לי אפשרות לרכישה מליסינג של מאזדה 6 החדשה, שנת 2008 דגם Executive נפח 1999 שעלתה לכביש במאי 2008 עם 12,840 ק"מ מאוויס. הרכב הוחזר היום מחברה, ואחה"צ ביצעתי הזמנה כפוף לבדיקה שאבצע מחר במכון מבדק בהרצליה (אני מניח שרכב כזה אמור לצאת בסדר בבדיקה)

ערן

• תוכן חדש...