Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך לכעוס או להתרשם יותר מידי כי נעשה עוול או גזל. הרבה פרטים חסרים כדי לקבוע האם המוסך מקצועי או לא פעל נכון. פרטים שאינם ידועים לנו ולכן צביקה, אתה עושה עוול למוסך שאולי לא חטא או פשע.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דניאל ידידי שלום רב !

שם המוסך לא הוזכר עד עכשו, וטוב שכך , בוויכוח בין מוסך ונותן שרות,לבין לקוח, יש לשמוע את שני הצדדים, ומכיוון שלא שמענו את גירסת המוסך, הוא זכאי במחינת החוק והמוסר, אך חייבים להודות שלמרות שחסרים פרטים רבים של פותח השרשור, הנושא מריח לא טוב וזאת בלשון המעטה.

לא צויין האם הרכב עישן בעבר.

לא צויין האם הרכב צרך שמן בעבר.

לא ידוע האם בגלל הזנחה של התחממות יתר, לא נגרם נזק בלתי הפיך למנוע.

לא הוצג העתק מחשבונית, ולא ידוע באיזה רכיבים השתמשו, באיזה צמיגות שמן, ומאיזה יצרן, באיזה נוזל קירור השתמשו. איזה מצתים הורכבו, מדוע היה צורך להחליף סעפת יניקה, ולנקות רדיאטור , ולהחליף משאבת מים ותרמוסטט?

האם הלקוח קיבל הערכת מחיר לפני ביצוע העבודה, האם הלקוח אישר אותה, האם הלקוח עודכן און ליין על הממצאים שהתגלוף ועל החלקים שהוחלפו??

בקיצור הרבה שאלות ותמיהות, ותשובות אין !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לפחות עכשיו יש מחיר מינימום של 3000 ש"ח שמקבלים על רכבים כאלה. גם זה משהו ואולי מחזיר חלק מההשקעה על הרכב.

שלום רב "דוקטור סובארו"!

האם אני מבין מדברייך, שאתה מטיף , למנוע טיפולים הכרחיים ברכב ישן, כדי ,להרוויח 3000שקל תמורת גריטה, ובכך להוריד מהכביש רכבים רבים, ששירתו את בעליהם עשרים ושלושים שנה, ביותר אמינות מכל רכב מודרני עכשווי ?!

בברכה

צביקה

פורסם
אתה רק מחזק את טענותיי, אז אל תכעס עזריאל...

עזריאל ברשותך, ימתין בסבלנות להבהרה, מפותח השרשור !

בברכה

צביקה

פורסם

סטיישן 88 לגריטה זה ממש חבל, ולפי דעתי מדובר בתקלה דיי קלה (וזולה) לפיתרון.

עברתי על השירשור מהתחלה ועל כל מה שכתבת ולפי דעתי החלפת רדיאטור בלבד (כפי שכתבתי לך בהודעה הראשונה בשירשור הזה) הייתה פותרת לך את הבעיה מלכתחילה אבל זו רק השערה וצריך לראות ולבדוק.

אם אתה גר בצפון אני מוכן לעזור לך לפתור את הסוגייה הזאת אחת ולתמיד.

לפותח השירשור:

תוכל בבקשה להעלות חשבונית על התשלום ומה בוצע (או שאין חשבונית גם זו אפשרות)...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
שלום רב !

הצעת המחיר היא גבוהה.

"

המלצתי אל תנקה רדיאטור במוסך, פנה ישירות למכון רדיאטורים מומלץ, יש חבר פורום, בשם אבי פרטס, http://www.aviparts.co.il/ שיתן לך הצעת מחיר זולה יותר, וכך תחסוך פערי תיווך בין המוסך למכון הרדיאטורים.

" via Google Video

ERROR: If you can see this, then Google Video is down or you don't have Flash installed.
פנה למוסכים נוספים לקבלת הצעת מחיר לישור קו ולהחלפת משאבת מים.

האבחנה של משאבת מים חלודה וזוהי הסיבה להתחממות, לא מקובלת עלי.

בשימוש במי ברז כל משאבה תחליד, הכנפים עשויות מברזל הגוף מאלומיניום, מי ברז תוקפים זאת, וגורמים לחלודה, מה שחשוב היה לבדוק סירקולציית משאבת המים, אם כי החלפת משאבת מים בסובארו היא זולה, ובשילוב נקוי רדיאטור החלפת טרמוסטט, והחלפת מי קירור לפרסטון, יהיה לך שקט נפשי לשנים רבות, החלפת שמנים מסננים ומצתים, מומלצת כחלק מישור הקו.

למרות ההיבט הבטיחותי, הייתי ממליץ בשלב זה לוותר על בדיקת בלמים, ולהמתין לטסט הבא, שבו גם תזדקק לבדיקה ואישור בלמים לטסט.

בברכה

צביקה

אלמה 9 שלום רב !

האם קראת את תגובתי זאת. לאחר שקיבלת מהמוסך הצעת מחיר של 1500 שקל(שזה גם יקר), וזאת עוד לאחר שבעל המוסך טוען שהבעייה במשאבת מים חלודה?!

איך קפץ המחיר ל2300 מבלי לידע אותך מראש, איך הפער במחיר, בגלל סעפת יניקה שלא היה צורך להחליפה, וצינור(סלד) מים עליון ?!

בברכה

צביקה

פורסם

ארז אני מניח שהבחור האלמוני מאזור המרכז, עובדה שהוא חיפש מוסך סובארו באזור המרכז, כלומר באזור תל אביב.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכולם ,

מאחר ועדיין לא שמעתי את גירסת המוסך ( מפאת אילוצים פרטיים לא ניגשתי למוסך ). נדמה לי שכבר ציינתי מה בוצע ברכב ומה הוחלף.

הרכב לא עישן בעבר. בעיית ההתחממות החלה לאחר שהרכב היה ברשותי כשבועיים ונסעתי איתו לירושלים עמוס בציוד וחברים . שמתי לב שהחום עולה , הוא הגיע למעט אחרי השליש העליון ועצרתי בשורש ( גם זה כבר צויין בתחילת השירשור ) . אם כך מהנקודה הזאת החלו הבעיות . ייתכן ונגרם נזק למנוע בנקודה הזאת , ייתכן וקניתי את הרכב עם בעיות במנוע ....אין לדעת .

לאחר שחזרתי מירושלים התייעצתי בפורום הזה והאנשים פה עשו כמיטב יכולתם לעזור לי . אני פניתי למוסך שלי , קיבלתי הצעת מחיר גבוהה והסכמתי לה בהנחה שהבעיה תיפתר . ציינתי , עפ' החשבונית שקיבלתי מה נעשה ברכב . איש המקצוע הכניס לטיפול את הסעפת ללא האישור שלי וגם לזה הסכמתי .

לאחר כשלוש מאות ק'מ האוטו מתחמם , חסר לו שמן ויוצא עשן מהאגזוז .

כמה מילים לצביקה : ראשית תודה על ההתיחסות המקצועית . האוטו חדש אצלי והוא לא עישן במהלך 1500 ק'מ שעשיתי איתו.

המוסכניק אמר לי שהמנוע נשמע טוב ולא ציין שום בעייה מעבר למה שציינתי - ההתחממות .ידוע לי שהוא השתמש בנוזל קירור גרמני מרוכז שהוא הטוב ביותר.לגבי שאר החלקים שהוחלפו אין לי כרגע תשובה .

אני מאזור ת'א

ההתרשמות שלי הייתה שזהו רכב טוב ,עשה 157 אלף בסה'כ., מיד ראשונה של אדם שנשמע אמין .קשה לי האמין שהוא טמן לי פח בכוונה.

בכל אופן נראה לי שאחזור למוסך לבדיקה בלבד ולקבלת תשובות .

ובכן הנה מה שצויין בחשבונית ( ציינתי זאת כבר כמה פעמים בשירשור וגם עניתי על כל השאלות שיכולתי) . אני לא סורק את החשבונית כי

לא שמעתי את הצד של המוסך עדיין , זה יקרה מחר אני מקווה ואעדכן אתכם .

1 גלון שמן מנוע,

1 מסנן שמן , 4 פלגים ,1 נוזל קרור ,1 משאבת מים ,1 סעפת יניקה,1 סלד מים עליון ,1 טרמוסטט.

עבודה:

החלפת שמנים+מסננים

החלפת סלד מים חדש +טרמוסטט +סעפת יניקה + בדיקת בלמים.

סה'כ : 2300 ש'ח כולל מע'מ .

לגבי האלמנט - אני לא אגיב מפאת כבודי . אם אתם רוצים לעזור אהלן וסהלן , אם ברצונכם להוכיח שוב ושוב שאני רומיתי ושגנבו אותי ושצדקתם אז נדמה לי שהמסר הובהר .

ישנם כאלה שכן מעוניינים לעזור ואני מוקיר להם תודה .

פורסם

אלמה שלום רב !

בשלב זה אני נמנע מלהמשיך ולהגיב בשרשור זה, משום שאני מסיק, שאינך מעוניין שיעזרו לך, ואתה נמנע במכוון או שלא במתכוון , מלנסות ולתת פרטים חשובים ואלמנטריים, החשובים מאד , להסקת מסקנות, בהקשר לבעיית ההתחממות ברכבך, ולאיכות מקצועיות המוסך המטפל, המעוררת חשד.

למרות בקשות חוזרות ונישנות, לספק העתק מהחשבונית, שתשפוך אור על מה שבוצע ברכב, ואת העלות של כך, אתה חוזר ומצטט כמו תוכי, על פלגים , שמנים ומסננים, טרמוסטט,נוזל קירור ומשאבת מים, סעפת יניקה, וחלק לה מזוהה ,כמו סלד עליון,

ומשמיט כאילו בכוונה או בהסח הדעת , את ניקוי הרדיאטור, שהוא מרכיב חשוב ועיקרי בסיבות להתחממות, והדבר העיקרי שהומלץ לך על ידי חברים רבים בפורום, כצעד ראשון, הכרחי ובמחיר הגיוני, שיתכן והוא המקור העיקרי להתחממות.

מכיוון שאתה נמנע להציג את החשבונית, וצתעקש לספק חצאי דברים וחסרי אמיתות, ופרטים לא ברורים, אני מסיק מכך שאתה מסתיר פרטים רבים חשובים, מהסיבות השמורים איתך, ולכן אני נמנע מלהמשיך ולייעץ לך ולהתערב , בדבר שלא תורם לי דבר וגם לא לך, ואתה מעדיף לשמור על כבודך, במקום להודות על העזרה המוגשת בפורום זה מחברי פורום רבים, המקדישים מזמנם ומרצונם, על חשבון זמנם הפרטי ובהתנדבות, כדי לעזור לחברי הפורום, ולציבור האוחזים בהגה.

תם ולא נשלם !

בברכה

צביקה

פורסם

הוא הודה על העזרה ועוד הוא ציין שהוא ממתין לבירור עם המוסך בנושא לפני פרסום הפרטים החסריםו, מאוד לגיטימי ולכן אני מציע סבלנות.

ולגבי שאר התכתבויות לא טכניות, חבל על הזמן של כולכם, תכתבו בפורום הכללי, כי כאן זה ימחק.

פורסם

שלום צביקה ,

לא אתגושש עימך בפורום . העברתי את כל האינפומציה והודתי מספר פעמים , כתוב שחור על גבי לבן .

כל מה שכתוב בחשבונית כתוב שחור על גבי לבן בפורום .

אם תרצה לעזור בבקשה , אם לא גם בסדר .

תודה.

פורסם

alma9 אל תתרגש ואל תקח ללב, :lol:

אם לא תסתדר איתו תוכל לפנות למוסך ששלחתי לך בפרטי ,

בנוסף :יש שם באיזור 2 מכוני ראדיאטורים , אם תרצה, מקצועיים ++

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...