Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הלכתי לראות לאחרונה רנו קליאו B

שנת 2001 ידנית 1.4 יד 1 160,000 ק"מ. טוב אז ככה:

סך הכל מבחינה חיצונית הרכב נראה די בסדר, ללא שריטות נראות לעין, אבל חסר הסמל של רנו מקדימה

יש סדקים על ה"טסות" ואחת מהן חסרה.

הצמיגים נראו חלקם קצת בלויים, הבעלים גם אמר לי שלא כולם הוחלפו באותו הזמן,

ראיתי תאריך אחד של 0309 והאחרים של 0907.

עשיתי גם נסיעת מבחן קצרה, סה"כ הרכב מתנהג בסדר, אבל שמתי לב למין "סירוב" קטן להוריד הילוך משלישי לשני.

הבעלים סה"כ נראה לי די אמין הוא בוודאות לא סוחר. הוא לא הראה לי את כל היסטוריית הטיפולים, אלא רק קבלה אחת של המוסך המורשה של רנו בגלל קצת בלאגן שהיה לו במסמכים , אך טען שהרכב מטופל רק במורשה (כמובן גם נלך למוסך ונבדוק) .לא התרשמתי שהוא מבין כ"כ ברכב, הוא אפילו לא ידע איפה המחזיק של המכסה מנוע (זה הפוך בקליאו-נמצא בצד ימין על המכסה מנוע עצמו) וגם חיפש את המדיד של השמן שאגב לא קיים, כל מה שיש ברכב הזה לפי הבנתי זה כתובית "OIL LEVEL OK" כשמתניעים את הרכב. התירוץ שלו לחוסר ההבנה היה שאשתו בד"כ מטפלת ברכב.

השאלות:

1)קודם כל יש משהו שאני לא מבין לגבי הדגם. ראיתי שרשום בחוץ ליד הדלת הימנית הקדמית 16V , ואילו ברשיון רשום דגם RXE שלפי הבנתי יש לו 8 שסתומים ואין ABS (ואכן לא הופיע ABS ברשיון), מה זה אומר? שיווק מטעה של רנו?

2)מה הן הבעיות/תקלות האופייניות המוכרות לרכב הזה(למי שהיה בבעלותו קליאו/ מכיר את הרכב טוב)?

האם כדאי להמשיך ולקחת את הרכב למכון בדיקה?

פורסם

עוד דבר ששכחתי לציין, בסכום לתשלום ברשיון הרכב הופיע בערך 1010 ש"ח. מה יכולה להיות הסיבה לסכום הגבוה הזה?

(הבעלים אגב טען כי זה רכב "ישן" אבל לרכבים ישנים דווקא הטסט זול יותר...)

פורסם

לדעתי האישית בלבד.

לדעתי מריח קצת כמו סוחר.

תבדוק את הדברים החשובים לעומק אם בכל זאת החלטת ללכת על הרכב.

טיפולים במורשה , מתי הטסט , מי הבעלים , הורדת מחיר עקב צמיגים בלויים, בגדול אם שמתי לב עדיין לא עשית בדיקה.

ממליץ לך ללכת לבדיקה במקום שאתה תקבע ולא תגיד לו היכן עד שתהיה איתו ברכב (עקב ריבוי קומבינות של סוחרים עם מכוני רישוי), ואם בכל זאת יש לך חשש קטן מהרכב עבור הלאה , יש עוד הרבה קליאו בשוק ואפילו במצב טוב יותר בבעלות אישית.

דוגמא לי יש לנו קורולה 2000 יד 00 160K ק"מ מטופלת במורשה כל חצי שנה "על השעון" מתוכננת להימכר בחודשים הקרובים למטרת רכב חדש, לכן יש מציאות בשוק.

פורסם
שלום,

הלכתי לראות לאחרונה רנו קליאו B

שנת 2001 ידנית 1.4 יד 1 160,000 ק"מ. טוב אז ככה:

סך הכל מבחינה חיצונית הרכב נראה די בסדר, ללא שריטות נראות לעין, אבל חסר הסמל של רנו מקדימה -שטויות

יש סדקים על ה"טסות" ואחת מהן חסרה- גם שטויות

הצמיגים נראו חלקם קצת בלויים, הבעלים גם אמר לי שלא כולם הוחלפו באותו הזמן,

ראיתי תאריך אחד של 0309 והאחרים של 0907- פחות שטויות, אך עדיין לא רציני

עשיתי גם נסיעת מבחן קצרה, סה"כ הרכב מתנהג בסדר, אבל שמתי לב למין "סירוב" קטן להוריד הילוך משלישי לשני - זה כבר לא הכי טוב, אם יש חריקה בהורדה משלישי לשני, יכול להיות, שיש כאן תיקון יקר.

הבעלים סה"כ נראה לי די אמין הוא בוודאות לא סוחר.- האם רישיון רכב על שמו או על שם אישתו או על שם מישהוא אחר ?

הוא לא הראה לי את כל היסטוריית הטיפולים, אלא רק קבלה אחת של המוסך המורשה של רנו בגלל קצת בלאגן שהיה לו במסמכים , אך טען שהרכב מטופל רק במורשה (כמובן גם נלך למוסך ונבדוק) .לא התרשמתי שהוא מבין כ"כ ברכב, הוא אפילו לא ידע איפה המחזיק של המכסה מנוע (זה הפוך בקליאו-נמצא בצד ימין על המכסה מנוע עצמו) וגם חיפש את המדיד של השמן שאגב לא קיים, מדיד השמן קיים, קצת קשה לראות אותו במנוע הזה. כל מה שיש ברכב הזה לפי הבנתי זה כתובית "OIL LEVEL OK" כשמתניעים את הרכב. התירוץ שלו לחוסר ההבנה היה שאשתו בד"כ מטפלת ברכב.פעם ראשונה שאני שומע שאישה מטפלת במכוניות בבית, ולא גבר.

השאלות:

1)קודם כל יש משהו שאני לא מבין לגבי הדגם. ראיתי שרשום בחוץ ליד הדלת הימנית הקדמית 16V , ואילו ברשיון רשום דגם RXE שלפי הבנתי יש לו 8 שסתומים ואין ABS יש 16 שסתומים (ואכן לא הופיע ABS ברשיון), מה זה אומר? שיווק מטעה של רנו?. זה אומר שהבנתך במקרה זה, לא נכונה

2)מה הן הבעיות/תקלות האופייניות המוכרות לרכב הזה(למי שהיה בבעלותו קליאו/ מכיר את הרכב טוב)?

האם כדאי להמשיך ולקחת את הרכב למכון בדיקה?

זו החלטה שלך. מכאן לא ניתן לראות ולהרגיש שת הרכב.

כמו כן, לא רשמת כמה כסף דורשים, לכמה זמן יש טסט, האם הצבע שרוף (אם הרכב לא לבן), האם שאלת, אם היו תאונות, מה ענו לך, האם מוכנים להתחייב על מה שאנו, האם היו תיקונים במנוע, מתי עשו טיימינג, מה צבע הנוזל במערכת קירור, האם שום נורת ביקורת לא דולקת בלוח שעונים בזמן נסיעה ?

עוד דבר ששכחתי לציין, בסכום לתשלום ברשיון הרכב הופיע בערך 1010 ש"ח. מה יכולה להיות הסיבה לסכום הגבוה הזה?. זה סכום סטנדרתי לכל המכוניות בסדר גודל ובשנתון הזה.

(הבעלים אגב טען כי זה רכב "ישן" אבל לרכבים ישנים דווקא הטסט זול יותר...)

בהצלחה

• תוכן חדש...