Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את ה MK4 אנחנו מכירים.

את מערכת ההאלדקס אנחנו גם כן מכירים (מערכת שמכוילת לכיוון בטיחות הנסיעה ולא לשיפור האחיזה בנהיגה ספורטיבית אבל ציפ קטן יכול לשנות אותה בצורה מוצלחת מאוד).

את מנוע ה V6 אנחנו גם מכירים ככה שהפתעות גדולות אין פה.

מדובר ברכב שהוא בפרוש לא ספורטיבי אלא רכב שנועד לגהץ מרחקים ארוכים בנוחות ובמהירות ואת זה הוא עושה בצורה מוצלחת.

אם תנסה להתחרע על הרכב בהתגרזנות ספורטיבית, הוא לא ממש ישמח לשתף פעולה, מצד שני, הוא בהחלט מסוגל לספק את הסחורה, אחרי הכל, מדובר באמא של ה R32...בערך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם תשים לב, ההודעה הראשונה בשרשור הייתה שלי. היא הייתה הכי ענינית, הכי אובייקטיבית לא קשורה לשום BMW והתבררה לבסוף כנכונה (בשורה התחתונה 1.6 הכי מוצלח) על פי דעת הרוב, איש מכירות\מוסך מקצועי והשיקוף במחירון הרכב.

כל מילה בהודעתי המקורית חקוקה בסלע וחפה מכל התנשאות או ביקורת מיותרת.

קנאתם ועינהם הצרות של חלק מהחברים הביאו את השרשור לאן הגיע, כאשר אני סך הכל סיפקתי תשובה כנה ונכונה לפותח השרשור.

ושוב יש לי רק דבר אחד להגיד לאותם צרי עין- (אכפיל ב3 כמיטב המסורת "חמסה חמסה חמסה")

gold_hamsa.jpg

evileye3.jpg

alad_678676.jpg

תשובה כנה כנראה שכן, נכונה לא בהכרח ובזה כל הענין. גם נסיונך לטפול מניעים זרים על מי שתשובתו לא מצאה חן בעיניך לא בדיוק צינן את הרוחות. אני מניח אגב שכל מי שנוהג באוטו כמו שלך סבור שכל העולם מקנא בו וזה נורמלי וצורך טבעי אצל מי שזקוק לכך. אני אגב סיימתי.

פורסם
1. אין לי זמן לחקור את ההיסטוריה של שני המנועים הנ"ל אבל בנתונים היבשים מנוע ה2.0 ליטר לא רק ישן אלא מיושן. מדובר בשני שסתומים לצילינדר והפקת כוח כמו מנוע ה1.6 אז גם אם שניהם בני אותו גיל הרי שאחד מיושן ואחד מודרני יותר (ל1.6 בטוח אין 2 שסתומים לצילינדר, כנראה 4, שוב אין לי זמן לחקור כרגע).

2. כן הוא שווק רק בהתחלה.

3. ההספקים דומים (אולי 10 כוח סוס פחות) וכנראה גם המומנט (לא בדקתי, אשמח לנתונים). היום הגולף הנפוצה מגיעה עם מנוע 1.4 זה גם קטן ?

4. אכן ניסיוני רב. גולף GTI מודל 2003, כמעט מאתיים אלף שקל (שב2003 היו הרבה מאוד כסף) לא מספיק שהרכב הוא זבל, בעיות אמינות (גיר, דשבורד ויחידת מיזוג הוחלפו באחריות. בעיית החלונות המפורסמת גם חזרה למרות שהבטיחו שהיא נפתרה) ב10K פחות ניתן היה לרכוש אימפרזה טורבו פרודרייב. אה וכמובן שלבסוף הרכב יד ראשונה עם כ20K קילומטר בןן שנה וקצת נמכר ב80 אלף שח פחות ממחירו המקורי וכ40K פחות ממחיר המחירון וגם זה אחרי שיטוט בארץ בחיפוש אחרי קונים. איזו טעות, לומדים מטעויות :). דוד שהתפתה לקנות בורה 2003 עקב המצב הנדיר (יד ראשונה 15000 קילומטר) לפני כ3 שנים לא יוצא מהמוסך ומצטער על כל רגע, בניסיון להפטר ממנו צריך להוריד הרבה מהמחיר עקב ההיצע הענקי בשוק והבעיות המפורסמות. אבל אני רואה שגם נסיונך רב, "במקרה" יש לך גולף 4 ו\או בורה 2.0 ליטר, עיון קצר בהיסטורית הנושאים שלך מראה שחלק גדול מהם מבקש עזרה בבעיות אמינות של הרככבים הנ"ל- ריפוד\דשבורד\מים בתיבת הילוכים\רכב מניע "קשה"\חיישן חמצן ומה לא.. אז אכן נסיונך רב משלי אבל כנראה לא שונה.

5. בסתמיות התכוונתי לסתמיות השלדה והרכב ולעובדה שגולף ב200 אלף שח נראת (ונוסעת לא הרבה יותר טוב) כמו גולף 1.6 (ואל תהרגו אותי בעלי הGTI).

לפותח השרשור- לגבי הV5, יש סיבה שV5 2.3 "אקסלוסיבי" עולה כמו 1.6...

אני הייתי בעלים של 1.6 ידנית ומיד אחריה כמעט 3 שנים בעלים של GTI (ועדיין)

עם ה1.6 לא היו לי שום תקלות. רכב טוב ואמין שסבל את הפרובוקציות שלי עד שהוחלף ל GTI.

כל מה שנותר לי לומר זה שכנראה שה GTI משתבחות עם השנים, כי בכמעט 3 שנים עם ה GTI מודל 2001 שלי לא היתה לי שום תקלה (חמסה) מלבד החלפת צינור נשם מגומי שהתבלה ומשך אוויר דרך הסדק והחלפת צינור מים עייף לפני שהתחיל לדלוף.

לפני חודשיים החלפתי יוניט לחץ הגה כח שהתחיל להזיע (עלה בערך 200 ש"ח) , בדרך כלל אף אחד לא מחליף את זה.

ידידי ורעי החכמים והנבונים, איש איש לפי כבודו ומעלתו, שלום רב.

קראתי את תגובותיכם, ואכן השרשור תפס כיוון קצת שונה מכוונת מי שפתח אותו (שבסה"כ חיפש תשובות פשוטות...). בתור מי שהיה סוכן של VW באותן השנים, ומכר את המכוניות הללו, אני מרשה לעצמי ללטש ולסכם את האינפורמציה שהועברה כאן עד עכשיו.

ולאחר ההקדמה הפואטית, לגופם של דברים:

הגולף דור 4 הוצגה בישראל בשנת המודל 99. היא הוותה קפיצת מדרגה משמעותית בכל הקשור לעיצוב ויותר מכך, לאיכויות חומרים והרכבה שטרם נראו כמוהם בסגמנט רכב זה. בשנת המודל הראשונה הרכב הגיע עם מנוע מודרני (יחסית...) בנפח 1.8 ליטרים המפיק 125 כ"ס. דא עקה, שהמנוע היה יקר עבור היבואן המקומי, ובצ'מפיון החליטו כי במקום מנוע זה, החל משנת 2000 הרכב יגיע עם מנוע 2.0. מנוע זה הינו מנוע מיושן יותר ולכן גם הוזיל משמעותית את הרכב ליבואן, ואפשר לו להיות תחרותי יותר. ומאחר ורוב (וכמעט הייתי אומר-רוב ככל...) הלקוחות הם הדיוטות, גם מבחינתם לכאורה הם עשו עסק טוב יותר מאחר ומדובר במנוע גדול יותר. בליאון ובטולדו של סיאט ובA3 של אודי, מנוע ה 1.8 המשיך לככב עד להחלפת הדגם.

כאמור לעיל, מדוברבמנוע של 2 שסתומים לצילינדר המפיק 115 כ"ס.

החסרונות:

מדובר במנוע רועש הן בעמידה והן בנסיעה מאומצת (לעיתים היה פשוט מביך למסור את הרכב ללקוח, ולומר לו שלא עשינו טעות והבאנו לו רכב דיזל...). כמו כן מדובר במנוע זללן דלק כרוני.

היתרונות: מנוע 8 שסתומים בכלל (ומנוע זה בפרט) מאופיינים בקדח צר ובמהלך ארוך, דבר שיוצר נתון פנטסטי של מומנט 17.4 ק"ג המושג ב 2400 סל"ד. כמעט ואין לנתון זה אח ורע במנועים שאינם גודשים ( מנוע ה 1.8T של הקונצרן זה כבר אופרה אחרת. הוא מפיק 21 ק"ג ב 1850 סל"ד בלבד). כלומר, יש לנו כאן עסק עם מנוע מאוד בשרני, ואני זוכר שרוב הישראלים מאוד אוהבו את נסיעת המבחן על רכב זה, בדיוק מסיבה זו (בנסיעת מבחן פחות מבחינים ברעשים ובצריכת דלק...). יתרון נוסף שיש לו הוא האמינות. מדובר באחד המנועים היותר אמינים שיש בקבוצה. רוב הצרות מגיעות מהגיר, אבל זה כבר עניין לדיון נפרד...

במנועי ה 1.6, חשוב לדעת שישנם 2 סוגי מנועים. הרכב עם הגיר האוטומטי הגיע עם מנוע מיושן של 102 כ"ס ושמונה שסתומים. הדגמים עם הגיר הידני הגיעו עם מנוע 16 שסתומים המפיק 105 כ"ס.

ה 1.6 אוטומטית בגולף היא פשוט עגלה. בדגמי ה 2.0 ליטרים לפחות מקבלים מנוע (עם כל חסרונותיו) שסוחב את הרכב בצורה מכובדת. ה 1.6 אוטומטית (בייחוד לאור העובדה שהוא משודך לגיר עצל...) הוא רכב עייף שהנסיעה בו בלתי מהנה וחוסר הכוח מורגש באופן מוחשי.

מנוע ה 1.6 בגדם הידני הוא מוצלח הרבה יותר, והוא ללא ספק הקניה המומלצת ביותר מכל האופציות שיש לקניית גולף דור 4 (ובאופן אירוני-גם הזול ביותר..).

מנועי ה V5 סובלים מחוסר יציבות במנוע וכתוצאה מכך המחלה הגדולה ביותר היא רעידות של הרכב (מדובר במנוע V שמסודרים בו מצד אחד 3 צילינדרים ומהצד השני 2 צילינדרים, דבר שיותר חוסר איזון וחוסר סימטריה. דוגמא קלאסית ליישום כושל של החוק השליישי של ניוטון...).

לסיכום, אם כבר גולף דור 4, אני גורס כי הדגם המוצלח ביותר הוא ה 1.6 ידני ואחריו ה 2.0 ידני גם כן. הגיר האוטומטי ברכבים אלו אינו מתקדם ולמעשה מסרס את המנוע (שגם כך אינו מציאה גדולה בדגמים האוטומטים..).

מעבר לזה יש לקחת בחשבון את המחלות הרגילות (מנועים של חלונות חשמליים, מחשבים, למדות במנוע וכו').

אה, ובהזדמנות זו הרשו נא לי להפריך גוד מיתוס. הרכב אינו רכב כבד משאר הרכבים בקטיגוריה, אני זוכר שהייתי מראה ללקוחות באולם התצוגה פרוספקט של מזדה לנטיס-מתחרה עיקשת באותם השנים, והייתי מראה לבם שחור על גבי לבן כי הגולף שוקלת פחות מהמזדה (כמובן תוך כדי קשירת כתרים וחיבור שירי הלל, לחומרים המתקדמים ממנו בנויה הגולף, המעניקה תחושת מוצקות אך אינה כבדה...).

מקווה שהצלחתי לסכם ולעזור.

מעניין שנציג מכירות (בדימוס) כמוך לא יודע שהגולף 1.6 ידנית באה עם שני סוגי מנועים,

החל מ2002 עם 105 כ"ס 16V ובין 99 ל2001 (כולל) מנוע 102 כ"ס 8V שמרגיש הרבה יותר חזק ובשרני מה16V.

לי היתה 1.6 ידנית שנת 2001 קוד מנוע AKL, ורוב אלו שראיתי היו עם המנוע הזה (עניין אותי רק ידניות)

מסכים איתך שהגיר האוטומטי הוא הבחירה הפחות מועדפת, אבל זה נכון לכל יצרן.

גולף סימן 4 הם זבל של רכבים. כל הסדרה. הGTI אינה יותר מגולף עם סמל ומנוע שמשתמשים בו באין ספור רכבים.

מעידים בעלי הניסיון האחרים. מעיד איש המכירות שהיו עושים קומבינות עם מנועים מיושנים תוך כדי שהם מסתמכים על האינטואיציה הישראלית ש"נפח מוגדל=מנוע טוב יותר".

יש בכלל מחלוקת שב מ וו Z4 אינו רכב שברמה אחרת מגולף GTI (גם GTI סימן 6?) כי אם אתה מנסה להציג את העובדה שהצגתי את זה בתור רכב ברמה אחרת אז כדאי לעשות בדק בית בהבנה. כי כולם יודעים למשל שפרארי F430 היא לא פגאני זונדה..

אני מציע שתתרכז בדברים שאתה מבין בהם, זה שהיה לך רכב לימון שמכרת אחרי יומיים לא אומר כלום.

ברור שZ4 רכב יותר טוב, אבל לא מדובר באותם סכומי כסף...תהיה ריאלי.

זה שאתה (או אבא ואמא) יכולים להרשות לעצמכם כזה רכב, לא אומר שהוא יהיה בחירה טבעית למי שמחפש גולף משומשת בסכום אלפים דו ספרתי.

ההשוואה לגולף GTI לא במקום , כי הרכב היחיד שיש לBMW בסגמנט של הגולף GTI הוא הBMW סדרה 1, שמקלקלת את כל מה שהמותג הזה ניסה לבנות במשך השנים רכב שהוא עלבון ליצרן מפואר כמו BMW , שאני אישית מאוד מחבב ומעריך.

כנראה שאנשים חובבי פוזה ושופוני כמוך באמת לא מתאימים לרכב כמו GTI. לי אישית דווקא מאוד קוסם שהרכב נראה חיצונית כמו כל גולף ג'נריישן אחרת ברחוב ,אבל מתחת למכסה המנוע , בתא הנוסעים ובאגף הבלימה וכיול השילדה הסיפור כבר אחר.

אני אדם סולידי שלא מחפש תשומת לב והרכב הזה תפור עליי ועל שכמותי.

בקשר למחירי השוק, כל השנתונים הולכים מעל המחירון כולל שנתונים אחרונים שמחיריהם חוצים את ה150K.

אני בכלל לא רוצה להכנס לאמינות המאכזבת של רכבי BMW מהשנים האחרונות , במיוחד ה X5.

מרכבי סופר פרימיום כאלה הייתי מצפה לקצת יותר.

נ.ב. לפותח השרשור :

אני עשיתי את המסלול מפולו 16V כמו שיש לך , לגולף 1.6 ואחריה ל GTI. (כולן ידניות)

כנראה שזה מה שתצטרך לעשות אלא אם כן יתמזל מזלך למצוא GTI במצב ראוי ובמחיר הגיוני.

באופן עקרוני הייתי מוותר מראש על ה V5 (בשל הסיבות הידועות) ועל הV6 שמשקל מערכת ההאלדקס מקזז את ביצועיה לכאלה כמו של GTI אם לא פחות (למרות 204 כ"ס).

1.8 ידני יש רק ב99 , הייתי מוותר

נשארנו עם 1.6 ידני או 2.0 ידני, אם זה הכיוון שלך קח את הראשונה שתמצא במצב טוב יותר (ואין הרבה כאלה). רצוי ללכת על רמת גימור ג'נריישן שעולה במחירון אולי 1000 ש"ח מעל הרמה הבסיסית וכוללת ים של איבזור שהדברים הבולטים בו הם סאן רוף, מגנזיום, הגה עור ומושבים תומכים יותר)

הבחירה האולטימיטיבית היא GTI גם מבחינת איבזור, גימור אמינות ,כח מנוע ופוטנציאל שיפורים, אבל יהיה קשה למצוא אחת לא מפורקת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הזכרת צינורות.. אז הזכיר לי משהו שכבר הספקתי לשכוח, צינור הטורבו דלף והשמיע רעשים של קומפרסור, גם הוא הוחלף, בערך חודש לאחר קניית הרכב.

לגבי רכב לימון- נכון. אסור להסתמך על רכבי לימון בהשלכה על אמינות של סדרה שלמה וגדולה של רכבים.. אבל במקרה הזה לא מדובר ברכב אחד אלא עדויות מבעלים רבים.

השוואה לZ4- כמובן שאין כל השוואה. מספר חברים ניסו "להתלבש" על העובדה שאני מעריץ עיוור של ב מ וו בכך שאני טוען שהבימר רכב טוב יותר אבל כמובן שאין מחלוקת שהוא טוב יותר וגם המחיר בהתאם, פשוט לא הבנת נכון.

GTI סימן 4- מצטער לאכזב אותך אבל כיול השלדה אינו שונה, ההבדל בתא הנוסעים הוא שפע פלסטיק דמוי עץ וכסאות ספורט (זה יאמר לזכותם) וזהו.. אפילו מה שיש מתחת למנוע קיים בעשרות רכבים אחרים מסוגים שונים (כולל פאסטים ודברים מזעזעים דומים) והצמיגים סטנדרטים ברמות גימור מסוימות.

גם אני אוהב סולידיות ולא אוהב שופוני מיותר (הכל יחסי. בגלל זה אני אוהב את הM3 למשל. בנוסף, בגלל זה אני נוהג בZ4 ולא באיזו קורבט) אך קיים גבול לכל תעלול. אימפרזה טורבו זאת סולידיות חסרת פוזה ומיועדת למביני עניין. GTI דור 4 זאת עבודה בעיניים בעזרת שיווק מעולה הנתמך על השם האגדי "GTI" בעוד מדובר בעוד גולף בלי שום שיפורי שלדה\מתלים\צמיגים הנמכרת במיומנות רבה במחיר מופרז. היום המצב קצת יותר טוב.

פורסם

מאיפה אתה יודע? היית בעלים של שתיהן ברצף והגעת עם שתיהן למגבלות?

בוא נתחיל מזה : תנסה לעזוב גז בסיבוב ב1.6 ובGTI ותחזור אליי עם תוצאות.

אימפרזה טורבו זה בושה וחרפה מבחינת איבזור וגימור לרכב במחיר הזה.

נהגתי לא פעם, הרכב מדהים, עוצר נשימה מדביק את הלב לתחתונים אבל הוא פשוט מכוער ובאיכות חומרים והרכבה ירודה, לא מסוגל לחיות עם כזה דבר ביום יום וזה לפני שנכנסים לעלויות אחזקה מטורפות וצריכת דלק פסיכית.

מצטער שהיה לך רכב לימון, ההגיון אומר שאם מדובר ברכבים כה גרועים, אז בהגיעם לגיל מכובד של סביבות ה10 שנים יעשו לא פחות בעיות לעומת צעירותם אם לא יותר אבל זה פשוט לא קורה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נהגתי בשניהם ..לא על המגבלות. שניהם הרגישו רכים כמו חמאה על תירס חם.. בנוסף, ממבחני רכב של מגזינים מכובדים עולה המסקנה הנ"ל בנוסף להשוואת נתונים טכניים על ידם. בעיקרון נהג מיומן יגיע עם מאזדה 3 למה שנהג לא מיומן לא יגיע גם עם רכב ספורטיבי.

על איזו אימפרזה טורבו אתה מדבר? על STI חדשה זה באמת מחיר מופקע לכל הדעות.

לגבי הWRX הרגילה מהשנים הנ"ל, שאני קניתי את הג'יטיאיי WRX+פרודרייב עלתה 10K פחות מהGTI.

אם היו מוכרים בארץ WRX במחיר מוזל ולא רק STI היית רואה מאות כאלה ברחובות.

פורסם

מדבר על GT ועל שלל ה WRXים ולא דיברתי בכלל על מחיר הרכישה בזמנו כי ברור שמדובר על גיזרת ה200K פלוס מינוס ו10K לפה או לשם לא משנה.

מדבר על התמורה למחיר ועלויות האחזקה.

מזדה 3 זה רכב שלא היה קיים כשהרכבים הללו נמכרו ואף אחד משני המנועים שמוצעים שם לא מסוגל לדגדג את הGTI.

עדיף לא לסטות מהנושא כי מי שמחפש גולף לא מסתכל על רכבים כמו מזדה 3.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא רואה שום בעיה ב"תמורה" באבזור של האימפרזה לעומת הגולף. שהגולף חדשה היא אכן נראת מהודרת, חצי שנה עד שנה שהפלסטיקים מתחילים להתקלף ולהתפרק. האימפרזה מאותם שנים עדיפה עשרות מונים בכל פרמטר אפשרי. כיום אגב מחירה של GTI 2003 נמוך בכ20K ממחירה של WRX 2003, בדוק במחירון. שלא לדבר על הסכומים מעל המחירון שיהיה מוכן לשלם חובב ההגה המצוי כאשר תיפול לידיו WRX שמורה (זאת ניתן להגיד על כל רכב ספורטיבי וגם על הGTI אבל המחירון של הGTI מלכתחילה נמוך הרבה יותר).

נתתי את המאזדה 3 סתם בתור דוגמא לרכב רגיל, עדיף להבין את הרציונאל מאחורי האימרה ולא ישר לקפוץ למסקנה שיש כאן סטיה מהנושא.

פורסם

כמובן שאני מצפה מחובב רכב כמוך וכמו אנשים אחרים בפורום שהרכב שלא יראה כמו חדש לא פחות גם עם הוא בן 10.. :)

ה"עץ" אכן חוסך את הקילופים אבל אני זוכר שהופיעו אצלי בדלתות אם אני לא טועה..

אגב ב2001 כשלך יש את היתרון של כסאות רקרו מה שלא היה כבר ב2003.. למרות שהכסאות היו מצוינים (יותר טובים מבZ4 האמת).

מעניין אותי לדעת מה עלה בגורל הGTI שלי.. אולי אתה מכיר מישהו ממועדון הVAG, צבע אפור עכבר כהה מאוד (כמעט שחור), 51 בסוף (2003) אני יכול לחפש ברשומות ולמצוא את המספר המדויק..אבל בעיקרון ממה שראיתי שם אין הרבה בצבע הזה (GTI)

פורסם
GTI דור 4 זאת עבודה בעיניים בעזרת שיווק מעולה הנתמך על השם האגדי "GTI" בעוד מדובר בעוד גולף בלי שום שיפורי שלדה\מתלים\צמיגים הנמכרת במיומנות רבה במחיר מופרז. היום המצב קצת יותר טוב.

נסעתי על כל הדורות של ה-GTI כולל הראשון (לא כולל דור 6) בחלקם הגדול על המגבלות.

הציטוט למעלה מדויק למדי והייתי כולל בו גם את הדור השלישי המאכזב. נכון, היום המצב הרבה יותר טוב.

לגבי 1.6 ו-2.0, הייתרון הגדול (והיחיד?) בדור 4 הוא רמת ואיכות הגימור שבזמנו היו מובילי קטגוריה. על כל שאר עניני האמינות והשירות של צ'מפיון נכתבו כבר מילים רבות.

פורסם

בעיות בגולף מתחילות כאשר המוסכניק לא מוצלח במיוחד

ברגע שאתה מוצא את המוסכניק המוצלח אתה יכול להיות רגוע

שאני מתכוון מוצלח הכוונה אחד שיודע על מה הוא מדבר לא רק זורק פתרונות ללא כיסוי לבעיות

מנסיון מתיש וארוך עם כמה מוסכים !!!

לאחר שניסו להחליף לי הרבה חלקים וסיפרו לי שהגיר מת גילו שהעיה היתה בצינור ומאוור דבר שאדם מיקצועי במוסך מורשה אחר

עלה על זה ב30 שעה

• תוכן חדש...