Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל להסב את האוטו שלי (לגאסי סטיישן 2000סמ"ק,1997)לגפ"מ, ויש לי כמה שאלות לבעלי רכבים עם מערכת גז:

1) טיפולים- אני מבין שהמערכת דורשת טיפול תחזוקתי שוטף 1 ל-15,000 ק"מ. האם זה טיפול מיוחד למערכת שצריך להיעשות אצל מוסך שירות של גפ"מ? כמה עולה כל טיפול כזה? האם אתם מכירים הוצאות תחזוקה מכניות נוספות של המערכת?

2) מה קורה מבחינה ביטוחית? האם יש דרישה של חברות הביטוח להגדלת הפרמיה? אם יש כזאת- זה לבטח נוגע רק למקיף (צד ג האוטו שלי ממילא לא מבוטח)- בכמה?

3) המשווקים מדברים על חיסכון של יותר מ-50% בעלות צריכת הדלק (צריכה של עד 10% יותר בגפ"מ לעומת דלק, ועלות של כ- 40%). האם אתם מוצאים נתונים אלה כנכונים?

4) אם יש לכם מידע נוסף לגבי נושאים שהמשווקים\מתקינים לא מזדרזים לספר

תודה.

פורסם

מידע נוסף - החל משנת 2010 יש תוספת של 3000 ש"ח לאגרת טסט לרכב מונע גפ"מ, בשביל למנוע מבעלי רכבים כאלו "לדפוק את המערכת"

פורסם

תודה לך, בוקי- זה פשוט מדהים, בכל הפרסומים של משווקי הגפ"מ לא מוזכרת אפילו ברמז אגרת רישוי אחרת ועוד עם תוספת של 2000 ש"ח

האם מישהו שיש לו מערכת גפ"מ יכול להתייחס לשאלות האחרות שהעליתי בתחילת השירשור?

פורסם

1. עלות טיפול 200-400 ש"ח תלוי אם אתה מחליף פילטר אחד או שניים

2. ביטוח לא ידוע לי על שוני

3. החיסכון הוא אכן בכ-50% בעלות מכיוון שק"מ לליטר בגז פחות טוב מבנזין

4. לגבי האגרה אני חושב אך לא בטוח שהכתבה לא מעודכנת וישנן מדרגות של 1000 עד 3000 ש"ח לפי מודל הרכב

לי יש קרייזלר ויז'ן 3.5 ליטר מוסבת גז כבר 4 שנים בלי שום בעיה מיוחדת, נראה מה יהיה השינוי באגרת הטסט הקרובה

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

יש לי B4 שנת 2000 ואני כבר נסעתי 150000 ק"מ על גז.

לגבי האגרה:

1. היא הוקפאה על ידי השר כץ לפני כשבועיים.

2.גם לפני ההקפאה מכוניות מהשנתונים שלנו היו אמורים לשלם רק 400 ש"ח בחידוש הרשיון. סכום לא בעייתי.

3. גם אני עושה צד ג ודיווחתי לחברת הביטוח על הגפ"מ שלא ידחו אותי אם יש תביעה. אין שינוי בפרמיה.

4.ממליץ לך לבצע ההסבה בסובארו הרצליה. מנסיון.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

קח בחשבון גם את זה:

לא כל מוסך מוכן לטפל ברכב מוסב

אין בגאז' (אצלי מדובר בוויאג'ר ארוך אז הבעיה לא קריטית)

בענין האגרה-דובר על כך שהחל מתאריך מסויים האגרה תעלה,צריך לבדוק טוב טוב כי אם מוטלת אגרה כל הענין הופך לנטל רציני,אני מחכה לחידוש הרישיון הבא כדי לראות מה הנזק..

חוצמיזה,המערכת משרת אותי היטב כבר 30000 ק"מ ללא בעיות,החיסכון מורגש

מירון

Audi A4 3.0

פורסם

לגבי האגרה:

1. היא הוקפאה על ידי השר כץ לפני כשבועיים.

החדשה שלך מעניינת, יש לך קישור למאמר או כתבה בעיניין ?

פורסם

אין השפעה מורגשת על ביצועים.

אולי יש ירידה של כמה אחוזים בודדים בהספק המירבי, זה לא משהוא, שאתה יכול להרגיש ללא ציוד מדידה.

פורסם

לא יודע איך זה ברכבים אחרים, אבל אצלי יש הבדל בהספק של כ-10%

פורסם

ZVIR

אתה אומר שמיכל "צילינדר" בבגאז' זה מכה, מאיזה בחינה? הגלאסי שלי סטיישן, גם הB4 שלך סטיישן?

עשית מיכל "צילינדר" ואתה מצטער?

וכן, יש לך קישור לציטוט בקשר לביטול האגרה

הרבה תודה לך ולכולכם, על כל המידע,

ערן

פורסם

אצלי זה סדאן, וזה מכה מבחינת הנפח. גם בסטיישן זה יתפוס לך הרבה

עצתי: שיתאימו לך מיכל טבעתי ועבור לגלגל רזרבי זעיר

לגבי הקפאת המס, חפש בבקשה בגוגל או באתר משרד התחבורה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• תוכן חדש...