Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בגיר רנו מגאן 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אני שוקל לקנות את הרכב הנ"ל.הרכב עם גיר אוטומטי ו70 א' ק"מועם היסטוריית טיפולים במוסך מורשה רנו.

לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן.ובכביש מהיר במהירות של כ90 קמ"ש לחצתי על דוושת הגז עד הסוף על מנת לבדוק

את תפקוד הגיר.הרכב הוריד הילוך אך לאחר שהורדתי קצת את הרגל מהגז ,לקח לרכב מס' שניות עד שהוא חזר להילוך

רביעי.האם מדובר על תקלה בגיר או שכך עובד הגיר ברנו?

יש לציין שחוץ מהעניין הזה.החלפות ההילוכים היו די חלקות ללא דפיקות או החלקות של הגיר.

כמו כן הוחלף לרכב פולי מנוע לפני מס' שנים(אני חושב שזה היה במסגרת האחריות )וסלילי הצתה.מהו בדיוק פולי מנוע והאם העניין צריך להדאיג אותי?

פורסם

האם בהאצה ההילוכים משתלבים ללא בעיות?

רק בקיק דאון אחרי שאתה עוזב יש השהייה, של כמה זמן בערך?

תמיד אחרי קיק שמרפים מהדוושה יש איזה השהייה של כשניה עד שהילוך חוזר.

פורסם
האם בהאצה ההילוכים משתלבים ללא בעיות?

רק בקיק דאון אחרי שאתה עוזב יש השהייה, של כמה זמן בערך?

תמיד אחרי קיק שמרפים מהדוושה יש איזה השהייה של כשניה עד שהילוך חוזר.

קודם כל ,תודה על התגובה המהירה!

בהאצה ההילוכים משתלבים ללא בעיה .גם כשלחצתי על כפתור הO.D ההילוך ירד לשלישי במהירות ללא בעיה

כששיחררתי את הO.D ההילוך חזר לרביעי באופן מיידי .

כשנסיתי לתת קיק לקח לאוטו כמה שניות עד שההילוך ירד וכשישחררתי את הרגל מהגז לקח לרכב כ5 שניות עד שההילוך חזר לרביעי.קראתי שתיבת ההילוכים AL4 שונה מתיבת ההילוכים ברכב יפני ולכן ייתכן שאולי מדובר בהתנהגות רגילה של תיבת הילוכים מעין זו...

מה לגבי הפולי מנוע?

פורסם

5שניות לדעתי זה הרבה, ובזמן הזה הרכב מאט...

נסה בנסיעה לא לשחרר לגמרי את הדוושה, אלא להרפות ממנה מעט עד שתתפוס את הנקודה שבה הגיר מחזיר להילוך הרביעי.

פורסם

בדרך כלל לא הייתי מייעץ, וגם הפעם תיקח את מה שאני אומר בערבון מוגבל, אבל לדעתי מאד יכול להיות שאין פה בעיה.

נראה לי שפשוט מדובר על צורת העבודה של גיר ה AL4.

אני נוסע על פיז'ו 308 חדשה וקורה המון פעמים שלאחר שנתת מכת גז או קיק דאון בפתאומיות, הרכב ממש נתקע כאילו כמה שניות על טורים גבוהים בהילוך הנמוך ולא משחרר אלא לאחר כמה שניות. זה ממש מטריד ומעצבן לפעמים כי שאתה מוריד את הרגל מהגז, הרכב כאילו נבלם, ורק אחרי שלוש ארבע שניות מעלה הילוך.

בכל הרכבים שנהגתי עד היום ברגע ששחררת לחץ מהדוושה , הרכב היה מחליף מיד. פה ה"בינה המלאכותית" לא מחליפה מיד.

זה אחד הדברים שבגללם אני לדוגמא, לא נוסע בכלל עם מצב "ספורט" בתיבה. כי התיבה מושכת את ההילוך באופן מלאכותי ומעצבן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
בדרך כלל לא הייתי מייעץ, וגם הפעם תיקח את מה שאני אומר בערבון מוגבל, אבל לדעתי מאד יכול להיות שאין פה בעיה.

נראה לי שפשוט מדובר על צורת העבודה של גיר ה AL4.

אני נוסע על פיז'ו 308 חדשה וקורה המון פעמים שלאחר שנתת מכת גז או קיק דאון בפתאומיות, הרכב ממש נתקע כאילו כמה שניות על טורים גבוהים בהילוך הנמוך ולא משחרר אלא לאחר כמה שניות. זה ממש מטריד ומעצבן לפעמים כי שאתה מוריד את הרגל מהגז, הרכב כאילו נבלם, ורק אחרי שלוש ארבע שניות מעלה הילוך.

בכל הרכבים שנהגתי עד היום ברגע ששחררת לחץ מהדוושה , הרכב היה מחליף מיד. פה ה"בינה המלאכותית" לא מחליפה מיד.

זה אחד הדברים שבגללם אני לדוגמא, לא נוסע בכלל עם מצב "ספורט" בתיבה. כי התיבה מושכת את ההילוך באופן מלאכותי ומעצבן.

גם לי נראה שכך עובד הגיר של הAL4 אך כאמור אין לי נסיון עם התיבה המדוברת .האם יש עוד מישהו שיש לו נסיון דומה?

• תוכן חדש...