Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג חנוכה שמח לכל חברי הפורום:-D

אתמול רכשתי מצמפיון 2 בקבוקים של 1.5 ליטר כל אחד של נוזל קירור G12+ (ביחד 3 ליטר נוזל מיי קרור)

אני מציין שעד עכשיו היה במערכת מי הקירור מים רגילים !

רציתי לדעת :

מהי תכולת כל מי הקירור במערכת?(בליטרים)

כיצד מרוקנים לחלוטין את כל המים הקיימים?

האם כדאי לעשות איזשהוא תהליך לפני הוספת הנוזל החדש? (שטיפת הרדיאטור עם חומר מסוים)

האם צריך לנקז אוויר מהמערכת? אם כן , הכיצד?

האם מערבבים את נוזל הקירור המקורי עם מים או שהוא צריך להיות "נקי"?

טיפול זה יתבצע על ידי, יש ידע כללי , יש את הכלים,ובעיקר יש את הראש לזה.

אשמח לתשובות מקוריות ונכונות שזה יעשה על הצד הטוב ביותר .

אודה לכל תשובה ,שיהיה חג שמח [:

פורסם

כל התשובות לשאלות האלה כבר קיימות בפורום. אם תטרח לחפש תמצא תשובות באריכות.

בכל זאת אני אתן את הנקודות העיקריות:

ביצוע העבודה:

1. פרק את הצינורות העליון והתחתון של הרדיאטור ותן למים לרדת.
  2. פתח את מכסה התרמוסטט (יצאו מים גם משם), הוצא את התרמוסטט וסגור את המכסה (אין צורך לפרק את הצינור מהמכסה).
  3. קח צינור גינה, הזרם מים לתוך הצינור העליון ושטוף את כל המערכת. בנוסף הכנס מים גם לפתח העליון של הרדיאטור כדי שגם הוא ישטף. שטוף את הכל טוב טוב.
  4. אתה יכול לנשוף חזק (או אם יש לך לחץ אוויר) לתוך הצינור העליון כדי להוציא החוצה שאריות מים. אם אתה נושף וודא שהצינור נקי כי נוזל קירור רעיל.
  5. אם מיכל העודפים מלוכלך, פרק אותו ותן גם לו שטיפה טובה.
  6. החזר את התרמוסטט למקומו (רצוי להצטייד בגומית O-Ring חדשה ולהחליף את הגומיה של המכסה).
  7. הרכב את צינורות הרדיאטור ואם פרקת אז גם את מיכל העודפים.
  8. מלא נוזל קירור, חצי G12+ וחצי מים. (תכולת המערכת 5-6 ליטר) מלא עד לקו המינימום במיכל העודפים.
  9. השאר את מכסה מיכל העודפים פתוח, הנע את הרכב ועקוב אחר שעון החום. וודא שהוא לא עובר את החצי (אם כן כבה מייד את המנוע).
  10. כשמד החום עומד על האמצע המתן עד שמאוורר המנוע יכנס לפעולה. לאחר שהמאוורר כבה המתן שוב עד שהוא ידלק שוב ויכבה.
  11. הוסף נוזל קירור עד האמצע- בין המינימום למקסימום וסגור את מיכל העודפים.
  12. התהליך הושלם.
  13. לאחר הנסיעה הראשונה עם הרכב בדוק שוב שלא חסר נוזל קירור.

אם הרכב סבל ממים רגילים זמן רב אני מציע לך לחזור שוב על התהליך בעוד 1000 ק"מ.

פורסם

[הציטוט המיותר נמחק]

אביב תודה על התשובות המהירות.

אכן בוצע חיפוש ולא מצאתי שום דבר ממוקד לגבי טיפול זה.

הבנתי כמעט את הכל חוץ מסעיף

2

אין לי כ"כ מושג היכן נמצא הטרמוסטט,אפשר כיוון?

מאיפה אני רוכש גומיה שתתאים אליו ?צריך לפי דגם הרכב?

אשמח לתמונה של הגומיה במיקומה בטרמוסטט .

ז"א שיש לי 3 ליטר נוזל G12+ לא מהול במים,שלאחר מהילתו במים ינתן לי 6 ליטר של נוזל קירור תקין לשימוש במערכת הקירור ?

יחס העירבוב הוא אכן חצי חצי במדויק?

תודה רבה לכל תשובותך , חג שמח .

פורסם
כל התשובות לשאלות האלה כבר קיימות בפורום. אם תטרח לחפש תמצא תשובות באריכות.

בכל זאת אני אתן את הנקודות העיקריות:

ביצוע העבודה:

1. פרק את הצינורות העליון והתחתון של הרדיאטור ותן למים לרדת.
  2. פתח את מכסה התרמוסטט (יצאו מים גם משם), הוצא את התרמוסטט וסגור את המכסה (אין צורך לפרק את הצינור מהמכסה).
  3. קח צינור גינה, הזרם מים לתוך הצינור העליון ושטוף את כל המערכת. בנוסף הכנס מים גם לפתח העליון של הרדיאטור כדי שגם הוא ישטף. שטוף את הכל טוב טוב.
  4. אתה יכול לנשוף חזק (או אם יש לך לחץ אוויר) לתוך הצינור העליון כדי להוציא החוצה שאריות מים. אם אתה נושף וודא שהצינור נקי כי נוזל קירור רעיל.
  5. אם מיכל העודפים מלוכלך, פרק אותו ותן גם לו שטיפה טובה.
  6. החזר את התרמוסטט למקומו (רצוי להצטייד בגומית O-Ring חדשה ולהחליף את הגומיה של המכסה).
  7. הרכב את צינורות הרדיאטור ואם פרקת אז גם את מיכל העודפים.
  8. מלא נוזל קירור, חצי G12+ וחצי מים. (תכולת המערכת 5-6 ליטר) מלא עד לקו המינימום במיכל העודפים.
  9. השאר את מכסה מיכל העודפים פתוח, הנע את הרכב ועקוב אחר שעון החום. וודא שהוא לא עובר את החצי (אם כן כבה מייד את המנוע).
  10. כשמד החום עומד על האמצע המתן עד שמאוורר המנוע יכנס לפעולה. לאחר שהמאוורר כבה המתן שוב עד שהוא ידלק שוב ויכבה.
  11. הוסף נוזל קירור עד האמצע- בין המינימום למקסימום וסגור את מיכל העודפים.
  12. התהליך הושלם.
  13. לאחר הנסיעה הראשונה עם הרכב בדוק שוב שלא חסר נוזל קירור.

אם הרכב סבל ממים רגילים זמן רב אני מציע לך לחזור שוב על התהליך בעוד 1000 ק"מ.

הסבר מצויין וברור.

אפשר על הדרך גם לנקות את רדיאטור החימום ע"י ניתוק שני הצינורות הנמצאים על קיר האש , והחדרת מים באמצעות צינור גינה אבל לא בלחץ מים גבוה.

פורסם
הסבר מצויין וברור.

אפשר על הדרך גם לנקות את רדיאטור החימום ע"י ניתוק שני הצינורות הנמצאים על קיר האש , והחדרת מים באמצעות צינור גינה אבל לא בלחץ מים גבוה.

למה לא בלחץ מים גבוהה?

פורסם

לא מכניסים מים בלחץ גבוה מידי כדי לא לחורר רדיאטור חימום שעומד להתפרק (ואם רדיאטור החימום מעולם לא הוחלף אצלך סביר להניח שהוא קרוב לסופו, בעיקר לאור העובדה שהיו מים רגילים במקום נוזל קירור מקורי).

התמונות תעזורנה לך:

attachment.php?attachmentid=181943&stc=1&d=1260626067

attachment.php?attachmentid=181944&stc=1&d=1260626067

מכסה התרמוסטט הוא חלק מס' 2 בתמונה העליונה וחלק מס' 4 בתמונה התחתונה (שתי התמונות לנוחיות)

הגומיה של המכסה תרמוסטט היא חלק מס' 3 בתמונה העליונה וחלק מס' 5 בתמונה התחתונה.

התרמוסטט שלך נראה כמו התרמוסטט בתמונה התחתונה (חלק מס' 6) ולא כמו שהוא נראה בעליונה.

בהצלחה.

אגב, עוד משהו ששווה לומר:

במנועים האלו מכסה התרמוסטט נוטה להישבר, פין התרמוסטט עף לרדיאטור, התרמוסטט נתקע והמנוע מתחמם. לכן מומלץ להחליפם באופן יזום כל כמה שנים. אם כבר את פותח את העסק אני ממליץ לך בחום לקנות את כל הסט- תרמוסטט, מכסה וגומיה ולהחליף (אך ורק מקורי!, שלא תגיד שלא אמרנו מראש). המחירים לא בשמיים וזה שווה לחסוך את התחממות המנוע, שמתישהו תופיע בזמן לא נוח.

polo cooling 1.JPG

polo cooling 2.JPG

פורסם

אביב תודה יצאת ענק!

אני יקח את זה בחשבון ומחר יברר מחיר על סט שלם ומקורי .

יש לציין שהאוטו (אצלי כבר שנה) מעולם לא התחמם גם בחודשי יולי אוגוסט הכבדים בתוספת הפעלת מזגן ולאחר שגמע קילומטרים רבים.

מעולם לא היו סימני התחממות כלשהם אבל כמו שנאמר מומלץ.

מחר נפשיל שרוולים ונבצע את עבודת הקודש הזו .

אביב תודה רבה על הכל שיהיה חג שמח ושבוע טוב. :-D

פורסם

הערה

סעיף 9 בהסבר המצויין של אביב לא מדוייק.

יש לסגור את מכסה מיכל העודפים קרי מיכל העיבוי ולאחר מכן להתניע את הרכב ולהשאיר את המיכל סגור.

תוספת

במידה ומיכל העיבוי מלוכלך מאוד ועם בוצה מומלץ לפרקו ולמלא מעט חול+אבני חצץ קטנות ולנענע (לשקשק) את המיכל בכדי לנקותו ואז לשטוף אותו (מניסיון הניקוי ייסודי)

במידה וקיים חיישן גובה נוזל קירור במיכל במקרה כזה מומלץ להחליף את המיכל בחדש ומחירו לא גבוה.

איזה כייף לי :)

פורסם
מלא נוזל קירור, חצי G12+ וחצי מים. (תכולת המערכת 5-6 ליטר)

עפ"י מה שרשום על הבקבוק יש למלא 2 נוזל קירור עם 3 מים.

פורסם

כיצד מחברים צינור גינה לרדיאטור החימום בפולו? ראיתי שצינורות גינה רגילים הם לא באותו מידה כמו הכניסה של הרדיאטור חימום ברכב הזה, האם צריך לקנות צינור שלם בעובי המתאים או שאפשר לקנות איזה מתאם?

אגב למה הרדיאטורים הפנימיים האלה מתקלקלים כ"כ הרבה?

פורסם

מרק, אני לא זוכר אם בהוראות הרשמיות רשום להשאיר את המכסה סגור או פתוח. לדעתי עדיף שהוא פתוח, כנראה שזה לא ממש משנה.

יחס המהילה לא מאד משנה. כעיקרון הוא נקבע לפי איזור אקלים. פעם היו אומרים לשים 2:3 (לטובת המים), היום אומרים 1:1. לא מאד משנה.

צינור גינה סתם מכניסים פנימה ומזרימים מים. לא צריך ממש לחבר אותו.

פורסם

דבר קטן לפני התחלת העבודה,

אין צורך בניקוז אוויר מהמערכת?

אם כן אשמח לסדר פעולתן ומהיכן מתבצעת פעולה זאת.

מצטער על הבורות ועל חוסר הבנת הנקרא הגרוע שלי:מיכל העודפים זה מיכל העיבוי נכון?

המיכל העגול שדרכו מכניסים את נוזל הקירור למערכת ?

משהו מאוד חשוב ***

משיחה עם בעל מקצוע הוא הסביר לי שאם ברכבי השתמשו תקופה ארוכה רק במים רגילים יכול להיות שהמערכת צברה אבנית והאבנית "סתמה" חורים ופתחים של בריחת מים מהמערכת בגדול האבנית מנעה נזילות מחיבורים יבשים וצינורות פגומים,

ויש להיות ערני אחרי החלפת המים המקוריים אשר יאכלו חלק מהאבנית במערכת הקירור ולהשים לב שלא מתחילות נזילות כלשהם ואיבוד מים .

אכן אמיתי מה שכתבתי כאן ??

שיהיה חג שמח .

פורסם
מרק, אני לא זוכר אם בהוראות הרשמיות רשום להשאיר את המכסה סגור או פתוח. לדעתי עדיף שהוא פתוח, כנראה שזה לא ממש משנה.

יחס המהילה לא מאד משנה. כעיקרון הוא נקבע לפי איזור אקלים. פעם היו אומרים לשים 2:3 (לטובת המים), היום אומרים 1:1. לא מאד משנה.

צינור גינה סתם מכניסים פנימה ומזרימים מים. לא צריך ממש לחבר אותו.

טרם בדקתי בהנחיות הייצרן אבל במידה ולא תסגור את הפקק של מיכל העיבוי התרמוסטט עשוי להשאר במצב סגור והמאווררים לא יכנסו לעבודה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...