Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש פג-תוקף לכסא תינוק לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בקרוב (טפו טפו טפו) תתרחב המשפחה והתחלתי לקבץ מידע לגבי הציוד הנדרש.

את רוב הציוד אני מקבל מאח גדול\חברים\דודים\שכנים.

שמתי לב שלכסאות תינוק לרכב יש מדבקה שמזהירה שלכסא תוקף ל 3 שנים ואח"כ מומלץ להחליף את הכסא.

ברור לי האינטרס שיש ליצרן הכסא לשים מדבקה כזו על הכסא שלו.

הבעיה היא כשאני שואל הורים טריים בסביבתי הקרובה, הרוב טוען שכדאי להחליף כי "זה לילד ואנחנו לא חוסכים על הילד" ואני לא יודע אם הטיעון הזה מגיע מאותה תרבות שעושה הזמנה משילב שבועיים לפני הלידה לחדר ילדים קומפלט, או מפני שיש חשש אמיתי שהכסא לא בטיחותי אחרי 3 שנים.

מניסיונכם, מה דעתכם?

תודה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני חושב שההמלצה להחליף הרשומה ע"ג הכסא נובעת מזה שהתינוק גדל והכסא לא יגן עליו באותה מידה כמו כסא אחר המותאם לגודל שלו, אבל אני לא בטוח בזה (הכסא שנקנה לאחותי נקנה לפני כ6 שנים ושימש אותה כמעט עד עכשיו).

פורסם

לא הייתי חושש יותר מדי, השכל הישר עדיין לא מת ופלסטיק של כסאות ילדים אמור לשרוד 3 שנים ללא בעיות.

אין סיבה שהחומר יתעייף במהלך התקופה - החשיפה שלו לשמש היא חלקית בלבד והפלסטיק אמור להיות עמיד מספיק.

סיבה אחת להמלצה להחליף כל 3 שנים היא התפתחות טכנולוגית. אמנם בשיטות הייצור של הכסאות עצמם לא היו התפתחויות של ממש בעשור האחרון, יצרן הכיסאות עדיין צריך לקחת בחשבון את שינוי הסטנדרטים של יצרני הרכב (לדוגמה: הוספת עיגוני איזופיקס או שינוי בתקן של רוחב חגורת הבטיחות), ולכן ממליץ על "צ'קפויינט" של 3 שנים לכל מוצר שיוצא משערי המפעל.

בהצלחה עם הפרוייקט.

פורסם

היצרן, שמעסיק מהנדסים ומתכננים כותב על הכיסא שיש לו פג תוקף.

למה אתה חושב שהוא טועה ?

אתה תתקין ברכבך צמיג בין 15 שנים, למרות שאינו שחוק ? לא.

היצרן קובע שיש לו פג תוקף, גם אם לא היה בשימוש.

כנ"ל גם לכיסא בטיחות.

אמנם היצרן לוקח מקדמי בטחון, ואכן הההמלצה שלו גם מקדמת מכירת כסאות נוספים, אבל לא זו הסיבה להמלצתו. במקרה הזה, לא הייתי מנסה לחסוך או לחפש איך היצרן "עושה עלי קומבינה".

לכסא יש המלצת יצרן לתאריך תפוגה - קבל אותה.

אני חושב שההמלצה להחליף הרשומה ע"ג הכסא נובעת מזה שהתינוק גדל

לא נכון. היצרן מתייחס לעייפות החומר של הכסא.

אם כסא מסויים התאים לילד במשקל 5 ק"ג, לפני 5 שנים, היום, הכסא אינו מומלץ לשימוש ע"י היצרן, גם לא לילד אחר באותו משקל. (אף אחד לא חשב שתושיב שם את הילד שגדל והיום הוא חייל).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תראה, בתור אדם שזה עיסוקו (פלסטיק, בין היתר) וגם יש לו ילדים אני אומר לך שפלסטיק הכי נהרס מקרינה אולטרה סגולה.

זה פשוט מתחיל כימית להתפורר, לפעמים ללא סימנים חיצוניים, ובמקרה תאונה הכסא עלול להשבר והסוף יהיה טראגי.

כמובן שב99% לא יקרה כלום גם בכיסא בן עשר שעמד כל היום בשמש בחצר, כי לוקחים טולרנסים מאוד גבוהים במוצרי בטיחות ועוד לילדים, מי רוצה להתסבך עם תביעה ?

מצד שני, כסא בטיחות חדש יש היום גם ב 200-300 שקל סבירים לגמרי, וביד 2 תמצא גם בפחות מזה.

אם הכסא נראה לך שלם ללא סדקים או התפוררות או שינוי צבע, והוא לא בן מאתיים, ואין לך רצון להוציא על חדש - קח את מה שנותנים לך במתנה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קודמיי כתבו לך כי יש להתייחס בכובד ראש לתאריך התפוגה שעל כסא הבטיחות.

אני מצטרף לדעתם.

אתה חוסך מחיר של מיכל דלק על חשבון הבטיחות של ילדך?

כסא הבטיחות יתן לך תמורה רק בעת חירום. תעשה את המקסימום להגיע לרגע החרום עם ציוד הולם.

ובהערה אחרת בנושא, אני מתפוצץ מבפנים כשאני רואה אמא מטומטמת יושבת חגורה בחגורת בטיחות, ומחזיקה תינוק או פעוט בידיים. מה לעזעזל עובר בראש המיותר שלך כשאת חוגרת את עצמך, ואת תינוקך לא. מה? האם זה סוג של דארוויניזם מעודכן?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

3 שנים? מוגזם.

פה מציינים 6-10 שנים: http://www.car-safety.org/faq.html

כיסא שהיה בשמש בחצר לא הייתי לוקח.

גם כיסא שעבר תאונה אחת (משמעותית) צריך לזרוק לפח.

כיסא מאתר יד2 גם לא, כי אי אפשר לדעת אם הוא היה בשמש או בתאונה.

כיסא בן 3-4 שהיה אצל משפחה ולא עבר תאונות - בהחלט.

מקסימום, כשיעלה הצורך בכיסא נוסף (לסבאסבתא, לרכב נוסף וכו') תקנו כיסא חדש ותעבירו את הישן לרכב בו פחות משתמשים.

אני גם לא חושב שיש כיסא איכותי חדש ב200 שקל. אולי אני טועה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה על ההקפצה ותודה רבה על התגובות:wink:

לקחתי את ההמלצה של elibaba ואני משתמש בכסא הזה.

גם הילד לא מתלונן.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

סבבה, בדוק היטב שאין סדקים, שברים, שינוי צבע או התפוררות כלשהי.

ולמי ששאל אז ב"מוצצים" יש אחלה כסאות בטיחות (אמנם לא מפוארים) באיזור 300 שקל ופחות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כיסא עם ISOFIX ושמעבר לביטחותי צריך להיות גם כן נח כי הרי שם אתם מניחים את היקר לכם מכל, רחוק מלעלות 200-300 שח

ממש לא מזמן רכשתי אחד שנחשב זול מאוד (מהטובים) ולא מפואר בכמעת 1000 שח אחרי מבצע+הנחה+קניה כל כמה אלפי שקלים.

ולמה אני מספר לכם זאת, כי הכיסא הקודם בן ה 6 מצוייד במדבקה עם תוקף עד 12/2010, אמנם בר תוקף כפול מ 3 שנים אבל יפוג בקרוב.

עייפות חומר ? כן/לא, יש ספק? אין ספק! חוסכים בדברים אחרים לא בביטחות של ילדים רכים.

בנוסף כמו שאמרו, בכיסאות החדשים ישנה טכנולוגיה חדישה שלא היתה בעבר, למשל מנגנון שמגן מתאונה מאחור.

כיסא/סלקל ישן מתקפל לכיוון המושב כאשר נכנסים בכם מאחור, בחדשים ישנו מנגנון המונע זאת

כמו כן הוא חזק דיו למנוע מהכיסה לקרוס ולהתקפל בשעת תאונה.

ויש עוד הרבה חידושים מינוריים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...