Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה ברכישת מחשב נייד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכם,

בעברי הלא רחוק היו לי שני מחשבים ניידים. הראשון נקנה לפני שנה והיה ה-eeepc של asus דגם 701.

בשבוע הראשון התלהבתי, בשבוע השני קצת פחות ואחרי כמה חודשים פשוט כבר לא יכולת לסבול את המסך הקטן והאיטיות (גם זמן הסוללה לא היה להיט).

לפני כמה חודשים הוא נמכר תודה לאל.

אחריו היה לי נייד של אייסר, עם מסך 15.6" ומעבד ליבה כפולה של אינטל. הייתי איתו במשך חצי שנה והייתי מרוצה מאוד מהביצועים שלו למרות שעל הנייר החומרה שלו הייתה סטנדרטית ולא יוצאת דופן (מאיץ גרפי של אינטל למשל).

אז כמו שאמרתי, די נהניתי ממנו והביצועים שלו היו מספקים (אני לא גיימר או משהו בסגנון), אבל המשקל שלו היה בלתי נסבל והייתי מתבאס לצאת איתו מהבית.

בלית-ברירה גם הוא נמכר ועכשיו אני מחפש את הנייד האולטימטיבי במחיר הכי זול שאני יכול למצוא.

עד הערב הייתי כמעט סגור על זה שאני הולך לקנות נטבוק, אבל זה רק בגלל שלא נתקלתי בשום חלופה במחיר סביר.

כבר מראש הכנתי את עצמי להתפשר על הביצועים, על מנת לקבל ניידות, אבל אז ראיתי מחשב לא מוכר (בשבילי) של חברת olidata, עם מסך 12.1 אינץ (מצויין בשבילי), משקל לא רע, מעבד ליבה כפולה, ומחיר אטרקטיבי:

http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=7800160&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap&lang=HE

העניין הוא שאני לא מכיר את הפירמה ולא התנסיתי איתה (גם לא מכיר מישהו שכן), אבל על פניו הנתונים נראים טובים פי כמה וכמה מנטבוק סטנדרטי.

האם יש למישהו ניסיון עם הפירמה\לפטופ הזה?

תודה ושבוע טוב :)

פורסם

ראשית, מה התקציב שלך?

שנית, אני לא הייתי רוכש מחשב מחברה לא מוכרת כאשר האחריות ממקור לא מוכר.

ולסיום, נט בוק ידוע כבעל ביצועים נמוכים מאוד וכמובן שלא נוח להשתמש בו כל הזמן בגלל הגודל שלו.

פורסם

קודם כל התקציב לא מוגדר אבל שואף להגיע הכי קרוב שאפשר ל-2500.

העניין הוא שלפעמים יש חברות שאני למשל לא מכיר, אבל אנשים אחרים כן מכירים אותן ואת המוניטין שלהם, בגלל זה אני מחפש חוות דעת.

בגדול אני יודע שזאת חברה איטלקית, ועל פי מבחנים שמצאתי (של המעבד, לא של כל המחשב), הוא יהיה מהיר פי 4 (לפי בנצ'מרקים למיניהם) מנטבוק סטנדרטי.

אז מבחינת נתונים ומחיר (ומשקל) המחשב מתאים לי, עכשיו רק נשאר לברר איך הוא במציאות, ומה שווה החברה הזאת.

פורסם

בכל הנוגע ללאפטופים, כלל האצבע שלי הוא ללכת לכיוון החברות הגדולות והמוכרות בתחום.

זה פחות חשוב כשמדובר במחשבים שולחניים, כי שם תמיד אפשר להחליף את המקלדת הלא נוחה בשקל תשעים שקיבלת או לשדרג את כרטיס המסך והמסך. כשמדובר במחשב נייד חשוב שהכל יהיה איכותי וארגונומי מהרגע הראשון כי לשפצר אחר כך קשה מאוד.

אל תתפשר על רכישה לפני שניגשת לחנות והרגשת את המחשב, איכותו והתאמתו לידיים שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסוללה שלו תהיה קצת "חלשה", 4 תאים נגמרת מהר. פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאת, אבל הביצועים עבור המחיר מרשימים. תבדוק את הלינק הבא:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=725094

המחשב קצת כבד יותר ב-800 גרם, אבל של חברה ידוע וגם לא "יוציא לך עיינים", כי מסך גדול יותר והכי חשוב גם זול יותר.

פורסם

תודה על ההמלצה, אבל כמו שכבר רשמתי בתחילת הת'רד, כבר התנסיתי עם לפטופ בעל מסך 15 אינץ' ומשקל כזה ובקנייה הקרובה אני מתכוון לקנות מחשב שיתאים לי יותר לצרכים לפי המסקנות שהספקתי להסיק.

זה אומר שהמחשב צריך להיות יותר קטן וקל ממה שאתה מציע.

פורסם

אין לי נסיון אישי עם נטבוקים, אבל לקראת רכישה של אחד עשיתי מחקרון בנושא. קודם כל אתה צריך להגדיר את השימושים שלך. אם אתה רוצה מחשב נייד קטן וקל עבור גלישה, סרטים ועבודה משרדית קלה (אופיס) - בתקציב שלך כנראה שנטבוק זה באמת הכיוון הנכון.

בחודשים האחרונים יצאו נטבוקים משולבים ערכת שבבים של nvidia בשם ion והיא זוכה לתשבוחות. יחד עם ווינדוז 7 הקלילה יחסית, מעבדי האטום החדשים ומסך סביב ה- 12" הסטנדרטי נראה לי שכבר היום אפשר להסתדר על נטבוק עם ביצועים מתאימים לצרכים הממוצעים (כולל יכולת לנגן סרט ב- 1080P ביציאת ה- HDMI). אם זה לא מספיק אפשר גם לחכות ל- ion 2 שאמור לצאת השנה (ונטבוקים מבוססים עליו בתחילת שנה הבאה) ולספק ביצועים טובים עוד יותר.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

לא הייתי קונה מחשב של מותג מדבקה גם לא בחצי מחיר.

המותגים המובילים כיום בנטבוקים הם אסוס, DELL ו HP.

לי יש HP MININOTE עם מעבד מהדור הישן יותר ועם 2GB זכרון ואני מאוד מבסוט ממנו.

מריץ על WINDOWS7, אינטרנט, אופיס, סרטים ומוזיקה בצורה טובה מאוד.

זה לא מחשב ברמה של מחשב אמיתי, אבל הייתי משווה את הביצועים לפנטיום 3 האחרונים / פנטיום 4 הראשונים.

מכיוון שהפרשי המחיר זניחים, אין שום סיבה לקנות זבל סיני.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, לא כל מה שאתה לא מכיר הוא "זבל סיני".

חברת OLIDATA היא חברה אירופאית אשר החלה את דרכה כבית תוכנה והתפתחה למוצרים נוספים.

ישנם עוד הרבה חברות מאוד מוצלחות ובעלות נתח שוק לא קטן בעולם אשר לא מביאים אותם לארץ, לא צריך לשלול את הבלתי מוכר.

ארז.

נ.ב לגבי המחשב שלהם הוא בעל נתונים טובים מאוד למחירו, לפותח השרשור, אתה צריך להחליט אם אתה מחפש נטבוק או לפטופ. יש הבדל בינהם ולפי הבחירה שלך יוכלו לעזור לך בצורה טובה יותר ולצמצם לך את הבחירה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

את האמת יש לי נסיון עם מספר מחשבים ניידים מסקטורים שונים, ביניהם: ה-eeepc701 שהיה לי, האייסר עם המסך 15" שגם היה בבעלותי, וה-eeepc901 של חברה שלי שאני משתמש בו לא מעט.

אני חייב לציין שאף אחד מהם לא "קלע" למה שהייתי צריך. האייסר היה חזק מאוד ואיכותי בשבילי (וגם לא יקר), אבל הוא היה פשוט גדול וכבד מדי.

המחשב שאני הולך לקנות בקרוב אמור לשמש אותי בלימודים + בשעות הפנאי. זה אומר שהוא חייב להיות בעל ניידות גבוהה (משקל נמוך ומסך לא גדול מדי). הוא צריך להיות יותר חזק מנטבוק כי אני משתמש די הרבה במחשב והשימושים שלי שונים ומגוונים (קצת גרפיקה, קצת סאונד, קצת תכנות).

כמו כן מאוד חשוב לי שיהיה לו כונן\צורב DVD, לכן זה די פוסל את האפשרות לקנות נטבוק.

לפי כתבות שקראתי (למרות שדי קשה למצוא על זה כתבות באנגלית) אומרים ש-olidata הוא יצרן איטלקי שנחשב למוביל בארצו. בארץ החלו לשווק אותו רק לפני איזה שנה-שנתיים ולכן בגלל זה הוא לא כל כך מוכר.

בכל אופן, לא מצאתי אף כתבות\ביקורות על הדגם הספציפי שמעניין אותי, מאכזב :(

זאת פיסת המידע היחידה שמצאתי:

http://www.haaretz.com/captain/pages/ShArtCaptain.jhtml?contrassID=11&subContrassID=7&itemNo=1030443

פורסם

ארז, יעזור יותר אם תתן תקציב.

הדרישות שלך של מחשב נייד קל, גם מסך קטן (אבל לא קטן מדי) וביצועים טובים אפשרי למציאה, אבל באיזה מחיר?!

פורסם

הוא כבר נתן - 2500 ש"ח.

לפי הצרכים שלך (במיוחד צורב וכונן סידי) באמת נראה שנטבוק לא יספיק. מחשב נייד קל ב- 2500 ש"ח? אולי נסה להשיג IBM Thinkpad משומש מאוד מסדרת ה- X?

עריכה: יש באיביי מספר X60ים משומשים - רובם סביב ה- 350$. זה נראה מאוד אמין (אם כי יקר יותר), אבל תצטרך לשלוח דרך מסטופ.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

אכן התקציב 2500, ואני די סולד ממשומש, מעדיף חדש.

בכל אופן, אני צריך ללכת לחנות שמוכרים בה את ה-olidata ו"לשחק" קצת עם המחשב כדי לקבל מושג כללי אם הוא שווה בכלל את מצוד אחריו.

אם למישהו ישנן הצעות נוספות בתקציב שלי, או משהו לומר על olidata אני אשמח לשמוע :)

פורסם

ארז, אני רפרפתי בכמה אתרי מחשבים ומהדגמים שראיתי מחשבי 12" לא באים עם כונן תקליטורים, מקסימום חיצוני.

מחשבים 13.3" באים כבר עם כל טוב אך מחירם יקר - 3300ש"ח ומעלה.

מחשבי 14" כמובן שגם באים עם כל התוספות אך עדיין מחירם מ3300ש"ח ומעלה.

מעבר לזה כבר מסכים גדולים יותר.

אולי תבדוק את האפשרות של מחשבי 14" יד שניה או תגש לתכנן את התקציב מחדש.

פורסם
הוא כבר נתן - 2500 ש"ח.

לפי הצרכים שלך (במיוחד צורב וכונן סידי) באמת נראה שנטבוק לא יספיק. מחשב נייד קל ב- 2500 ש"ח? אולי נסה להשיג IBM Thinkpad משומש מאוד מסדרת ה- X?

עריכה: יש באיביי מספר X60ים משומשים - רובם סביב ה- 350$. זה נראה מאוד אמין (אם כי יקר יותר), אבל תצטרך לשלוח דרך מסטופ.

למען האמת חברה שלי טסה לארה"ב חודש הבא, אולי יש המלצה לנייד בתקציב הזה במפרט הזה מעבר לים?

ועוד שאלה קטנה בקשר לחו"ל, אם כבר אז כבר - אם יש לי כרטיס אשראי בינלאומי, אני יכול לשלם בתשלומים בחו"ל?

• תוכן חדש...