Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אחדד..

ה ARC כיוון את הקומפוננט לטוב ולרע (הוא קצת מסרס את הנמוכים, אם היה לי 3 WAY לא הייתי נותן ל ARC לגעת בוופרים..)

כשהכל היה מאוזן המוזיקה הייתה קצת חזקה למעלה בגבוהים (ככל הנראה מכיוון שלמיקרופון המקורי של ה ARC יש איזשהו רולאוף שהתונה לוקחת בחשבון ומכיוון שאנחנו משתמשים במיקרופון של ברינגר אז יש הבדל מסויים - הנמכת ה GAIN של הטוויטרים פתרה את הבעיה לחלוטין)

אופיר רגיל למיד דומיננטי ואמר שיש בור במיד ושיש צורך להרים אותו בין 1.4K לבין 2.5K (ככל הנראה שלאופיר יש רולאוף באוזניים כאמור..) ואכן השינוי בוצע בהתאם לאוזניו של אופיר בצורה של גבעה.

אליקו נכנס לרכב וב 20 שניות פלט יציאה שהדהימה אותי, כדלקמן: "יש לך פיק בין 1.4 ל 2.5, כנס ל EQ ותעשה מעין גבעה הפוכה בתדרים האלו"

כאמור - RTA.

...CASKA for life

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשתמשו באוזניים, הכי טוב :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני חושב שלא כל כך צריך לסלוד ממכשיר כל עוד אתה יודע מה לעשות איתו

לסמוך על האוזניים שלך זה אחלה אבל יש דקויות שאי אפשר לזהות עם האוזניים

אין שום בעייה להשתמש במדידות ( אני לא אומר rta כי זה מכיל כמה סגנונות בדיקה )

הרעיון הוא לדעת מה אתה מודד , איך אתה מודד ואיך זה משתלב עם השמיעה של האוזניים שלך

אני יכול להביא 10 גרפים שונים של אותה מערכת במדידות שונות שכל אחת מצביעה על משהו שונה..

בקיצור לסמוך על האוזניים זה תמיד דבר טוב אבל אם אפשר לשלב את זה עם מדידה טובה לדעתי זה ה-טופ..

זה לא צריך להיות או זה או זה , בכיף זה יכול להיות שילוב

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אין ספק ש"ליישר" את המערכת עם RTA ואז להמשיך עם האוזניים זה כנראה המתכון הנכון

ואין ספק שלפעמים RTA יכול לזהות עבורך פיקים מאוד מציקים

אני גם לא חושב שמישהו חולק על זה

פורסם

ואני אענה על זה בשאלה.

זהו? נגמרו כל הבעיות במערכת וכל מה שנשאר זה RTA? הכל מסודר? רכיבים? הגברה? מקור? זוויות? נפחים? נקודות חיתוך? מיקומים? פאזות? בידודים? התקנה?

הכל תקין? הכל מסודר כבר? וכל מה שישפר את המערכת זה מדידת RTA?

under construction..

פורסם
ואני אענה על זה בשאלה.

זהו? נגמרו כל הבעיות במערכת וכל מה שנשאר זה RTA?

הכל מסודר? מאוד מסודר

רכיבים? אני מאוד מרוצה מהרכיבים ולא מתכוון לשדרג אותם לא בעתיד הקרוב, ויתכן גם לא ברחוק

הגברה? גם בתחום הזה מבחינתי הגעתי לטופ שברצוני להגיע, מעל זה מבחינתי זה לא שווה את ההפרשים במחיר

מקור? CARPC חביבי, זה כמו H701 רק יותר גמיש :wink:

זוויות? זה לא משהו שאני אגע בו לעולם, כי אסטטיקה חשובה לי לא פחות מסאונד

נפחים? וופר מנגן לדלת אני לא מתכוון לעשות תיבה, מיד ריינג' באינפיניט באפל, סאב בהתאם להמלצות יצרן

נקודות חיתוך? זה לעולם לא מפסיק, המשחקים הם לעד

מיקומים? תראה את סעיף "זוויות"

פאזות? עוד לא התחלתי לכוון

בידודים? לא מתכוון להשקיע עוד בבידוד, הסטטוס הנוכחי יותר ממספק אותי

התקנה? לטעמי ההתקנה שלי מעולה, אין צורך ביותר מזה

הכל תקין? הכל מסודר כבר? וכל מה שישפר את המערכת זה מדידת RTA?

בקיצור ניר, הכל טוב ויפה כל מה שאתה אומר אבל לפעמים עם RTA אפשר להגיע בזמן קצר לתוצאות יפות מאוד

פורסם

גורל, האמת שלא התכוונתי ישירות אליך, אלא באופן כללי אל מול כל מי שהגיב בשרשור.

למרות שאהבתי את מה שערכת מההודעה שלי ועשית את זה CHECK LOST :).

כי RTA זה דבר אחרון שצריך לעשות, אחרי שהכל מסודר, וגם אז אף אחד לא יכול לקבוע שכיוון עפ"י הRTA זה מה שיהיה נכון לאוזניים.

הוא בהחלט כלי מעניין ומאוד מועיל, אבל לא כפתרון אלא ככלי לFINE TUNE, ולא ככלי כיוון ממדרגה ראשונה.

under construction..

פורסם

אני יכול להגיד לך שאחרי ששיחקתי בבית במערכת עם RTA

בשבילי היא בהכרח מה שלא נכון לאוזניים

בבית ממש לא אהבתי פלאט אני אוהב צליל יותר עשיר בנמוכים, אומנם לא SPL אבל לא בהכרח ליניארי

וגם בבית נתתי טיפונת דגש לתדרים של המיד (וואקל בעיקר)

זה לא פלאט אבל זה לי הרבה יותר טוב

פורסם

לא מסכים ב100 אחוז ניר

לפעמים זה הדבר הראשון שצריך לעשות

זה יכול לעזור לך לקבוע את המיקומים והזוויות של הדרייברים

זה יכול לעזור לך בלמצוא איפה עוד צריך לאטום

זה יכול לעזור לך בלקבוע את נקודות החיתוך

בקיצור לדעתי אם לבן אדם יש את האמצעי זה צריך להשתלב אצלו בכל התהליך ולא רק בfine tuning

יש מצבים שגם אם יהיו לך 64 ערוצי אקוליזציה גרפיים לא תצליח לסדר פיק מסויים כי הוא נובע מהחזרים והדבר היחיד שתוכל לבצע זה שינוי מיקום של הדרייבר לדוגמא..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

לפני שאתם בונים על מיקרפונים וכרטיסי קול חיצונים קחו את הלפטופ תורידו לרכב.

הלפטופ שלי מצוייד במיקרפון סטריאופוני התקנתי תוכנת חינם ומצאתי בור ענקי באזור ה-100HZ

דבר ששמעתי באוזניים אבל העלתי רק +3 שהיה צריך +5 לפני לא חשבתי שהגיוני לעשות תיקון

כזה גדול אבל לאחר התיקון הסאונד השתפר פלאים.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

http://cgi.ebay.com/New-Behringer-ECM8000-Microphone-NIB_W0QQitemZ300367952732QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item45ef533b5c#ht_500wt_1182

הוזמן.

70 דולר כולל משלוח.

ולחובבי האלקטרוניקה ביננו (ואני ביניהם) ומי שיש לו ECM8000/רוצה לבנות/רוצה להשתמש בו מאוחר יותר להקלטות נקיות באיכות גבוהה, יש פה אתר מעניין מאוד:

http://www.directap.com/Microphones.htm

פורסם
התחלת את השרשור בהרבה רעש אודות RTA מקצועי וכו',

סייימת עם ECM8000 כמו כולנו :)

פוסט עם 3 משפטים זה לא הרבה רעש.. דווקא אחלה ת'רד - מלא אינפורמציה. תהיה חיובי. 8)

היה לי די ברור שאני צריך מיקרופון טוב, רציתי לשמוע דעות ועוד מידע, וגם קיבלתי מה שרציתי.

אשמח לעדכן עם תוצאות גרפיות ותחושת שיפור כשהמיקרופון יגיע והRTA ברכב יתבצע..

כנ"ל לגבי הroom correction בסלון (אבל זה כבר בפורום אחר)..

ולמה לא אמרת שיש לך ECM8000 בזמן? הייתי משאיל. :lol:

פורסם
לא מסכים ב100 אחוז ניר

לפעמים זה הדבר הראשון שצריך לעשות

..

אתה יכול לא להסכים בשמחה, זאת הרי מטרת הפורום.

אבל במקרה הזה, כפי שכבר כתבתי לפני, RTA זה בשום מקרה לא דבר ראשון לעשות.

הוא נועד בראש ובראשונה לFINE TUNE, ויכול להיות ככלי עזר לנושא הזה.

אבל בשביל לקבוע נקודות חיתוך,מיקומים,זוויות או איפה לאטום(:shock:) לא צריך RTA.

RTA נועד לדבר אחד בלבד, לקבל קריאה של הספקטרום מבחינת הענות תדרים.

ונועד לעזור לנו לתקן מיני DEAP או PEAK בתדרים מסויימים על מנת לגרום לאיזון טונאלי טוב יותר.

בפועל, גם זה לא מדוייק, כי בסה"כ אתה מכוון לפי האוזן ולא לפי המיקרופון, וברוב המקרים הגרף המאוזן מבחינת RTA רק מהווה בסיס לתחילת כיווני איקולוציה.

ובשורה התחתונה כשאתה מכוון לפי האוזן שלך, אין לך בהכרח צורך בכיוון RTA, אך הוא לא מזיק כדי לקבוע בסיס ראשוני.

יותר באיזור של איזון בין ימין ושמאל ובכך לעזור לך לכוון במה ע"י תיקוני עוצמות בין ימין ושמאל.

אבל להגיד שRTA זה יכול להיות הדבר הראשון, זאת טעות, והיא מבוססת על אי ידיעה והבנה של רעיון האנליזציה באודיו.

under construction..

• תוכן חדש...