Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרחיש בכביש-עקיפה מימין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אתמול נסעתי בכביש אחד בנתיב הימני כחוק במהירות החוקית, באיזשהוא שלב נסעה בנתיב השמאלי משאית, עברתי את המשאית בנתיב הימיני ונשארה שמה למשך רוב הנסיעה שלי(ראיתי אותה עוד מרחוק, שזה כבר עבירה דיי רצינית) ואחי שהיה איתי ברכב צעק עלי שעקפתי מימין, השאלה היא, אם שוטר תנועה היה רואה אותי עושה את זה, הייתי חוטף דוח?, איך מתנהגים במצב כזה?, ולדוגמא, בפקק שכשאני בימיני והנתיב הימני מתקדם מהר יותר מהשמאלי, גם זה נקרא עקיפה?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

עקיפה מימין נחשבת לעברה כאשר אתה עובר מהנתיב השמאלי לימני כדי לעקוף ומיד לאחר השלמת העקיפה חוזר לשמאלי.

פורסם

אתה בטוח? בחוברת תאוריה הישנה שלי רשום "עקיפה, פעולת העקיפה מתבצעת כשרכב אחד עובר על פני הרכב האחר,העומד החונה, או הנמצא בנסיעה. מהירות הרכב העוקף עולה על מהירות הרכב הנעקף".

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מה שרשום בחוברת נכון.

אמור גם להיות רשום שם שאחד המצבים שבהם מותר לחלוף על פני רכב מצד ימין הוא בנסיעה בטורים. כלומר אם ישנם 2 רכבים או יותר שנוסעים אחד אחרי השני מותר לעקוף אותם מימין.

כלומר, בעיקרון מה שעשית הוא עבירה לפי החוק. אם שוטר יתן לך דו"ח על זה? אני ממש בספק.

פורסם

זה מה שקביל בבית משפט לגבי עקיפה מימין.

לכן כשאתה עוקף מימין תוך כדי נסיעה מימין ונשאר בנתיב, זה לא נחשב עקיפה מימין.

פורסם

ע"פ חוק, עקיפה היא מעבר ליד רכב אחר.

אם המשאית בשמאלי ואתה רוצה לעקוף אותה, אתה אמור לעבור לנתיב השמאלי (מאחוריה) לסמן לנהג כי אתה רוצה לעקוף, ולהמתין עד שיעבור נתיב ויפנה לך את הנתיב לעקיפה.

כל זה לא רלונטי לגבי עומס תנועה, שבו אתה לא יכול להיות אחראי אם נתיב שמאל פתאום מאט/עוצר והנתיב הימני ממשיך (מה שבמצב רגיל נחשב לעקיפה מימין)

מתחדשת*

פורסם

אאל"ט, לפי החוק מותר לעקוף מימין(לעבור רכב מימין, ללא משמעות מאיזה נתיב באת):

1. רכב שמאותת שמאלה, בנתיב פניה שמאלה

2. רכב שנמצא בנתיב נסיעה לישר בלבד ואתה פונה ימינה

3. נסיעה בטורים, כאשר הטור הימני מתקדם מהר יותר מהשמאלי

במקרה הנ"ל, אלא אם היתה נסיעה בטורים, אסור לך לעקוף מימין, למרות שנהג המשאית עבר על החוק.

נ.ב. פעם הבאה שאחיך צועק עליך תוך כדי נהיגה, תן לו סטירה. הוא כבר לא יעשה את זה שוב :lol:

פורסם
השאלה היא, אם שוטר תנועה היה רואה אותי עושה את זה, הייתי חוטף דוח?, איך מתנהגים במצב כזה?, ולדוגמא, בפקק שכשאני בימיני והנתיב הימני מתקדם מהר יותר מהשמאלי, גם זה נקרא עקיפה?

השוטר היה נותן דוח למשאית שנוסעת בנתיב השמאלי.

המקרים בהם מותר לעקוף מימין:

1. נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך.

2. בפנייה שמאלה אל כביש חד סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי.

3. נוהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית.

4. נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.

מתוך "בורסי"

"חיקוקים בדיני תעבורה".

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
עקיפה מימין נחשבת לעברה כאשר אתה עובר מהנתיב השמאלי לימני כדי לעקוף ומיד לאחר השלמת העקיפה חוזר לשמאלי.

אתה טועה ומטעה זה ממש לא נכון!

אם אתה בנתיב הימני וחלפת על פני רכב שנמצא בנתיב השמאלי, גם אם לא חזרת לשמאלי זאת עקיפה לפי החוק!

ומה שbabayaga אמר זה נכון.

אין בחוק הגדרה לכמה מרחק זה נחשב "נסיעה בטורים" אז כל עוד יש עוד רכבים בנתיב השמאלי והימני אז בעיקרון מותרת העקיפה מימין, היה פה בפורום דיון גדול בנושא, רק שאני לא הצלחתי למצוא אותו.

• תוכן חדש...