Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית מתקן עישון לבשר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים

אני מעוניין לבנות בעצמי מתקן לעישון בשר (כמובן לא מסחרי/תעשייתי). האם יש למישהו מחברי הפורום ניסיון/ידע בנושא?

אשמח אם ניתן למצוא סקיצה, אפילו עקרונית, למתקן כזה. ממה שבררתי עד כה, הרעיון המוביל הוא שתי חביות/ מיכלים המוצבים אנכית כשביניהם מחבר צינור של כ "4. אשמח לקבל כל רעיון/עצה נוספים.

תודה.

פורסם

אתה צריך למצוא גליל מתכת בקוטר של כ-60 ס"מ ולייצר לו מכסה שיהיו בו פתחי אוורור הניתנים לסגירה. לגליל צריכה להיות דופן תחתית אטומה, שבתוכה יהיו המים עם גזרי העץ. בתוך המים צריך להיות גוף החימום, שייצור את האידוי שלהם.

בקיצור, מה שאתה צריך זה דבר כזה:

1794_large.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתה יכול להכין מעשנת מכל דבר. אתה לא חייב שני דודים, למרות שזה אחלה.

אפשר לקחת ארונית ברזל ארוכה, (לא צבועה!), לשים באמצע מדף ועליו לחבר "גיליוטינה" ומתחתיה חור, ככה אפשר לשלטו ברמת העשן שניכנס פנימה.

למעלה אתה יכול לשים רשת ובשר.

בעקרון, שי שני סוגי עישון, חם וקר. מה שאתה רוצה (אני חושב) זה עישון חם. זה אומר שיש גם עשן וגם חום. החום נע בין 90-100 מעלות. יותר מידי עשן והבשר יצא מריר.

עישון קר זה תהליך שבו שתי החביות לא נמצאות אחת מעל השניה אלא אחת ליד השניה, ועשן שנגיע מגיע "מרחוק" והוא מגיע קר. ככה עושים בחדרי עישון.

הבשר צריך לעבור תהליך של שימור ובישול ע"י חומץ או משהו כזה....

כמה נקודות שאתה חייב לקחת בחשבון.

חייבת להיות הפרדה בין הבשר לגחלים.

אסור שיטפטף שומן על הגחלים.

העישון נעשה ע"י העשן, הבישול ע"י החום. צריכה להיות הפרדה בין העשן ולחום.

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אלעד - תודה לתשובתך. אני מעוניין לבנות מתקן שבתחתיתו מתבצעת בערה של עץ על אש ולא ע"י גוף חימום אבל בהחלט יתכן שניתן לאמץ את הרעיון.

• תוכן חדש...