Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

כנראה שעוד מעט אני הולך לקנות רכב, אני נוסע בערך 25000-28000 בשנה, האם כדאי לשקול לקנות רכב דיזל? או שווה להשאר בבנזין?

תודה.

פורסם

אם מדובר ברכב משומש במחיר 10000 - זה לא שווה, בגלל הבלאי הגבוה של מכוניות דיזל בתקציב הזה.

גם אם מדובר ברכב חדש מיבואן זה לא שווה, כי דגמי הדיזל יקרים משמעותית, ועד שתכסה את ההפרש במחיר הרכב, יעבור הרבה מאוד זמן.

אם מדובר ברכב משומש בן 3-5 שנים, זה אולי כן משתלם.

פורסם

ענו על זה בפורום יותר מפעם.

1. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=33039

2. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=123064

3. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=300056

תקרא את התשובה של בוקי בקישור 2. ותמשיך משם הלאה.

יש בפורום פטנט חדשני שנקרא חיפוש (לחץ כאן), היתרון שלו זה שהוא חוסך לך זמן לחכות לתשובות שכבר קיימות כאן.

שבת שלום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ההשוואה היום יותר מסובכת מבעבר היות וישנם רכבי בנזין עם צריכת דלק שמתקרבת לזו של דיזל (הונדה ז'אז, הפולו עם ה-TSI).

הקנס באגרת הרישוי כבר לא קיים יותר אבל צריך לקחת בחשבון את עלויות התחזוקה, שבדיזל בדרך כלל גבוהות יותר ולעומת זאת מנועי הדיזל עמידים יותר.

אם מדובר על מצב זמני, למשל לתוקפת לימודים,אפשר לשקול לחפש רכב משומש שנמצא בתת שימוש. למשל רכב בן 5 שנים שעבר רק 40,000-50,000 ק"מ ואז המכירה שלו בתום התקופה תהיה קלה יותר ובמחיר סביר יותר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

תודה לכולם.

בגדול מדובר על רכב לנסוע לעבודה וליום-יום.

עדין לא החלטתי אם אני אקנה רכב חדש או משומש.

מה שאני שואל זה האם כדאי לי לחפש מכוניות דיזל? או שעדין כיום עדיף בנזין.

פורסם

שאלת בתגובה 1:

שלום.

האם כדאי לשקול לקנות רכב דיזל? או שווה להשאר בבנזין?

ושוב שאלת את אותו דבר בתגובה 5:

האם כדאי לי לחפש מכוניות דיזל? או שעדין כיום עדיף בנזין.

באמצע היו עשרות תשובות - השאלה אם אתה קורא תשובות, או רק חוזר על השאלות :?:

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ואיך מכוניות הדיזל מבחינת טיפולים?

האם הטיפולים יותר יקרים? והאם גם עושים טיפול כל 15000 או פחות?

והאם העסק באמת יוצא משתלם מול מכוניות עם מנוע TSI1.2/1.4?

פורסם
מניסיוני האישי, דיזל משתלם כבר מהקילומטר הראשון.

זה בפירוש לא נכון, אם מדובר ברכב חדש מהחברה.

נניח, סקודה פאביה דיזל 1.4 עולה 120 אלף שקל.

סקודה פאביה בנזין 1.4 ברמת איבזור דומה עולה 90 אלף שקל.

בשביל לחסוך 30 אלף שקל על דלק, תצטרך לעבור לפחות 100 אלף קילומטר.

פורסם

אני לא מכיר את מחירי הסקודה, אבל אם ההפרש בין הגרסאות הוא 30 אש"ח, אז אתה בהחלט צודק (למרות שאני לא אקנה סקודה בגלל סיבות אחרות).

אני התייחסתי למכיר הרכישה, ההנחה היא ששני הרכבים במחיר זהה,

אבל בכל מקרה, כדאי לשקול ירידת ערך גדולה בדיזלים (ע"פ לוי יצחק).

-

פורסם

אחרי החלת המס הירוק, אין יותר מחיריום זהים לבנזין ודיזל אצל שום יבואן.

גירסאות דיזל יקרות יותר בעשרות אלפי שקלים.

ולכן אני כבר בתגובה הראשונה ציינתי, שמכונית דיזל חדשה מיבואן כדאית רק למי, שנוסע הרבה מאוד, הרבה יותר מ 25 אלף בשנה, ואת הרווח הנקי הוא יראה רק אחרי כמה שנים.

ובגלל הסיבה הזאת, כבר לא רואים מכוניות דיזל חדשות פרטיות, אלא רק של קיבוצים, וגופים מוסדיים אחרים. וכמובן מוניות, משטרה, וכו', כלומר אלה שעושים 50-60 אלף בשנה ומעלה.

פורסם

כבר לא רואים מכוניות דיזל חדשות פרטיות, אלא רק של קיבוצים, וגופים מוסדיים אחרים. וכמובן מוניות, משטרה, וכו', כלומר אלה שעושים 50-60 אלף בשנה ומעלה.

בקיצור, הסיכוי לרכוש בעתיד, דיזל ידני משומש (יד פרטית, עם ק"מ הגיוני), ירד לאפס.

פשוט עצוב.

-

פורסם

או. קי.

בוא נקראה את הדף, שצירפת.

אני לא מדבר על מכוניות גדולות, כמו מג'נטיס וקרניבל, כי בדגמים אלו גם מנוע בנזין נמצא בדרגת זיהום גבוהה - 13-15 ולכן פער המחירים קטן באחוזים, אבל עדיין קיים.

מג'נטיס דיזל ידנית עולה כמעט כמו מג'נטיס בנזין אוטומטית.

גיר אוטומטי יכול בשקט לייקר את האוטו ב 15-20 אלף שקל.

תראה את המכוניות הקטנות והעממיות יותר :

ריו דיזל ידנית - 113 אלף.

ריו בנזין אוטומטית - 107 אלף. ניתן להניח, שאם הייתה גירסה ידנית בבנזין, היא הייתה עולה פחות מ 100 אלף.

הנה לך הפרש מחיר של 15 אלף שקל.

סיד סטיישן דיזל אוטומטית הכי זולה - 142 אלף שקל.

סיד סטיישן בנזין אוטומטית - 124 אלף שקל.

כמעט 20 אלף הפרש.

אז בבקשה, לפני שאתה מפרסם משהוא, לפחות תקרא את זה.

• תוכן חדש...