Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ,

ברשותי סובארו סטיישן שנת 88 . עליתי עימה לירושלים לאחרונה עם באג'ז מלא ועוד שני חברים. לראת שורש החום עלה לכדי שלושת רבעי המד , עצרתי בתחנה ונראה שהיה חסר שמן , הוספתי מיכל , המתדלק אמר שעדאי לרוקן את המים הירוקים כי ייתכן שנכנס אוויר למערכת . הוא רוקן והוסיף מים חדשים. בדרך חזרה , בעלייה מאזור ים המלח ראיתי שהמנוע מתחיל לחצות את החצי במד , עצרתי שוב בצד הדרך . רצתי לדעת האם זה נורמלי שמד החום מתקרב לשליש העליון , כשאני בהילוך שלישי בעלייה מתמשכת ? או שצריך להגיע למוסך? גם היום בניסה מישורית המד חום הגיע לחצי .

תודה על התשובות

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכנס אויר למערכת?! בסובארו ?!

חצי חום זה מצב רגיל ותקין.

שליש עליון בעומס בעליה מתמשכת , בעליות של ים המלח זה הגיוני אבל ,או יותר נכון בגלל שהקיץ מתקרב, הייתי ממליץ לך לבדוק את הרדיאטור שלך,או במילים אחרות,מתיי החלפת או ניקית אותו?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

קניתי את האוטו מיד ראשונה 157 אלף קילומטר והאמת היא שלא בדקתי אותו . גם לא את הרידאטור , שליש עליון עם מים מבעבעים בתוך מיכל פלסטיק זה בסדר ?

פורסם

כנראה שיש צורך לבצע ניקוי לרדיאטור . ייתכן שהרדיאטור סתום ולא מקרר ביעילות ולכן במאמץ האוטו מתחמם .

ניקוי רדיאטור הוא פעולה מומלצת בכל מקרה כחלק מיישור קו בזמן קניית הרכב .

נשמח לסייע לך ולבצע את הניקוי במרכז השירות שלנו .

יוסי בדש - אביפרטס בע"מ

רח' אימבר 12 פתח תקוה

טל' : 074-7017071

פורסם

לבחור עם הסובארו , קח כלל לחיים,

שום נוזל קירור לא קונים בתחנת דלק, ולא שמן , ובטח שלא נותנים למתדלק הטיפש לגעת לך ברכב מלבד להכנס ולהוציא את הפיה של הצינור דלק,

בכל מקרה יש לבצע ניקוי של הראדיאטור וריקון המים מהמנוע עצמו, ועל הדרך החלפת טרמוסטט, ובדיקת משאבת מים,

אם הראדיאטור רקוב מידי יש להחליף בחדש, אל תחסוך בזה, כי זה יכול לעלות לך במנוע שלם, כנ"ל לגבי משאבת מים. מים ירוקים פרסטון בלבד ולא שום מיץ ירוק או אדום אחר.

מים מבעבעים זה גרוע ביותר, תיזהר שלא ילך לך ראש מנוע או אטם ראש.

157 אלף ללאונה זה כלום, הרכב באמת שלא עבר הרבה, ויש לו עוד הרבה מאוד לעבור, תשמור עליו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה רבה ,

אני אגש למוסך . למזלי עצרתי כשהמד היה בשליש העליון כך שנראה לי שלא נגרם נזק.

האם יש למישהו המלצה על מוסך שמטפל בסובארו לבדיקה ויישור קו באזור ת'א?

כמו כן , כמה עולה תיקון או החלפה של רדיאטור ?

תודה רבה.

פורסם

אני בעל סובארו סטיישן 92.

כמובן רדיאטור חייב להיות נקי עם מי קירור איכותיים.

גם בעליות הקשות ביותר ביום חם, לא קורה מצב שהמחוג עובר את האמצע כלפי מעלה. בשביל זה יש את המניפה שנכנסת לעבודה וגורמת לקירור נוסף.

בשל תקרית דומה בעבר אני ממליץ באותה הזדמנות להחליף שמן מנוע בחדש. לי קרה שאחרי חימום יתר של המנוע, התחלתי לאבד שמן במהירות גבוהה מהרגיל. כנראה שהשמן איבד מתכונותיו.

פורסם

איל ג , אם התחלץ לאבד שמן במהרות גבוהה יתכן ונפרץ לך אטם ראש תבדוק שהשמן לא מצא את עצמו ב"טעות" במים

פרטים בה"פ .

פורסם

הייתי אצל מוסכניק והוא טוען שיש לי בעיה במשאבת מים וצריך להחליפה .( אכן היא נראת חלודה ) בנוסף הוא הציע לי להחליף שמינים , פילטרים , מים במנוע , לנקות את הרדיאטור ולבדוק בלמים . הוא קורא לזה יישור קו .

הצעת המחיר שלו היא 1500 ש'ח לא כולל מע'מ .

האם יש עוד פעולות חשובות שצריך לעשות בעניין ההתחממות ?

ולגבי המחיר , מה דעתכם ?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

מתי ביצעת טיפול 10 לרכב?

פלאגים ופילטרי דלק יש להחליף בד"כ פעם בשנה, שמן מנוע ופילטר שמן רצוי כל חצי שנה, מתי עשית טסט לאחרונה? לפני הטסט בדקו בלמים ונתנו לך או למי שקנית ממנו את הרכב אישור על הבלמים משמע שהם תקינים , אל תיגע בהם , גם ככה לפני הטסט תצטרך לעשות את הפעולה של בדיקת בלמים.

בכל מקרה מומלץ עם החלפת המשאבת מים לבצע ניקוי לראדיאטור ולמעברי מים במנוע עצמו.ותקפיד שישימו לך נוזל קירור פרסטון ולא סתם מים

פרטים בה"פ .

פורסם

את הרכב קניתי מאדם שטיפל בו טוב מאד

אני אשאל אותו לגבי מועדי הטיפול .

האם לא כדאי בכל זאת לעשות את כל הטיפולים , ליתר ביטחון ?

ומה לגבי המחיר ?...

פורסם
הייתי אצל מוסכניק והוא טוען שיש לי בעיה במשאבת מים וצריך להחליפה .( אכן היא נראת חלודה ) בנוסף הוא הציע לי להחליף שמינים , פילטרים , מים במנוע , לנקות את הרדיאטור ולבדוק בלמים . הוא קורא לזה יישור קו .

הצעת המחיר שלו היא 1500 ש'ח לא כולל מע'מ .

האם יש עוד פעולות חשובות שצריך לעשות בעניין ההתחממות ?

ולגבי המחיר , מה דעתכם ?

תודה רבה על העזרה.

שלום רב !

הצעת המחיר היא גבוהה.

המלצתי אל תנקה רדיאטור במוסך, פנה ישירות למכון רדיאטורים מומלץ, יש חבר פורום, בשם אבי פרטס, http://www.aviparts.co.il/ שיתן לך הצעת מחיר זולה יותר, וכך תחסוך פערי תיווך בין המוסך למכון הרדיאטורים.

פנה למוסכים נוספים לקבלת הצעת מחיר לישור קו ולהחלפת משאבת מים.

האבחנה של משאבת מים חלודה וזוהי הסיבה להתחממות, לא מקובלת עלי.

בשימוש במי ברז כל משאבה תחליד, הכנפים עשויות מסרזל הגוך מאלומיניום, מי ברז תוקפים זאת, וגורמים לחלודה, מה שחשוב היה לבדוק סירקולציית משאבת המים, אם כי החלפת משאבת מים בסובארו היא זולה, ובשילוב נקוי רדיאטור החלפת טרמוסטט, והחלפת מי קירור לפרסטון, יהיה לך שקט נפשי לשנים רבות, החלפת שמנים מסננים ומצתים, מומלצת כחלק מישור הקו.

למרות ההיבט הבטיחותי, הייתי ממליץ בשלב זה לוותר על בדיקת בלמים, ולהמתין לטסט הבא, שבו גם תזדקק לבדיקה ואישור בלמים לטסט.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם כך מומלץ לערוך טיפול מקיף -שמנים , מים, מצתים , ניקוי רדיאטור והחלפת משאבת מים , החלפת תרמוסטט.

אני אעשה בדיקה בעוד מוסכים , האם 1000 שקלים לעבודה הזו ייחשב למקובל ?

פורסם

לפי השאלה שלך מים מבעבעים במיכל פלסטיק. אתה בודק את מיכל העודפים לא את המפלס ברדיאטור. ומים מבעבעים בעודפים זה מעיד על רתיחה מרדיאטור סתום או מאוורר לא נפתח. עצתי לאור הבנתך המועטה בנבכי המנוע. תחליף רדיאטור חדש בלי משחקים ותבדוק יוניט מאוורר. במוסך יקר זה לא יעבור את 600 ש. ואזהרה לעולם אל תבדוק מים ברדיאטור עצמו רק בבוקר כשהמנוע קר או שתשאיר את זה למכונאי מומחה לא למתדלק. יכול לעוף עליך קיטור ואז כל האוטו לא יהיה שווה את הצלקות.8)

פורסם

הצדק עימך , אני לא מבין כהוא זה במנוע ....

מיכל הפלסטיק שבו המים - צבע המים היה רגיל ואילו ברדיאטור המים הם בצבע ירוק , הייתכן שהם קשורים ?

המאוור עבד ללא ספק .

אני מעדיף לעשות את כל הטיפול במקום אחד .. יש למישהו המלצה על מוסך בתא?

• תוכן חדש...