Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט שמחפש כבר די הרבה זמן פונטו שמורה.מה שחשוב לי זה חיסכון בדלק ובאחזקה.

מצאתי פונטו ספייס fun 2003 עם 75k ק"מ יד ראשונה,מטופלת עם היסטוריית טיפולים,הבחור רוצה בערך 4k מעל המחירון,האם זה מוגזם?

כמו"כ,בהתחלה חיפשתי את הדגם elx החזק והמאובזר יותר ולא מצאתי משהו שמור וטוב כמו זה.

האם כדאי להתפשר על הדגם הפחות מאובזר

?אני צריך את הרכב לנסיעות של הרצליה-ירושלים בתחילת שבוע,וירושלים-הרצליה בסוף שבוע(לומד בירושלים)והשאר זה קצת נסיעות קצרות בתוך ירושלים או בתוך הרצליה.

האם הדגם הזה(fun)מספיק טוב לעליות של ירושלים או שזה יהיה על חשבון צריכת דלק גבוהה יותר מאשר בדגם הelx?

לסיכום,כדאי ללכת לראות ולעשות בדיקה לרכב הזה?

תודרה רבה מראש על העזרה:)

פורסם

גם אני במצב שלך, מחפש כבר הרבה זמן פונטו מהשנתון 2002-2004 ועדיין לא מצאתי אחד נורמלי.

לשלם 4K מעל המחירון זה די מוגזם, אולי אלף ש"ח אבל לא יותר, הרי כל האוטו שווה 22-23K ש"ח.

כמו כן, במידה ותיקח את הרכב לבדיקה וימצאו תקלות וסביר להניח שימצאו תתקלות אז כמובן תתקזז עם המוכר

ושים לב לקבוע איתו מראש לפני הבדיקה מי משלם על התקלות שימצאו בבדיקה.

לגבי הדגם, יצא לי לנסוע על ה - FUN ועד בחיפה (עליות רבות) + מזגן והאוטו סחב מעולה, לא משהו שאמור להפיע על צריכת הדלק.

נכון שעדיף דגם ה - ELX אך סביר שתמצא אחת כזו אולי ב - 2012:lol: שכן זה רכב מבוקש מאוד עם היצע נמוך ביותר.

פורסם

4 באמת נשמע קצת מוגזם, אבל זכותו המלאה לבקש את המחיר. יש תוספות כל שהן ברכב ? לפני הקניה היתי ממליץ לך לקפוץ למוסך שמשון שיראו את הרכב.

פורסם

תודה על התגובות

יש עוד תגובות?

כמו כן,האם אני יכול לצפות לצריכת דלק ממוצעת של 1/15 או אפילו טובה יותר?

מה חשוב לזכור ולוודאות לפני הרכישה מלבד שהוא השתמש במים ירוקים,ולבדוק שעבוד בדואר?

חשוב להטריח את עצמינו מלבד הבדיקה,גם למוסך פיאט ולהוציא היסטוריית טיפולים או שזה לא הכרחי?

פורסם

רצוי לבדוק הסטוריית טיפולים. תוכל לדעת כך גם על אמיתות הק"מ של הרכב (שאמורה להרשם בכל כניסה למוסך).

בנוסף, רכב עם בעלים שאיכפת לו - יטפל בזמן, ולא יזניח גם טיפולים שהם יקרים, אך הכרחיים (לדוגמא-החלפת חגורת טיימינג).

alfa 156 2.5.

פורסם

כבעל פונטו 2001 ELX אני מאוד ממליץ לך לבדוק באיזה מים במנוע בעל הרכב משתמש.

כאחד שאכל אותה (לומדים) אם בעל הרכב (אישה) שהחליט שמיי ברז דואגים למנוע.

תוצאה : ראש מנוע אחרי 4 חודש

מנוע חדש לאחד שנתיים אחרי ראש.

נקנה אם 60K ואכשיו 96K לאחר 3 שנים

צריכת דלק : במצב חסכוני במיוחד 1:19-16

בממוצע 1:16-14

הכי גרוע 1:11-13

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

כדאי דווקא שהמים יהיו אדומים, ולא ירוקים (נוזל קירור בשם פראפלו).

על פונטו ELX שנת 2005 צריכת הדלק שלי היא 17-18 ק"מ לליטר בבין עירוני, 12-14 בעירוני.

בנסיעות רגועות במיוחד מגיעים גם ל-19 ק"מ לליטר בלי שום בעיה.

פורסם

אז לסיכום איזה צבע המים אמורים להיות?

ואיך אני בודק את זה?במכון בדיקה יגידו לי כבר הכל,או שאני אמור לבדוק את זה לבד?

תודה לכולם על העזרה

כמו"כ,האם יש צורך לכתוב זכרון דברים במידה ואני קונה את הרכב מיד אחרי הבדיקה ובדיקת היסטוריית הטיפולים?או שהצורך הוא רק אם אני רוצה לסגור איתו על הרכב ולתת לו מקדמה ולסיים את העסקה בעוד יומיים נניח?

פורסם

יש כמה צבעים לנוזל המקורי של פיאט. הצבע אינו ערובה לאיכות הנוזל. במכון בדיקה לא יספרו לך האם הנוזל שמותקן ברכב הוא נוזל קירור מקורי, נוזל קירור פשוט או סתם מי ברז.

לגבי זכרון הדברים - לאחר שסיכמתם על מחיר הרכב בהחלט כדאי לחתום על זכרון דברים שמפרט את פרטי העיסקה. חוזה זה מגן עליך כקונה אבל גם על המוכר. יש דוגמאות לזכרונות דברים בשרשור הדביק שבראש הפורום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב הנ"ל ירד מהפרק לצערי,עקב מכירה.

מצאתי פונטו ספייס שנת 2005 אוטומט,הבן אדם אומר שזה לא רציף אלא אוטומט.יכול להיות?איך אני יכול לדעת?(נסעתי על הרכב,התיבה נראית אוטומטית רגילה,עם אפשרות לטיפטרוניק)

מאחורה על הרכב כתוב אוטומט 16v.

כמו כן,הרכב הוא יד שניה.יד קודמת הוא אומר השכרה תפעולית באלדן,שזה בעצם נהג יחיד כמו ליסינג,אבל ברישיון כתוב השכרה.אז איך אוכל לדעת איפה באמת היה הרכב?

תודה לכולם על העזרה

פורסם

מנוע ה16V עם 80 כ"ס הגיע עם תיבה רציפה עם תפעול ידני (טיפטרוניק) או ידנית.

שלב לD ותאיץ את הרכב. אם אתה לא מגיש החלפה של הילוכים והסל"ד נשאר קבוע לאורך כל זמן התאוצה - הרכב עם גיר רציף.

השכרה זה השכרה, ליסינג זה ליסינג. רק באלדן יוכלו להגיד לך האם הרכב היה רכב השכרה או ליסינג, ולא בטוח שירצו לעשות זאת עכשיו אחרי שהרכב כבר לא באחריותם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה,

במחשבה לאחור,הנסיעה באמת היתה חלקה במיוחד,בלי הרגשה של ההחלפת הילוך..בשנת 2005 לא יוצרו בכלל רכבי פונטו עם גיר אוטומט שהוא לא רציף?כלומר,חייב להיות שזה רציף הרכב שראיתי?

הרכב עבר 107k‏ ק"מ,והוא רוצה עליו מחירון(34 בערך)ואחרי הבדיקה הוא יוריד לי את העלות של הליקויים,אם יהיה.

מה המשמעות של ההבדל בין הגיר הרציף לגיר הידני,מבחינת עלות אחזקה וצריכת דלק במיוחד?

כי מלכתחילה תכננתי לקנות ידני,אך אם ההבדל בצריכת הדלק לא משמעותי,יתכן שעדיף לי רציף,בגלל הנוחות

פורסם

ממה שאני מבין, אין הבדל משמעותי בין הגיר הרציף לידני מבחינת חסכון לדלק - שניהם חסכוניים מאוד.

מבחינת תקלות, אם תהיה אחת כזו, יהיה יותר יקר לתקן את הרציף.

מצד שני, הוא נחשב גיר אמין מאוד, ולא נראה כי הוא עושה בעיות מיוחדות.

• תוכן חדש...