Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפולו 96 1600 מנוע AEE

שבוע שעבר ביום שני תדלקתי מיכל מלא ממיכל כמעט ריק. יום למחרת הרכב נסע נסיעה של כ-50 ק"מ. יומיים אחרי עם ההתנעה הרכב גמגם בצורה חזקה, ריח חריף מהפליטה וגמגומים בעת לחיצה על הגז (מנוע מהסס).

בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיית הצתה. החלפתי מצתים, מכסה מפלג, רוטור ואף ניסיתי להחליף סליל הצתה (תודה למוסך רון על העזרה עם החלקים). חוטי ההצתה לא הוחלפו אם כי מסופקני ששם הבעיה כיוון שהם הוחלפו לפני כשנתיים לחוטים מקוריים ואיכותיים. בנוסף בדקתי אותם אוהמית ולא מצאתי חוט שנראה לא תקין.

לאחר שכל אלו לא שינו דבר ניגשתי לסדרת בדיקות כלליות:

1. וואקום סעפת יניקה- בתחום התקין, מחט לא רוקדת.

2. לחץ דלק בכניסה לחליל ונפילת לחץ לאחר כיבוי המנוע- תקין בהתאם למפרטי יצרן.

בעצתו של דניאל ביצעתי בדיקה של ניתוק המזרקים בזה אחר זה ובחינת תגובת המנוע. התוצאה הייתה שניתוק מזרק מס' 2 שינתה את תגובת המנוע הכי פחות לעומת ניתוק שאר המזרקים. החלטתי שזו סיבה מספיק טובה לפרק את המזרקים. המזרקים פורקו ולהלן התמונות (הוספתי את מס' המזרק לתמונה). אגב המזרק שנראה הכי מלוכלך בתמונה הוא מזרק מס' 2, שניתוקו השפיע מעט על המנוע לעומת האחרים.

החומר השחור שרואים בפני המרססים הוא מן חומר דביק כזה (לא רטוב), לא משהו שראיתי בעבר על המזרקים. אשמח לדעת המומחים האם יש חשד לדלק מהול ואני צריך לקחת דגימה לבדיקה.

1_side.JPG

1_top.JPG

2_side.JPG

2_top.JPG

3_side.JPG

3_top.JPG

4_side.JPG

4_top.JPG

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שבת שלום

קשה להעריך אם מדובר בדלק לא תקין, או שפשוט הגעת לליכלוך בתחתית המיכל.

כדאי לשלוח דגימת דלק לבדיקה בכל מקרה.

נקוי מזרקים מקצועי יכול אולי להועיל.

איפה תדלקת ואם התחנה אמינה, זה אתה אמור לדעת.

תוכל להעזר ב:http://fulltank.co.il/default.asp

שא ברכה

חתימה טובה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
. אשמח לדעת המומחים האם יש חשד לדלק מהול ואני צריך לקחת דגימה לבדיקה.

אביב אם אתה גר באיזור המרכז, אתה מוזמן להגיע עם דגימה של דלק לביתי, יש ברשותי משחה לבדיקת מים בדלק, עימה היתי בודקת מידי פעם את הדלק במיכלי תחנת הדלק אותה ניהלתי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נראה שזה בהחלט דלק מהול.

מקווה שיש לך קבלה על התדלוק או אסמכתה אחרת כי אני מאמין שגם משאבת הדלק שלך תגמור בקרוב.

קח דגימה ממיכל הדלק ושלח למעבדה.

פורסם

אביב אני חושב שצריך להתייס גם לגומיית האיטמה הקרועה במזרק שלוש זו בהחלט סיבה מספיק טובה לגרום לאי יציבות של מנוע.

אני נתקל לעיתים קורבות בתופעה של רכב מזייף כתוצאה ממים בדלק לא צריך לעשות בדיקה מיוחדת אם אכן מדובר במים בדלק כאשר תוציא דיגמה של הדלק תראה כי מתרכזת לה בתוך הדגימה מעיין בועה בצבע חום השונה מאוד מצבע הדלק זה מרמז על מים בדלק, במידה ואכן תמצא תוצאה שכזו שווה לקחת את הדלק לבדיקה (היא לא זולה), בעיה היא שיהיה מאוד קשה להוכיח כי מקור המים הוא בתחתנת דלק הספציפית שתדלקת לאחרונה.

פורסם

עד אתה לא רואה מנוע חשמלי של משאבה חלוד לגמרי אתה לא מבין איזה נזק עושה דלק מהול.

לרוב המהילה היא עם שאריות כהל מתעשיה שגורמים לחמצון מהיר של מתכות וחומרים אחרים.

פורסם

אני מתנצל מראש על שאינני חושף עדיין באיזה תחנה תידלקתי לאחרונה. עד שהנושא לא יתברר אני לא רוצה להכפיש את שמם לשווא. ליטל- ראשית תודה על ההצעה. אם מדובר בדלק מהול כנראה שלא מדובר במים אלא במשהו אחר. אני בכל מקרה אקח את ההצעה בחשבון.

להלן עדכונים:

בעצתו של דניאל פירקתי את פילטר הדלק מחשד שהתפרק. לקחתי שתי דגימות: הדגימה הראשונה הייתה כשפתחתי את צינור היציאה מהפילטר, מילאתי בצנצנת דלק שנשפך מהיציאה מהפילטר והצינור שהולך למנוע. דגימה שנייה לקחתי לאחר הוצאת הפילטר- מהדלק היוצא ממיכל הדלק (צינור הכניסה לפילטר).

הדלק שיצא אחרי הפילטר- כהה ומלא משקעים.

הדלק שיצא מהמיכל- צלול ובהיר.

בשלב הזה חשבתי שמסנן הדלק התפרק וגרם לכל הנזק. הסקרנות גברה והחלטתי לנסר אותו ולראות מה קורה בפנים. להפתעתי הרבה לא מצאתי שום דובר חריג חוץ משבבי האלומניום מהניסור. לא נראה שהפילטר התפורר או התמלא בחומר לא ברור. לקראת הערב אני אעלה תמונות של דגימות הדלק ושל הפילטר.

בינתיים תודה לעונים ולחברי הפורום שכבר עוזרים או הציעו את עזרתם- דניאל עם הידע האדיר וחיים יוד שכבר הציע את עזרתו.

עדכונים בהמשך.

פורסם

עדכון מהשטח:

ביצעתי בדיקת קומפרסיה כדי לוודא שאין נזק לצילינדרים, שגורם לכל הסיפור. התוצאה- תקין ותואם נתוני יצרן למנוע חדש:

230

225

230

225

(הערכים ב- PSI).

מרק- אני כנראה אגיע לזה בהמשך לפני שאני אחליט אם לקחת דלק לבדיקת מעבדה יקרה.

פורסם

צבע הדלק שיצא אחרי מסנן הדלק לא מעיד על שום דבר מכיוון שתמיד אחרי פירוק צינור הדלק אחרי המסנן צבע הדלק שחור.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכוון שהייתי מעורב בסיפור כ"חבר טלפוני" הבינותי שהעסק עדיין לא הובהר, אך מעיון חוזר בתמונות של המרססים ברור לי שכן יש כאן אפשרות מאוד גבוהה לדלק מהול לא תקין. החלודה הזו לא אמורה להיות שם בכלל ומאוד אופיינית להתחמצנות עקב ממס כלשהו בבנזין.

מציע לצלם את הנייר כימי של הקבלה מהתדלוק, עוד תזדקק לה.

• תוכן חדש...