Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באותו עיניין של מוסכים,

האם מוסך מרכזי של נניח רנו יכול לסרב לקבל רנו אספנות ?

או שהוא מחוייב לטפל בה ככל יכולתו ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה לא יודע כמה אתה צודק, אחרי שחצי AUDI היתה מפורקת על השולחן של בני וקבלתי הבטחות מכאן עד הודעה חדשה שהכל הורכב כהלכה והרכב במצב מ ע ו ל ה - מ ג ע י ל , כמו החיקוי של אברי גלעד בארץ נהדרת, נגשתי היום בבטחון יתר למבחן הרישוי ו......נכשלתי. כוסוחתו בני, לא יכולת לנגב את האבק מלוחית הרישוי הקידמית? ידעתי, עולה בזול עולה ביוקר. הייתי צריך להטריד את מיקי, רב הבוחן, שינגב את האבק מהלוחית ויאשר שהרכב כשיר עד למבחן הבא. תתבייש לך, בני, פויה.

שלום.

מיצטער על עוגמת הנפש בחיי שעברתי אם הלשון על המס' אבל הלשון היתה יבשה ולא שמתי לב!!!!

אגב אני הבטחתי לך שהרכב מוכן לטסט לא הבטחתי שיעבור! אם עבר הצליח לך אם לו בעיה שלך :shock:

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני לוי בעל מקצוע מעולה עם נשמה, ידע, ניסיון וחדוות יצירה.

יכולתו של בני לאבחן תקלות היא יכולת שמוקנה לבעל ניסיון עשיר במכונאות ולא בהחלפת חלקים.

אין פעם, כשבני מגיע אלינו לשפלה, שאנו לא נהנים מהידע שלו ומהלשון הציורית שלו

בני - אין עליך !!

מכל ידידיך

מצא משה

פורסם
באותו עיניין של מוסכים,

האם מוסך מרכזי של נניח רנו יכול לסרב לקבל רנו אספנות ?

או שהוא מחוייב לטפל בה ככל יכולתו ?

מה אתה, עושה צחוק? מחוייב למי? -אין שום התחייבות לטפל ברכב כ"כ ישן, יש איזשהו תווח שנים מסויים, שהיבואן מחוייב להחזיק את המלאי החלפים ולטפל ברכב, 30 שנה פלוס- זה בטו ובטח מעל ומעבר לטווח הזה, ולכן אין להם שום בעיה חוקית לא לתת שרות למי, שלא רוצים. ובגדול, כפי שחן תיאר זאת- מבחינתם הם צודקים, אף אחד לא חייב לנו טובות, ולטפל בענתיקה- טובה מצד המוסך! כמובן, שיש מקרים קיצוניים, כמו של הבחור עם ה-5 טורבו, שבסה"כ היה צריך אישור, שזה כבר היה "הקטנת ראש" לסרב- אבל בגדול זה די מובן... לי, לדוגמה, אין אף מוסך, שמוכן אפילו להכניס את המשאיות שלי, חוץ מאחד- מה לעשות?:-(

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ציטוט

מיכיון שהאודי של ארז עברה הסבה ממנוע אודי רגיל וגיר אוטומטי למנוע קורדו וגיר פאסט

הרכב נהיה מיוחד לטיפול.

מוסך רגיל לא יכול להרשות לעצמו להפסיד ימי עבודה ושעות ליפט כדאי לטפל ברכב כזה.

בנוסף לצערי 95% מהמכונאים היום לא יודעים מכונאות!!!

הם יודעים להחליף מיכלולים בזמן המהיר ביותר ובצורה החפפניקית ביותר כלומר בעל המוסך רוצה לראות את הטמבון האחורי של הרכב אחרי קבלת הכסף והמקצוע לא חשוב!!!

הרבה יקפצו על מה שכתבתי אבל זו דעתי אם נסיון רב שנים בדיוק כמו שציין אריוס

זו אמירה שחצנית ומקוממת

קטע נמחק על ידי בני (הספל). אל תעבור את גבול הטעם הטוב!

אם אתה בעל מוסך לא היית מתנסח כך,גם עובד בכיר במוסך לא יתבטא כמוך.

הכללות מצידך הם עלבון לאינטיליגנציה.

שא ברכה

דני לוי

גאה להיות בעל מקצוע בתחום הרכב

מירוצי מכוניות

פורסם

אם אני נאלץ להגיע לבני עם פורד אסקורט, שזה רכב פשוט כמו אני לא יודע מה, אז כנראה שמשהו נכון במה שהוא אומר.

האם אתה מחזיק ברכב אספנות? לפי התמונה בצד אני מבין שלא? אם כן, אתה תבין שבני צודק. בני הוא מכונאי מהזן של פעם (משתבח עם השנים-כמו יין טוב). הוא בעסק הזה עוד בימים שבהם לא הכל היה מושלם, ורכבים לא עברו מיליון בדיקות איכות לפני ששוחררו ליצור. לכן, ההתפתחות של כישורי המכונאי של אותה תקופה, היתה שונה.

למה הכוונה? היום תקרא לזה קומבינה. אז, קראו לזה יצירתיות, כישרון-אילתור וכו'. רכבים של פעם לא יצאו מושלמים מהמפעל והיו להם המון מחלות. יחסית הם גם לא היו כאלה יקרים ולכן הפערים באיכות. היום ברכבים החדישים הכל שונה. היום עובדים לפי הספר. הכל מתוכנן להתקלקל בזמן מסויים, ולא ניתן לתקן אלא, רק להחליף.ומי כותב את הספרים?

תעשייה משומנת היטב לעשיית כסף. אל תתקן תחליף. אל תחשוב,תעשה. ובכלל, לא משלמים לך בשביל לחשוב. לכן המכונאים של היום לא יעברו את מה שבני עבר, והם לא יתקלו באותם תקלות שגרמו לו להיות מה שהוא היום. אפשר להגיד שהטכנולוגייה והשליטה של תעשיית הרכב בנעשה,מנוונת את החשיבה, ברמת המכונאי הפשוט כמובן. אגב , גם התגובות שלו הם מאותם ימים, וזה דווקא סבבה.:-D

פורסם
ציטוט

מיכיון שהאודי של ארז עברה הסבה ממנוע אודי רגיל וגיר אוטומטי למנוע קורדו וגיר פאסט

הרכב נהיה מיוחד לטיפול.

מוסך רגיל לא יכול להרשות לעצמו להפסיד ימי עבודה ושעות ליפט כדאי לטפל ברכב כזה.

בנוסף לצערי 95% מהמכונאים היום לא יודעים מכונאות!!!

הם יודעים להחליף מיכלולים בזמן המהיר ביותר ובצורה החפפניקית ביותר כלומר בעל המוסך רוצה לראות את הטמבון האחורי של הרכב אחרי קבלת הכסף והמקצוע לא חשוב!!!

הרבה יקפצו על מה שכתבתי אבל זו דעתי אם נסיון רב שנים בדיוק כמו שציין אריוס

זו אמירה שחצנית ומקוממת

אם אתה בעל מוסך לא היית מתנסח כך,גם עובד בכיר במוסך לא יתבטא כמוך.

הכללות מצידך הם עלבון לאינטיליגנציה.

שא ברכה

דני לוי

גאה להיות בעל מקצוע בתחום הרכב

למה הכללות? אם בני היה אומר 100% מהמכונאים לא יודעים מכונאות זו הכללה אבל 95%?

אל תעלב, אני בטוח שבני ספר אותך בחמישה אחוז שכן יודעים מכונאות.

בנוסף, כתב בני שזו דעה שגובשה אצלו במשך השנים. אתה יכול להסכים לדעתו או לא להסכים ואשמח לשמוע את נימוקיך, אבל להשתלח בדעתו של בן אדם, זה עלבון לאינטיליגנציה.

ארז רונן

פורסם

עכביש יקר

על מנת לענות לך אתה גורר אותי להעיד על עיסתי וזה לא מה שבאמת רציתי

אבל למען פעם אחת ולתמיד יפסיק חברך להראות שכולם טיפשים אענה לך

שמי דני לוי בעל מרכז שירות "מרום הצמרת " מכונאי כ35- שנים ומהנדס רכב כ7 שנים (אוניברסיטת פלורידה)

מחזיק 2 מכוניות אספנות, נוהג,בונה ומשפץ מכוניות מירוץ למעלה מ20 שנה.

טיפלתי בימי חיי ותיקנתי מכוניות מרמת "פרגו" 1954 דופינים ועד לטריומפים טר 4-5-6 ,כך שאני מבין ויודע בדיוק למה אתה מתכוון.

אמירתו של זה שאתה מגן עליו אינה במקומה נקודה!!

אכן המכונאים של היום אינם המכונאים של פעם,גם המכוניות לא. מכונאי של פעם לא יעיז לגעת במכונית מודרנית,אין לו ולא יהיה לו מושג אם הוא לא יתמחה,בכלל רמתם המקצועית והיידע של טכנאי רכב דהיום עולה פי כמה מרמתם של מכונאי הנוסטלגייה.המקצוע השתנה ידידי.

השילוב של שניהם זה השילוב המנצח.

ולעניין עצמו

מחירי שעות העבודה במוסכים הם לעג לרש,לו היית מתקן את רכבך,משלם מע"מ כחוק,במוסך מורשה באירופה היית נשחט, אבל מה לעשות? בישראל מחירי שעות העבודה במוסך הם נמוכים ולכן ישנה "סלקצייה" בקבלת רכבים כאלה ואחרים.

בברכה

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

אני הוסיף. ואחזק את מעשה ידיו של בני.ל

כשאני רציתי לבצע את השינוי במנוע של הרכב שלי,הרכבת קאמשפטים חמים שכל אחד נע בנפרד על ידי חגורת טיימינג, להבדיל מהמצב שהיה בו קאמשפט היניקה נע בעזרת חגורת הטיימינג והפליטה בעזרת שרשת המחוברת לפליטה , הרכב הוא מאזדה FAMILIA NEO רכב ביבוא אישי,יחיד בארץ ודי נדיר בעולם. אין אפילו אטם אחד למנוע הזה בארץ. כך שאם במהלך הפרוייקט תעשה טעות המצב הוא די קשה ויצריך המון זמן לאיתור והזמנת חלקים מחו"ל.

אף מוסך בארץ, כולל דלק מוטורס לא הסכימו לפתוח אפילו את המכסה מנוע של הרכב, שלא לדבר על פירוק של כל המנוע לגורמים ושינוי מערכת תזמון השסתומים, מה גם שלא היה לי שום תיעוד קודם של מישהו על פני כדור הארץ, שביצע את השינוי במנוע הזה. אבל אחרי שבמשך חודשים (קרוב לשלושה חודשים) ישבתי ותכננתי את הקאמשפטים ואת תזמון השסתומים ואורך רצועת הטיימינג החדשה (שכמובן תיהיה ארוכה יותר מהמקורית בעקבות הוספת פולי טיימינג) וכמובן שיש צורך בשינוי מעברי שמן בראש מנוע ומה לא. הראתי לבני את הסקיצות והשרטוטים, הוא ישן על זה לילה אחד ואמר יאללה עושה רושם שזה יעבוד "והכי כיף זה הרפתקאות", הזמנתי את כל החלקים מחו"ל (יפן, אוסטרליה , ארה"ב ), לקח די הרבה זמן.

היו כמה טעיות בדרך (מה לעשות זו פעם ראשונה שזה נעשה), מה שנקרא חבלי לידה. עבודה מדוייקת של חרט והמון שינויים בשסתומים וכו'.

אבל הנה , עובדה קיימת, הרכב שלי נוסע מדהים, תוספת הכוח ברכב היא מטורפת לעומת מה שהיה, הרכב מנוע 1.5 ונוסע כמו מנוע 2000, (ויעידו על כך די הרבה אנשים) תודות גם לניהול מנוע שונה שהוזמן מיפן.

בני.ל עשה זאת בצורה המקצועית ביותר, הוכיח ל 95 אחוז מהמוסכים בארץ , כולל ה"מורשה" הראשי של מאזדה,שאני לא מדמיין, ושאני לא הוזה, ואכן המנוע יעבוד,ויעבוד יפה מאוד!!!.

אז אני מבחינתי עם עובדות לא מתווכח.

תודה לבני.ל

עמית, הפסיכי עם המאזדה האדומה שכל מוסך בארץ אמר לו אי אפשר!!

צירפתי תמונות של התרשימים של מערכת התזמון לפני ואחרי השינוי.

לפני.

z5sprocketsingle1zq0.gif

אחרי... (ועוד כמה שינויים שתקלנו בדרך) אגב הקאמשפטים שונים לחלוטין מהישנים (יש לי אותם עדיין בבית).

z5sprocketdual1vv3.gif

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
שמי דני לוי בעל מרכז שירות "מרום הצמרת " מכונאי כ35- שנים ומהנדס רכב כ7 שנים (אוניברסיטת פלורידה)

טיפלתי בימי חיי ותיקנתי מכוניות מרמת "פרגו" 1954 דופינים ועד לטריומפים טר 4-5-6 ,כך שאני מבין ויודע בדיוק למה אתה מתכוון.

דני לוי

ועכשיו, עם יד על הלב, כמה מכונאים מתוך ה -100% יכולים להתפאר ברזומה כמו שלך?, 5%?

ארז רונן

פורסם

דני לוי כתב:

דני לוי

ועכשיו, עם יד על הלב, כמה מכונאים מתוך ה -100% יכולים להתפאר ברזומה כמו שלך?, 5%?

בדיוק !!!

ומקרה שלי קרה וכך היה ,

אופל קדט הצהובה שלי למי שזוכר ,

בתחילה המנוע אמנם עבד אולם עבד רע מאוד , לא הגיב כמו שצריך ולא סחב שמהו .

מסרתי את הרכב למוסך "מודרני" - אגב מוסך מעולה שאני רוכש לו כבוד רב

מטפל בכל סוגי הרכב המודרני באמינות יוצאת דופן . עבודה מהלב ומקצועיות לתפארת .

הבחור עבד על הרכב יומיים , ולא הצליח להביא את הרכב למצב עבודה נורמלי .

להפתעתי - יצא גבר גבר , אפילו לא חייב אותי כלל , אמר: לא הצלחתי לא מחייב .

סע לשלום .

הנקודה היא כמו שאמר קודמי ,

מכונאים של היום לא מכירים , לא יודעים את רזי הפעולות והתקלות . בעיות של הרכבים ההם .

ניגשתי עם הרכב למכונאי וותיק מהימים ההם , ובשעות ספורות תיקן מה שהיה צריך והרכב נסע מעולה !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אני לא נמצא בפינג פונג הזה כדי להלל או לפסול מישהו

אני חושב שבעל מקצוע,כל בעל מקצוע חייב לכבד את המקצוע שלו ולא לפסול או להכליל הכללות על קולגות.

זהו ,מבחינתי הנושא מוצה ,אע"פ שאף אחד מיכם וביחוד בני ל. לא התייחס נקודתית לטענותיי.

בברה

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
אני לא נמצא בפינג פונג הזה כדי להלל או לפסול מישהו

אני חושב שבעל מקצוע,כל בעל מקצוע חייב לכבד את המקצוע שלו ולא לפסול או להכליל הכללות על קולגות.

זהו ,מבחינתי הנושא מוצה ,אע"פ שאף אחד מיכם וביחוד בני ל. לא התייחס נקודתית לטענותיי.

בברה

דני לוי

מיצית את הנושא מהר מידי, לא כולם יושבים בשעות העבודה מול המחשב להשיב על הנקודות שהעלת, לחלק מהאנשים יש מוסך לנהל... חוסר הסובלנות שאתה מגלה משקף במידה מסויימת את חוסר סובלנותם של חלק מהמוסכים ה"מורשים" לרכבים שלא עומדים בקריטריונים של החלף וסע.

ברשותך אשמור את הזכות להתייחס לשאר הטענות שלך בשעה מאוחרת יותר.

כל טוב,

ארז

ארז רונן

• תוכן חדש...