Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברצוני לקנות גולף שנים 2000-2001, רציתי לבקש ייעוץ איזה מהגולף הכי מוצלחות.

ידוע לי שבגולף 2.0 אוט' יש בעיות בגיר, אולי זה שמועה מופרחת אבל שמעתי את זה כמה וכמה פעמים.

מבין הגרסאות גולף 1.6 , 1.8 , 2.0 , V5) 2.3) , מה נחשבת הסדרה הכי מומלצת , כמובן שאני מעדיף גיר רגיל

אך אשמח לשמוע תגובות גם לגבי אוטומט. תודה !

Volkswagen POLO 1.4 16v

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון זה רכב לא מוצלח במיוחד.

החל מבעיות האמינות ועד בעיות הסתמיות.

ה1.6 הכי מוצלחת.

ל2.0 יש מנוע פרה היסטורי

ה1.8 (ללא טורבו. עם טורבו זה GTI) נדירה ביותר

על הV5 אני לא כל כך יודע חבר'ה פה מספרים על בעיות אמינות יותר מגולפים אחרים.

פורסם

או.קיי. לקחתי לצומת ליבי.

ה1600 נשמע אחלה, אבל אני מעדיף באותו מחיר כבר לקחת מנוע V5 שהרבה יותר חזק ממנוע ה1600 המתון.

אחכה לתשובות נוספות לגבי ה V5. תודה לך !!

Volkswagen POLO 1.4 16v

פורסם
בעיקרון זה רכב לא מוצלח במיוחד.

החל מבעיות האמינות ועד בעיות הסתמיות.

ה1.6 הכי מוצלחת.

ל2.0 יש מנוע פרה היסטורי

ה1.8 (ללא טורבו. עם טורבו זה GTI) נדירה ביותר

על הV5 אני לא כל כך יודע חבר'ה פה מספרים על בעיות אמינות יותר מגולפים אחרים.

כשאתה מקדיש מזמנך ומנסה לעזור ויפה שכך, כדאי גם שיהיה לך מושג מה בתכנם של הדברים :

1. שני המנועים גם 1.6 וגם 2 ליטר מאוד ישנים ואם גיל התכנון המקורי מהווה שיקול, שניהם לא בשביל השואל. יש כאלו שמשום מה סבורים שאם מדובר במנוע אמין וטוב, הרי שהשאלה מתי תוכנן מעט שולית ביחס לשאלה אם מדובר במנוע מוצלח או לא. אבל כאמור אלו כנראה אנשים מוזרים וחסרי הבנה מכנית.

2. בשנים הרלבנטיות מנוע 1.8 ליטר אטמוספרי לא היה קיים בהצע מנועי הגולף.

3. המנוע המתאים ביותר לגולף הוא מנוע 2 ליטר. המנוע הקטן יותר מעט "קטן" על האוטו. צריכת הדלק של שניהם דומה ובתוספת מחיר שולית, אם בכלל, מתקבל מנוע עם מומנט מצוין שמקנה תחושת נסיעה שונה לחלוטין.

4. באשר לאמינות כנראה שנסיונו של המצוטט רב משלי, אם הוא מרשה לעצמו לקבוע מסמרות בנידון. נסיוני שונה.

5. באשר לסתמיות, אם אכן לכך כיוון המצוטט הנכבד, אין ספק שמי שנוסע על Z4 ירגיש סתמי למדי בגולף..

פורסם

1. אין לי זמן לחקור את ההיסטוריה של שני המנועים הנ"ל אבל בנתונים היבשים מנוע ה2.0 ליטר לא רק ישן אלא מיושן. מדובר בשני שסתומים לצילינדר והפקת כוח כמו מנוע ה1.6 אז גם אם שניהם בני אותו גיל הרי שאחד מיושן ואחד מודרני יותר (ל1.6 בטוח אין 2 שסתומים לצילינדר, כנראה 4, שוב אין לי זמן לחקור כרגע).

2. כן הוא שווק רק בהתחלה.

3. ההספקים דומים (אולי 10 כוח סוס פחות) וכנראה גם המומנט (לא בדקתי, אשמח לנתונים). היום הגולף הנפוצה מגיעה עם מנוע 1.4 זה גם קטן ?

4. אכן ניסיוני רב. גולף GTI מודל 2003, כמעט מאתיים אלף שקל (שב2003 היו הרבה מאוד כסף) לא מספיק שהרכב הוא זבל, בעיות אמינות (גיר, דשבורד ויחידת מיזוג הוחלפו באחריות. בעיית החלונות המפורסמת גם חזרה למרות שהבטיחו שהיא נפתרה) ב10K פחות ניתן היה לרכוש אימפרזה טורבו פרודרייב. אה וכמובן שלבסוף הרכב יד ראשונה עם כ20K קילומטר בןן שנה וקצת נמכר ב80 אלף שח פחות ממחירו המקורי וכ40K פחות ממחיר המחירון וגם זה אחרי שיטוט בארץ בחיפוש אחרי קונים. איזו טעות, לומדים מטעויות :). דוד שהתפתה לקנות בורה 2003 עקב המצב הנדיר (יד ראשונה 15000 קילומטר) לפני כ3 שנים לא יוצא מהמוסך ומצטער על כל רגע, בניסיון להפטר ממנו צריך להוריד הרבה מהמחיר עקב ההיצע הענקי בשוק והבעיות המפורסמות. אבל אני רואה שגם נסיונך רב, "במקרה" יש לך גולף 4 ו\או בורה 2.0 ליטר, עיון קצר בהיסטורית הנושאים שלך מראה שחלק גדול מהם מבקש עזרה בבעיות אמינות של הרככבים הנ"ל- ריפוד\דשבורד\מים בתיבת הילוכים\רכב מניע "קשה"\חיישן חמצן ומה לא.. אז אכן נסיונך רב משלי אבל כנראה לא שונה.

5. בסתמיות התכוונתי לסתמיות השלדה והרכב ולעובדה שגולף ב200 אלף שח נראת (ונוסעת לא הרבה יותר טוב) כמו גולף 1.6 (ואל תהרגו אותי בעלי הGTI).

לפותח השרשור- לגבי הV5, יש סיבה שV5 2.3 "אקסלוסיבי" עולה כמו 1.6...

פורסם

אם אתה מעדיף גיר רגיל אז תקנה גיר רגיל.

הגרסאות ההכי טובות של הגולף בדור הזה הם אלה עם הגיר הידני. הגיר האוטומטי רק פוגע באוטו (ואני לא מתכוון מבחינת אמינות. אין לי מושג לגבי אמינות).

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לידיד טוב שלי יש גולף מודל 2001 גיר רגיל מנוע 1600 סמ"ק, יד ראשונה מהסוכנות, פרטי, מטופל בזמן ובמוסכי יבואן בלבד.

הרכב לא מפסיק להתקלקל, גם בתקופת האחריות, גם אחרי זה, ועד עכשיו.

יכול להיות שזה רק עניין של מזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדוד שלי הייתה עד לפני שנתיים V5 לבנה אוטומטית מהשנתונים הנ"ל, בהתחלה הוא אומר שהרכב נסע מצויין אבל אחרי שנה התחילו בעיות הפלסטיקה המפורסמות, ניחא - פלסטיקה, אחרי שנתיים הוא ביצע טיפול גדול במוסך מורשה מוכר מאוד בתל אביב והם פשוט ביצעו את הטיפול בחאפריות , זה גרם לכך שביום בהיר הרכב פשוט כבה וסירב להניע, גררנו למוסך והמוסכניק מודיע בגאווה הלכה הרצועת טיימינג (כידוע בV5 יש שרשרת טיימינג כמו באאודי ולא רצועה)

דוד שלי שידע את הפרט ישר הודיע למוסכניק "זה V5, אין לי פה רצועת טיימינג!!!" הומסכניק בירר ואכן זה לא טיימניג, הוא קבע שזו תקלה במחשב ודרש סכום נאה של 11K שקלים חדשים להחלפת מחשב, אמרנו שאם כל הכבוד הוא אינו מוכשר דיו לטפל ברכבים הללו ועזבנו, גררנו למוסך מורשה בעפולה (מת"א!) והבעיה נפתרה (משאבת דלק תקולה היה כל הסיפור), אבל עדיין הזמן הראה את אותתיו ודודי היה צריך לעזוב לחו"ל מטעמי עבודה ולכן הרכב נמכר במחיר רצפה ואחרי התאמצות דיי רבה למצוא קונים.

בקיצור הV5 זה לא הרכב הכי אמין,ובארץ, במיוחד במוסכים מורשים של VW צריך לפקוח 1000 עיניים בשביל שלא ירמו אותך

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

למה אף אחד לא מדבר על דגמי ה V6 4X4 ידניים שהיו בשנים האלה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בעיות אמינות ברכבים מתחילות להופיע בעקבות טיפול לקוי וחסכוני מדי. לא מאט אנשים מנסים לחסוך בטיפולים וכשיש תקלות אז מושכים עם תיקון ומנסים למכור (ומוכרים) רכב מלא בעיות. זה נכון עבור כל רכב ולכן לדעתי לא כדי לרכוש רכבים אשר נמכרים במחיר נמוך משמעותית ממחירון.

לפותח השרשור אני ממליץ רכב עם מנוע יותר קטן ויותר נפוץ (1.6 או 2.0) כי עלות אחזקה שלו יותר נמוכה והוא עושה את עבודתו ביעילות.

פורסם
1. אין לי זמן לחקור את ההיסטוריה של שני המנועים הנ"ל אבל בנתונים היבשים מנוע ה2.0 ליטר לא רק ישן אלא מיושן. מדובר בשני שסתומים לצילינדר והפקת כוח כמו מנוע ה1.6 אז גם אם שניהם בני אותו גיל הרי שאחד מיושן ואחד מודרני יותר (ל1.6 בטוח אין 2 שסתומים לצילינדר, כנראה 4, שוב אין לי זמן לחקור כרגע).

2. כן הוא שווק רק בהתחלה.

3. ההספקים דומים (אולי 10 כוח סוס פחות) וכנראה גם המומנט (לא בדקתי, אשמח לנתונים). היום הגולף הנפוצה מגיעה עם מנוע 1.4 זה גם קטן ?

4. אכן ניסיוני רב. גולף GTI מודל 2003, כמעט מאתיים אלף שקל (שב2003 היו הרבה מאוד כסף) לא מספיק שהרכב הוא זבל, בעיות אמינות (גיר, דשבורד ויחידת מיזוג הוחלפו באחריות. בעיית החלונות המפורסמת גם חזרה למרות שהבטיחו שהיא נפתרה) ב10K פחות ניתן היה לרכוש אימפרזה טורבו פרודרייב. אה וכמובן שלבסוף הרכב יד ראשונה עם כ20K קילומטר בןן שנה וקצת נמכר ב80 אלף שח פחות ממחירו המקורי וכ40K פחות ממחיר המחירון וגם זה אחרי שיטוט בארץ בחיפוש אחרי קונים. איזו טעות, לומדים מטעויות :). דוד שהתפתה לקנות בורה 2003 עקב המצב הנדיר (יד ראשונה 15000 קילומטר) לפני כ3 שנים לא יוצא מהמוסך ומצטער על כל רגע, בניסיון להפטר ממנו צריך להוריד הרבה מהמחיר עקב ההיצע הענקי בשוק והבעיות המפורסמות. אבל אני רואה שגם נסיונך רב, "במקרה" יש לך גולף 4 ו\או בורה 2.0 ליטר, עיון קצר בהיסטורית הנושאים שלך מראה שחלק גדול מהם מבקש עזרה בבעיות אמינות של הרככבים הנ"ל- ריפוד\דשבורד\מים בתיבת הילוכים\רכב מניע "קשה"\חיישן חמצן ומה לא.. אז אכן נסיונך רב משלי אבל כנראה לא שונה.

5. בסתמיות התכוונתי לסתמיות השלדה והרכב ולעובדה שגולף ב200 אלף שח נראת (ונוסעת לא הרבה יותר טוב) כמו גולף 1.6 (ואל תהרגו אותי בעלי הGTI).

לפותח השרשור- לגבי הV5, יש סיבה שV5 2.3 "אקסלוסיבי" עולה כמו 1.6...

1. אם כתבתי שנסיוני שונה משלך, לכך כיוונתי. שתי המכוניות הנזכרות ( גולף 4 1.8 ידני ובורה 2 ליטר אוטומטי ), הן בנות כ 10 שנים ולפי שיפוטי כמות התקלות שעברו אינה משמעותית למכוניות בגילן. כמובן שלך זכות לדעה שונה. רק צר לי שגרמתי לך איבוד זמן מיותר בחיפוש שנאלצת לערוך.

2. ההתייחסות להבדלים שהעלית בין המנועים של VAG, האחד "מיושן" והשני סתם "ישן", מעט מביכה, ולכן אפטור עצמי ברשותך מהצורך להתייחס אליה. רק אעיר כאן שמספר השסתומים לצילינדר אינו המדד היחידי או אפילו העיקרי לבחינת השאלה אם מנוע הוא מודרני או לא.

3. אתה לחלוטין צודק שלמנוע 2 ליטר הנזכר מעט סוסים ביחס לנפחו. ודאי שהדבר בולט מול כל מיני מנועים עתירי שסתומים שלהם הרבה יותר סוסים. כדאי יחד עם זאת לדעת שמומנט חשוב לא פחות מהספק ואולי אפילו יותר. למנוע הנזכר מבחינה זו עדיפות מובחנת, לא רק על אחיו הקטן יותר, אלא גם על הרבה מנועים עם המון סוסים, מצד אחד וזמינות כח עלובה, הנובעת משיא מומנט המושג רק בסיבובי מנוע גבוהים, מצד שני.

4. אין לי ענין להתנגח אתך וצר לי שנגררת למשחק שאיני רואה מקום לשחק בו. כל שטענתי ואתה כנראה ( כפי שאתה אוהב לנכס לאחרים את דעתך, גם אני מרשה לעצמי ) מסכים, לאור המצוטט, שחסר לך מעט ידע, לפחות כזה הנדרש למי שנותן עצות לאחרים. תמיד כדאי לקחת בחשבון שיש גם מי שעלול לקחת אותן ברצינות.

פורסם

]

1. בנות 10 אה? כאן הזמזום הוא שהרכב בן 5 (2004) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=41176

כאן הפלסטיק מתפרק שהרכב הוא בן 6 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=61107

(הבהנחה שגם הבורה 99)

2. בוא תאיר את עיננו לגבי יתרונות המנוע המודרני והנפלא. הדבר היחידי שמביך הוא ההליכה העיוורת שלך עקב הבעלות על המכוניות בעוד הפורום והעובדות היבשות מנסות להאיר את דרכך באלומות אור שרק עיוור כאמור לא יראה.

3. התייחסתי למומנט.

4. אני מסכים שחלילה לא יקחו את דבריך ברצינות כי ברור שאתה נשען על אינטסים לא רציונאליים (גם אם זה אהבה עיוורת לרכב) שעלולים להפיל את החברים לפח, והוכחתי זאת עם התקלות שנתקלת בהן גם לפני 5 שנים ומשום מה לא סיפרת לפורום ולבעלי העניין, להפך, ניסית להסתיר.

בקיצור- דיבורים כמו חול, ועובדות על השולחן ממש אין.

יום טוב

נב- אל תבזבז צערך על בזבוז זמני בחיפוש, החיפוש לקח בדיוק 10 שניות, אמנם 1500 הודעות, אבל הנושאים שנפתחו מועטים יחסית ורובם עוסקים בתקלות של VW כולל חלק מהודעותך לפני 5 שנים כמצוטט.

• תוכן חדש...