Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב פורום

לפני שאני מתחיל לחרע את פח הרכב היפה שלי להכנסת המידבס סופרימו המפלצתי לתוך חלל הדלת רציתי לבדוק אם יש בנמצא/במומלץ מידבסים 6.5" shallow-mount (עם עומק התקנה שלא עולה על 50~ מ"מ) שיודעים לעבוד "יפה" (כלומר לרדת נמוך ולהיות מפורטים) בחלל/תיבה מוגבלת נפח, ולא סגור הרמטי.

לראיה - אצל חבר הפורום היקר idandavid יש זוג מידבסים אולדסקול של רוקפורד המותקנים על דיפון הרכב (זה יונדאי גץ נראה לי) ונשמעים נפלא+.

כרגע בלי הגבלות תקציב/יד2/הזמנות מחו"ל - הכל כשר.

תודה!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כל מה שרשמת לא נתת בכלל פרטים רלוונטיים

כמה נפח יש לך שם?

אתה יכול לסגור הרמטית? אם לא אז כמה זה לא הרמטי?

באיזה מרחק הגריל של הדיפון לטבעת?

איזה טווח הוא צריך לנגן?

מה ההספק שהמגבר שלך מסוגל לספק לו?

וסתם שאלה

למה אתה מחפש ללכת כל כך הרבה מסביב ולהשקיע כל כך הרבה כסף במקום לחתוך את הפח?

באמת שזה משהו שקצת לא מובן לי

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני לא יודע כמה נפח יש לי שם. זה המרווח בין "תא" הרמקול של הדיפון לפח הדלת.. מעריך משהו באזור 3 ליטר.

לא יכול לסגור הרמטי כי, שוב, זה דיפון, ויש לו קימורים וחריצים למרות שאזור הרמקול נאטם בדיינמאט.

המרחק - לא ממש מבין למה אתה מתכוון - כמו שאמרתי, עומק התקנה בסדר גודל של 50 מ"מ כדי שישאר לו קצת מרחק "לנשום" מאחורה.

הספק המגבר - 100W יפני נקי (עובד אקטיבי).

טווח שהוא צריך לנגן - מדובר על מידבס בtwo way אז אזור ה-50-3000 Hz.

והסיבה שאני מחפש פתרון אחר הוא שלאחר פתיחת הדלת ובדיקת הנושא ראיתי שהרמקול לא ממורכז סביב אזור שניתן לחיתוך אלא ממש נוגע בקימור הדלת לכיוון סגירת הדיפון + אזור מסילת החלון. בקיצור לא ממש אפשרי לחתוך שם ולהכניס אותו פנימה בצורה ראויה.

פורסם

ארזה: הגבהות שם לא עוזרות, ההפך, רק מצמצמות את המרחב עוד יותר - כי אין פתח להכנסת המגנט. אתה מוזמן לראות את זה בשרשור ה"מגה-שדרוג" שלי. בניות/תיבות/פודים ושאר יקרות כמובן שזה יהיה אחלה - אבל אין ממש מקום, דורש שינוי גדול בדיפון/דלת - ולא בתקציב/יכולת/רצון.

בקיצור אני מחזיר את השרשור לנושאו המקורי - המלצות על מידבס שיתאים למשימה.

פורסם
בוקר טוב פורום

לפני שאני מתחיל לחרע את פח הרכב היפה שלי להכנסת המידבס סופרימו המפלצתי לתוך חלל הדלת רציתי לבדוק אם יש בנמצא/במומלץ מידבסים 6.5" shallow-mount (עם עומק התקנה שלא עולה על 50~ מ"מ) שיודעים לעבוד "יפה" (כלומר לרדת נמוך ולהיות מפורטים) בחלל/תיבה מוגבלת נפח, ולא סגור הרמטי.

לראיה - אצל חבר הפורום היקר idandavid יש זוג מידבסים אולדסקול של רוקפורד המותקנים על דיפון הרכב (זה יונדאי גץ נראה לי) ונשמעים נפלא+.

כרגע בלי הגבלות תקציב/יד2/הזמנות מחו"ל - הכל כשר.

תודה!

עידו,

מפתיע אותי שמישהו כל כך נבון לא מצליח להגיע להבנה כל כך פשוטה...

יש סיבה שאתה בחרת להתקין דווקא מידבאסים של מוראל מסדרת סופרימו - אתה התחברת לצליל של מוראל, אהבת את המידבאסים ולכן בחרת בהם.

למה אתה הולך סחור סחור במקום לתת ישר בראש ולהכנס בעובי הקורה? - במקרה שלך כפל משמעות לאמרה הזו.

תחתוך את הפח או תבנה תיבה - אף מידבאס לא יעבוד לך במצב הזה בצורה נורמלית - אף מידבאס!

יש לך שם מעט מידי נפח גם בשביל שזה יעבוד פרי אייר כמו שצריך, הדיפון לא חזק מספיק בשביל לתת לך קונטרה נכונה למידבאס בסדר גודל שכזה.

תפתור את הבעיה, אל תחליף את הרמקול!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני לא יודע כמה נפח יש לי שם. זה המרווח בין "תא" הרמקול של הדיפון לפח הדלת.. מעריך משהו באזור 3 ליטר.

לא יכול לסגור הרמטי כי, שוב, זה דיפון, ויש לו קימורים וחריצים למרות שאזור הרמקול נאטם בדיינמאט.

המרחק - לא ממש מבין למה אתה מתכוון - כמו שאמרתי, עומק התקנה בסדר גודל של 50 מ"מ כדי שישאר לו קצת מרחק "לנשום" מאחורה.

הספק המגבר - 100W יפני נקי (עובד אקטיבי).

טווח שהוא צריך לנגן - מדובר על מידבס בtwo way אז אזור ה-50-3000 Hz.

והסיבה שאני מחפש פתרון אחר הוא שלאחר פתיחת הדלת ובדיקת הנושא ראיתי שהרמקול לא ממורכז סביב אזור שניתן לחיתוך אלא ממש נוגע בקימור הדלת לכיוון סגירת הדיפון + אזור מסילת החלון. בקיצור לא ממש אפשרי לחתוך שם ולהכניס אותו פנימה בצורה ראויה.

הנפח נראה לי מאוד בעייתי

בוא נתחיל ככה

דבר ראשון תבדוק איך אתה סוגר את הנפח וכמה בדיוק הוא מכיל

דבר שני תתקין תוכנה לתכנון תיבות / רמקולים כמו winisd

ותתחיל לעבור בין דרייברים ותראה איך הם מתפקדים בנפח שיהיה לך

אם תמצא משהו שנראה לך מתפקד כראוי לך על זה

כמה דוגמאות :

Hertz Space

Critical Mass RS6

Exile Audio XPE65

DLS RS6A

Focal Slim

Rainbow X-Line

Infinity Reference Shallow Mount

זה מהראש ומחיפוש של כמה שניות

בטוח שתמצא עוד , כמעט לכל חברה יש סדרה כזאת

בהצלחה :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני לא יודע אם העלו את זה כבר אבל זאת התקנה מפורסמת בפורום בפזו 307 , מותקנים שם וופרים של ג'נסיס 7 אינטש.

שים לב לחיתוך הדלת , לא קשה לנחש מי ביצע את העבודה :) , גוז'פין שלנו..

DSC02194.JPG

DSC02219.JPG

DSC02227.JPG

P1010015s.JPG

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם
הנפח נראה לי מאוד בעייתי

בוא נתחיל ככה

דבר ראשון תבדוק איך אתה סוגר את הנפח וכמה בדיוק הוא מכיל

דבר שני תתקין תוכנה לתכנון תיבות / רמקולים כמו winisd

ותתחיל לעבור בין דרייברים ותראה איך הם מתפקדים בנפח שיהיה לך

אם תמצא משהו שנראה לך מתפקד כראוי לך על זה

כמה דוגמאות :

Hertz Space

Critical Mass RS6

Exile Audio XPE65

DLS RS6A

Focal Slim

Rainbow X-Line

Infinity Reference Shallow Mount

זה מהראש ומחיפוש של כמה שניות

בטוח שתמצא עוד , כמעט לכל חברה יש סדרה כזאת

בהצלחה :)

+1 על הHERTZ SPACE נשמעים ממש טוב יחסית לגודל שלהם.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

וואו שגיא, תודה. חיפשתי משהו כזה בנרות!

זה כנראה ישן, לפי הדיינמאט לא אקסטרים וכל הספריי זפת, אבל:

יש לך עוד תמונות? אולי הרכבת הההגבהה ואחכ המידבס עצמו?

מעניין אותי גם מה עשו עם הרשת בדיפון ומירכוז הדרייבר יחסית לחור הזה והדיפון..

תודה שוב

פורסם

אני הייתי חותך את הפח בלי לחשוב פעמיים.

אם בכל זאת החלטת ללכת על דרייבר אחר בעיניים עצומות הייתי לוקח את הHERTZ SPACE, קראתי עליו ביקורות טובות בחו"ל.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

תבדוק טוב טוב בשרשיר הזה אם יוסי או אייל במקרה ציינו משהו לגבי טיפול במסילת החלון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה שגיא

אין לי מושג איך פספסתי את השרשור עם תמונות הדלת, חרשתי את הפוסטים של EyalR....

זה נראה בסדר מה שנעשה שם, למרות החיתוך הגס, גם לא הבנתי עם מה ההשלמה של החור המרובע לצורה העגולה (דיקט MDF? לא רואים)

גוצ: תודה על ההמלצות וההתייחסות העניינית, אני קורא ומברר על ה-Hertz space...

גם ראיתי שהם הוסיפו איטום לכל הדיפון וגם ציפו אותו בספוג (שנראה רגיל).. זה חובה?

לא ראיתי אם הייתה התייחסות לתא הרמקול בדיפון ואיך "קירבו" את הגריל למוצא הוופר...

כמו כן, לא דיברו על מסילת החלון וטיפול כלשהו בה...

אדי, וכולם -

נראה שיש לי עוד לא מעט כסף/עבודה/סיבוכים/איטומים להוסיף להתקנה שלי בשביל לנצל את ה-supremo כראוי (ואולי זה עדיין לא יהיה בסדר אחרי כל ההשקעה). אני דיי קרוב לסף השבירה שלי פשוט..

השאלה היא האם זה "שווה" לי - אם אני יכול לשים שם hertz space, לדוגמא, ולקבל תוצאות טובות מאוד. יש לציין שאחרי עבודה שעשיתי על איטום חלקים בדיפון + הגבהות לגריל + הדבקות באזורי התפר + החלפת קליפסים, הגעתי (לפחות בשמאלי, הימני עוד עקשן) לשקט בלי וויברוצים ומספיק חוזק לספיגת מכות בס (נוסה עם האינפיניטי רפרנס הרגיל שיורד נמוך מאוד)...

פורסם

ההשוואה בין הרץ ספייס לבין מוראל סופרימו היא באיזשהו מקום - השוואה מעליבה.

אם כבר תשווה את הסט של מילה מול הסופרימו.

לעשות חור בדיפון של הדלת זו לא כזו השקעה ואתה כבר מאוד קרוב לשם - להחליף רמקול טוב רק בגלל משהו שעוד לא עשית... ממש לא.

קודם כל תפער את החור הזה בדלת - אתה בכל מקרה חייב לעשות את זה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...