Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי שהרגשתי שהרכב שלי מתחיל לאבד כוח ,ושהקלאץ מתחיל להחליק , החלטתי ללמוד איך להחליף אותו לבד , ופה אני חייב להודות לכל מי שתרם להצלחת הפרוייקט הזה .

אני מודה לחברי הפורום , תובל שצילם לי את הפרק מהיינס שברשותו (הפרק על הקלאץ והגיר) , ותודה לאיתי(MUSH) שעזר לי טלפונית במרכוז הקלאץ .

הקלאץ מאוד נוח עכשיו , מפריד כמו שצריך , ההילוכים נכנסים חלק ,הדוושה נוחה לגמרי .

אופן ביצוע העבודה.

העבודה התבצעה על ידי :

1- פירקתי את הציריות קודם כל .

2- פירוק המצבר , פירוק כבל מינוס מהגיר , כולל כבל ספידומטר, סטרטר , יוניט אור רברס ,פירוק השטנגות של הגיר,בקיצור פירוק כל מה שמחובר לגיר .

3-פירוק כבל קלאץ.

4-פירוק התושבת שמתחת למצבר ושחרור הגיר לאט למטה.

5- תומכים במנוע עם קרש מתחת לקרטר.

6-משחררים את הברגים של הגיר (אלן -8 )

7-מפרקים את התושבת שעל הגיר כולל 3 הברגים שמחברים אותה אליו.

בעזרת חבר או שניים מוצאים את הגיר החוצה. ואז מתגלה הקלאץ , מפרקים את ששת ברגי האלן שלו , ומוציאים את השמש עם דיסקית הלחץ.

בגיר שהוצאתי החלפתי מיסב לחץ , שהיה במצב אנוש.

שמתי גריז שבא עם סט הקלאץ על ההילוך הישיר והחזרנו את הגיר בחזרה ((כמובן אחרי שמתקינים את פלטת הלחץ והדיסקית במקומן וממרכזים אותן )) .

ממליץ בחום לרכוש את הכלי של המרכוז בעלות זניחה של כמה שקלים , אני לא רכשתי , וסתם בזבזתי המון זמן ומאמץ עד שהגעתי למרכוז אופטמלי.

אחרי שמחזירים את הגיר חזרה ,מבריגים את הברגים באופן הדרגתי ,עד לחיזוק סופי.

מחברים את כל מה שפירקנו .

ללחוץ על הקלאץ לראות אם הורכב נכון , ואז מתניעים ובודקים שאין רעשים לא נורמלים.

זהו הוחלף הקלאץ.

לקח לי כדי להוריד את הגיר בערך 3 שעות , הרכבה 4 שעות .

עבודה קשה בהחלט אבל לא סיפור גדול.

עלה לי סט קלאץ 330 ש"ח (מיסב,דיסקית ופלטה) של VALEO

מצרף כמה תמונות .

DSC00292.jpg

DSC00293.jpg

DSC00294.jpg

DSC00295.jpg

DSC00296.jpg

DSC00297.jpg

HONDA CIVIC LS

פורסם

עדכון.

היום הוחלפה התושבת העליונה של המנוע, מאחר והישנה נקרעה לגמרי אחרי שהיתה קצת סדוקה , עכשיו שלושת התושבות חדשות.

רציתי להחליף תפוח הגה ,אבל אני לא מצליח לפרק אותו ,אשמח אם מישהו יכול לעזור לי איך לפרק , האם לשחרר שהתפוח מורכב, ((ברצוני לציין שאני לא רוצה לעשות כיוון פרונט אחרי ביצוע העבודה)) כך שאני גם מודד וגם סופר מספר הברגות , מכיוון שלפני חודש בוצע כיוון פרונט.

HONDA CIVIC LS

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
סחטיין על העבודה העצמית. הכי כיף לתקן לבד :-D

ברור שזה כיף ,גם לומדים, וגם חוסכים בהוצאות .

HONDA CIVIC LS

פורסם

פרויקט יפה ,ואין ספק שזה כיף לתקן לבד.

ומשהו שלא קשור ישירות לעבודה, אומנם חסכתה בתשלום ישיר עבור העבודה אבל בזבזתה 8 שעות מזמנך שאותם יכולתה לתרגם לרווח (כי בעולם שלנו גם זמן זה כסף). כך שבפועל לא בטוח שחסכתה כסף, אבל עזוב זה חלק מהשגעונות שעוברים עלי לאחרונה עקב לימודי הכלכלה. העיקר שלמדתה נהנתה וגם אנחנו למדנו.

:wink:

פורסם

8 שעות = יום עבודה :-D

תכפיל בשכר מינמום יוצא לך בערך משהו כמו 170 ש"ח , ככה שזה עדיין משתלם ,"חחחחחח"

במקום להוציא 400 ש"ח על עבודה כזו במוסך .

HONDA CIVIC LS

פורסם
8 שעות = יום עבודה :-D

תכפיל בשכר מינמום יוצא לך בערך משהו כמו 170 ש"ח , ככה שזה עדיין משתלם ,"חחחחחח"

במקום להוציא 400 ש"ח על עבודה כזו במוסך .

עזוב עלות העיקר שאתה נהנה.

אגב,האם מדובר בדיסקית חיכוך מחודשת?.

• תוכן חדש...