Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב מתה

alexk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עצוב לי..

כנראה שלא תהיה לי 9-3 לעולם

יום אבל לעולם הרכב.

בתור אחד שהיה לאביו 2 סאאבים במהלך השנים האחרונות- ממש עצוב.

תמיד חלמתי לקנות סאאב חדשה, עכשיו זה כנראה לא יקרה.

ניב

עם כ"כ הרבה אנשים שחולמים על סאאב, מפתיע שהחברה מכרה 0 (כן, אפס עגול) רכבים בישראל בשנה האחרונה. כנראה שאצל רבים זה נותר בגדר חלום.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עם כ"כ הרבה אנשים שחולמים על סאאב, מפתיע שהחברה מכרה 0 (כן, אפס עגול) רכבים בישראל בשנה האחרונה. כנראה שאצל רבים זה נותר בגדר חלום.

לא מפתיע, היבואן הוא UMI שכל מילה מיותרת, השוק לרכב חלש מאוד ואף לא קיים, היצרן גוסס... נדירים האנשים שיקחו על עצמם רכב חדש מהיבואן של סאאב. אני חושב שמי שחולם על סאאב לא חולם על לרכוש אותה בארץ, בכל מקרה עכשיו גם במקום אחר זה לא ילך.

פורסם

אפשר להבין שאני לא בדיוק אובייקטיבי בעניין הזה, למרות שאני מסכים שאופל די בשפל, אבל עדיין מדובר ביצרנית שיש לה מקום עדיין ולא אחת שכבר ממזמן עם 3 גלגלים בקבר כמו סאאב.

אופל בשפל עמוק וגם היא צריכה לסגור מפעלים.

אז נכון שבישראל יש לנו את UMI שלא עושים חשק לרכוש את המוצר, אבל שים לב שגם באירופה המכירות שלה בשפל, אין מה לעשות האבולוציה עושה את שלה והחלש לא שורד.

אגב, אין בי צער על יצרן שהולך, יצרן שחי על תפארת העבר וכל מוצריו הם מוצרים חיוורים על גלגלים, דינו אחד - סגירה.

עצוב לי..

כנראה שלא תהיה לי 9-3 לעולם

שלא יהיה לך עצוב, נהגתי על הרכב בהשקה ביערות הכרמל בשנת 2002 (למיטב זכרוני), הרכב נחמד אבל לא ברמה כזו שתצדיק את הטרחה הכרוכה באחזקת סאאב.

עד היום אני זוכר את הצליל החלול שעלה מלוח השעונים כשנקשתי עליו...

הצער שלך מקורו (לדעתי) באנשי שיווק שהצליחו לשכנע אותך שמדובר ב"משהו מיוחד" - אז זהו שהמשהו המיוחד ברכב הוא מיקומו הביזארי של מתג ההתנעה... (שמוקם כך בשל היותה של סאאב יצרנית מטוסים - לפי הסיפורים של אנשי המכירות).

בסגמנט הזה יש מכוניות טובות יותר - ובהרבה.

פורסם

לא נותר לי אלא להצטרף לחן, דורקי ושאר הריאליסטים שבחבורה. מזה כ-16 שנה(מאז הצגת ה-900 סימן 2), סאאב היא צל חיוור של עברה. מכוניות ללא כיוון, לא קוהורנטיות במיוחד ואפילו לא מספיק מיוחדות על מנת להצדיק קיום כרכב נישה.

אגב, מישהו זוכר את הסאאב 9-2(אימפרזה עם גריל של סאאב:oops:) או את 9-7, על בסיס השברולט טריילבלייזר:oops::oops::oops:?

נתמזל מזלי לנהוג על לא מעט סאאבים קלאסיים, לרבות הסונט, שאני מגדיר אותה כאמה הרוחנית של הונדה CRX המקורית וה-900 טורבו סימן 1, שהיתה פשוט אול-ראונדר נהדרת. הסאאב האחרונה בה נהגתי, 9-3 הנוכחית, הגם שעיצובה נאה בעיניי, היתה מכונית סתמית ויקרה - ולא הבריקה באף פרמטר.

ולכל המתאבלים מכורי הסאאב, הסירו דאגה מלבכם. אם לא די בירידת הערך הקטסטרופלית של בחירת לבכם עד היום, לאחר טכס האשכבה תוכלו לרכוש לעצמכם סאאב חדישה במחיר של יונדאי גטס משומשת.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני לא מסכים עם הביקורות הקשות. העיצוב תמיד היה מיוחד (ונאה), הטכנולוגיה תמיד היתה צעד אחד קדימה. יכול להיות שמבחינת ניהוג היום יש טובות ממנה, אבל ה- 9-5 גריפין עושה לי את זה עד היום.

בישראל, היבואן לא ידע או לא רצה לטפל בה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

קודם כל זה עצוב לשמוע.

הרבה חברות שהיו תקופה ארוכה חברות טובות ומוערכות,

אבדו את קסמן וחינם בעיני ציבור הרוכשים ,והן פשטו רגל.

אי אפשר להגיד על חברת סאאב שלא היתה מתקדמת טכנולוגית,

או שמכוניותיה היו מפגרות בסגנון הדלתא הרומנית.

ההשענות על חברתGM כנראה הביאה עליה את סופה.

בואו נזכיר כי סאאב 9-5 היא קצת יותר מכונית ממזדה 3 או טיוטה קורולה ,

אך ההמונים ראו את האמא GM,שלא היתה יצרנית של רכבים טובים ואמינים.

ונטשו גם את הבת.(גם האמא נחלצה בקושי )

במילה אחת חבל.כמו זן של חיה יחודית שנכחדה ולא תשוב עוד.

סאאב.jpg

סאאב2.jpg

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אתה רק מתעלם מהעובדה שסאאב 9-5 חדשה עולה כמו הקורולה, המזדה 3 והדציה הרומנית ביחד ועוד נשאר לך עודף לדלק לכולן לשנה.

אתה רוצה להשוות את ה 9-5 למשהוא, תשווה אותה למכוניות סלון גרמניות, שם היא כבר נראית אחרת לגמרי.

בכל מקרה, את סאאב הלקוחות נטשו לא בגלל שהחותנת מרשעת ומכוערת אלא בגלל שהכלה צולעת.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חבל. לא שאי פעם הייתי חובב גדול של סאאב, אבל עצוב לראות מותג היסטורי הולך - במיוחד מותג שעמד מאחוריו לא מעט קסם, יחודיות וחידושים מוטוריים.

GM הרגה את סאאב, וזה לא המותג הראשון שהיא הורגת כך. גם סאטורן מתה בצורה הזאת. זו תוצאה של בכירים ומנהלים שכל מה שעומד מול עיניהם הוא הרווח לטווח הקצר. ראו את המהלך של פורד עם וולוו, ומיד קפצו על סאאב. זה עבד להם מצויין בשנות ה-90 עם פרות חולבות כמו ה-SUVs, אבל זה לא עובד להם היום - ובטח שלא עם מותג יוקרה-אירופאי-נישתי כמו סאאב.

מה לעשות ש"הנדסת המיתוג" (Badge Engineering) ש-GM כל כך מנוסה בה לא עובדת באירופה. אי אפשר להלביש אופל וקטרה בבגדים מלכותיים ולצפות לשיאים במכירות. אי אפשר להתבסס על פלטפורמות ארכאיות שמיוצרות כבר 10 שנים ולצפות להתחרות במכוניות מודרניות שהוחלפו כבר פעמיים ויותר מאז.

מעניין מה יעלה בגורלה של ה-9-5 החדשה. עד כמה שידוע לי, שיווקה עוד לא התחיל - אפשר לשער שהבודדות שכבר יוצרו יהיו פריטי אספנות מידיים.

השקעה כלכלית מעניינת - סאאב 9000 חביבה משלהי שנות ה-90. לשפץ ולהנות :)

פורסם
אני ראיתי היום סאאב מתה

87533332.jpg

תאמת? הרכב סקסי בטירוף.

מה הדגם שלו?

מיישר קו עם כללי החתימה באתר, כעת החתימה שלי לא עקומה.

פורסם

אם יש סיבה שחבל על פרישתו מהעולם של המותג זו ההיסטוריה שהוא נשא עימו.

בכל מקרה, סאאב הוא בסה"כ עוד מותג אחד מתוך עשרות מותגים שיסגרו ב5-10 שנים הקרובות,

עד שב2020 יהיו לנו משהו כמו 4-5 קונצרני ענק (סטייל פולקסווגן) עם מספר יחסית מצומצם של מותגים, כאשר המותגים הכושלים יימחקו (לסיאט לדוגמא, אני מתקשה לראות עתיד מוצלח).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

פיתוח פלטפורמה חדשה עולה הון עתק, הרבה מעל ומעבר ליכולתה הכלכלית של חברה קטנה כסאאב, ואין שום סיכוי שקונצרן גדול ירכוש אותה ויאפשר לה פיתוח כזה - למעט היסטורייה מפוארת, אין לסאאב מה למכור היום, ושני התחומים החזקים שלה, בטיחות ומנועי טורבו, תפוסים מזמן ע"י יצרנים אחרים.

גם מצב יריבתה מבית, וולבו, רחוק מלהיות מזהיר, אבל לפחות לוולבו עוד יש מה למכור, לפחות בשנים הקרובות, למרות שברור שבלא השקעה מאסיבית גם גורלה של וולבו נחרץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אופל בשפל עמוק וגם היא צריכה לסגור מפעלים.

אז נכון שבישראל יש לנו את UMI שלא עושים חשק לרכוש את המוצר, אבל שים לב שגם באירופה המכירות שלה בשפל, אין מה לעשות האבולוציה עושה את שלה והחלש לא שורד.

אגב, אין בי צער על יצרן שהולך, יצרן שחי על תפארת העבר וכל מוצריו הם מוצרים חיוורים על גלגלים, דינו אחד - סגירה.

שלא יהיה לך עצוב, נהגתי על הרכב בהשקה ביערות הכרמל בשנת 2002 (למיטב זכרוני), הרכב נחמד אבל לא ברמה כזו שתצדיק את הטרחה הכרוכה באחזקת סאאב.

עד היום אני זוכר את הצליל החלול שעלה מלוח השעונים כשנקשתי עליו...

הצער שלך מקורו (לדעתי) באנשי שיווק שהצליחו לשכנע אותך שמדובר ב"משהו מיוחד" - אז זהו שהמשהו המיוחד ברכב הוא מיקומו הביזארי של מתג ההתנעה... (שמוקם כך בשל היותה של סאאב יצרנית מטוסים - לפי הסיפורים של אנשי המכירות).

בסגמנט הזה יש מכוניות טובות יותר - ובהרבה.

הפלסטיקה באמת לא משהו.

ההשקה הייתה ב2003.

והסוויץ' ממוקם ליד בלם היד מסיבה מאוד פשוטה - בגלל שאנשים תולים מחזיקי מפתחות במשקל 500 קילו על המפתח של הרכב, מה שיכול לנתק את המגעים של הסוויץ' ולהרוס אותו, מה שקרה לי פעם ברכב אחר.

דברים כאלה הם הדברים שגורמים לי לאהוב את סאאב, דבר כ"כ פשוט אבל אף חברה אחרת לא חשבה לעשות את זה...

ובוא לא נשכח שהיום אתה יכול לקנות ב60K סאאב 9-3 מאובזרת עם מנוע 2000 טורבו שמגיע בקלות ל200 כ"ס.

איזה אוטו אחר בכלל מתקרב למספרים כאלה?

Auto Emoción

פורסם

ובוא לא נשכח שהיום אתה יכול לקנות ב60K סאאב 9-3 מאובזרת עם מנוע 2000 טורבו שמגיע בקלות ל200 כ"ס.

איזה אוטו אחר בכלל מתקרב למספרים כאלה?

תראה אני בהחלט מבין את הרצון שלך לנסוע במשהו אחר - משהו שונה מזה שיש לאחרים - כי גם אני "סובל מהמחלה" הזו.

אבל בוא ונבחן את הדברים באופן אובייקטיבי, רכב שכחדש עלה יותר מכפול ממאזדה נמכר היום בפחות ממאזדה משומשת מאותו השנתון (שנינו יודעים שהרכב ניסחר בכמעט 50% פחות ממחירו במחירונים).

למה זה קורה? כולם מטומטמים או ש"האינטלגנציה הקולקטיבית" גילתה שמשהו יסודי לקוי ברכב הזה?

תראה - בסביבות חודש אפריל בני הבכור חיפש לו רכב "מיוחד", בין היתר ראיתי בת"א סאאב 9-5 (שהייתה שייכת לבעלים של יבואן גדול - נחש מי...), הרכב הגיע עם ספר טיפולים מסודר וקבלות על טיפולים שנעשו בו.

עיינתי בקבלות ונחרדתי, כמעט את כל הרכב החליפו, העלויות המצרפיות היו גבוהות בהרבה מערך הרכב עצמו.

איך הוא נוסע? תודה שאתה שואל - נחמד אבל בהרבה פחות טוב מרכבי שבסמלון שגם עולה לאין ערוך על הסאאב מבחינת האמינות הצפויה לו.

אז מה נשאר לנו? מתג התנעה שנמצא ליד ההנד-ברקס? נכון שזו "הברקה גאונית" אבל היי, יצרנים אחרים פתרו את הסוגייה בדרך אחרת - יש להם כלי רכב עם מנגנון key less שפותר גם את בעיית הסוויץ המתקלקל.

• תוכן חדש...