Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מבקשת את עצתכם כיוון שברשותי רכב "חדש" שאני עוד לא מכירה ולא רוצה אבחנות דמה במוסך:

מדובר במיצובישי 91 במצב שמור.

היום נסעתי עם הרכב לאחר שמספר ימים הטורים נמוכים (אין לי מושג אם זה קשור אך אני מציינת הכל). כיוונתי אותם בעזרת הבורג ועלו ל- 1000. לאחר יום שוב ירדו מתחת ל- 500.

במהלך נסיעה הרגשתי שהרכב מתאמץ, למנוע אין כוח. בהמשך התחילו רעשים, חרחורים מהמנוע אך החלטתי להמשיך לנסוע עד נקודת עצירה נוחה (על כביש מהיר) בלי ללחוץ גז יותר מידי. בנקודה מסוימת נורית השמן נדלקה ועצרתי. עשן עלה ממכסה המנוע ולאחר שנרגע ראיתי צינור קרוע (אולי מים) ונתזים לבנים בכל עבר. נוצרה שלולית שמן קטנה ופה נגמר הסיפור.

לציין שמד חום לא הראה עליה בחום מנוע אז לא ברור לי מה קרה.

האם הלך ראש מנוע?

מה עוד יכול להיות שקרה?

אני לא רוצה שהמוסך ילביש לי סתם אז רוצה לבוא מוכנה...

ממש אודה לעזרתכם המהירה

פורסם

שלום רב !

אנא ספקי את הפרטים הבאים:

היכן נמצא הרכב כעת בביתך, או סמוך לכביש מהיר?

האם הספקת לבדוק מפלס מי קירור, ומפלס שמן מנוע?

תשובה לשאלתי האחרונה, יכולה להצביע על המקרה התאורתי הבא:

צינור מים נקרע, והמנוע החל לאבד מי קירור בהדרגה, תוך כדי נסיעה, בגלל שאיבוד מי הקירור היה מסיבי, מפלס המים ירד מתחת

למיקום של יוניט החום שתפקידו לתת אינדקצייה לגבי חום המנוע, כאשר הוא טבול בתוך מי קירור, אך מכיוון שהנחתי היא שמפלס מי הקירור היה נמוך מאד, המנוע התחמם עד למצב מסוכן, שלא התבטא אומנם בקריאת מד החום, אך התבטא בחום השמן שהפך לדליל כמים, לחץ השמן ירד נורת לחץ השמן נדלקה בגלל לחץ שמן נמוך ומסוכן, איבוד קומפרסיה ומנוע שהחל להרעיש.

במקרה של איתור ואיבחון קרע בצינור המים, היה ניתן להסתפק בהחלפת צינור המים, מילוי מי קירור חדשים, ונסיעה הביתה בשלום.

מה שנותר כעת, לאבחן האם התאורייה שלי נכונה, ולגרור את הרכב למוסך, להחליף תחילה צינור מים, למלאות מי קירור, לבדוק שמן מנוע, להתניע ולהתפלל !

מומלץ מאד שהתאורייה שלי תהפוך למעשי, אחרת יתכן ויש לפרק ולהחליף אטם ראש, או להחליף מנוע.

בשורות טובות, ונא עדכני בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על תגובתך המהירה,

התרחיש שציינת נראה מתאים.

1. הרכב נגרר למוסך כי נתקעתי באמצע כביש 6 ולא רציתי להשאיר אותו שם ובטח אין לו מה לעשות בביתי.

2. מפלס מי קירור היה תקין נכון ליום שלפני הארוע- לא בדקתי באותו יום. מפלס השמן היה תקין- בדוק. בדקתי לפני הנסיעה.

!! תוכל בבקשה להעריך את עלות הטיפול במידה ומדובר בהחלפת אטם ראש, או מנוע (זה מנוע או ראש ?).

? האם יש קשר לטורים ששיחקו איתי משחקים (בשאלה של מה קודם למה- הביצה או התרנגולת)?

? מה יכול לגרום למצב להתרחש פתאום כמו רעם ביום בהיר. האוטו היה ממש בסדר ועבר טסט לפני שבוע ובדיקת מוסך קפדנית לפני כן...

פורסם

שלום רב !

אין קשר לבדיקה לפני הטסט.

אותי מעניין מצב מי הקירור לאחר האירוע , ולא לפניו, דרך אגב האם מפלס מי הקירור נבדק על ידך ברדיאטור או במיכל העבוי מפלסטיק?

עלות של ראש מנוע הוא כ2500 שקל לערך, והחלפת מנוע כפול.

בברכה

צביקה

פורסם

ברדיאטור המפלס היה נמוך לאחר הארוע. לא בדקתי במיכל הפלסטיק...

עם נתונים אלו - מה נראה לך? מה הגורם למקרה?

מה תפקידו של אטם ראש ואיך אדע אם זה מנוע או ראש (אם בכלל)?

תודה

פורסם

שלום רב !

אובדן מי קירור מסיבי, ברדיאטור, מעיד שהשערתי נכונה, חוסר מים גרם להתחממות יתר, אשם גרם לזיופים חוסר סחיבה, ולהדלקת נורת לחץ השמן.

יש להתחיל כמו שכבר כתבתי, להחליף צינור מים קרוע, לבדוק דחיסה במנוע, לבצע בדיקת לחץ הפוך, ולפי הממצאים שיתגלו, יש לפעול בהתאם, פרוק ראש מנוע, והחלפת אטם ראש מנוע, שתפקידו למנוע מעבר מים לשמן, ולצילנדרים, ולמנוע בריחת קומפרסייה למים.

את העלות המשוערת כבר ציינתי.

את שאר הממצאים יפרטו לך במוסך.

בהצלחה ובשורות טובות.

צביקה

פורסם

אז ככה,

המוסכניק עשה בדיוק מה שרשמת - החליף צינור בדק מנוע לזמן לא קצר והיסס רבות לפני שמסר לי את הבשורה המרה: הלך המנוע.

הוא ראה משאבת מים דולפת שכנראה גרמה לפיצוץ צינור מים שגרם לדליפת נוזל קירור שהעלה חום מנוע ושמן וכו')

שאלתי אותו אם אפשר להסתפק בהחלפת אטם הראש וכו' אך הוא טוען (בצורה שנשמעה די אמינה- הכוללת הסבר על בלוק מנוע מיציקה בוכנות מאלומיניום שהותכו מהחום והתפשטו מהר מהיציקה ועוד דברים שכבר לא שמעתי מההלם) שהמנוע מעשן מאוד והוא לא יודע איך לעזור לי אחרת או שאסע עם מנוע מעשן.

איך זה נשמע? יש דרך אחרת לעזור לאוטו המסכן לפני שאני שולחת אותו לפירוק עם לב כואב?

הוא בירר עבורי על מנועים כי ביקשתי, והעלה בחכתו 2 אפשרויות:

1. מנוע מהארץ (כנראה משופץ מרכב שעבר תאונה כנראה+ רדיאטור) ב- 4000 ש"ח + מעמ+ אחריות ל- 3 חודשים

2. מנוע מיובא 4500 ש"ח + מעמ+ אחריות ל- 6 חודשים

האם זה שווה את זה? החלפת מנוע נראית לי כמו השתלת לב, הדבר לא יגרור צרות נוספות אח"כ?

תודה ושבוע טוב

פורסם

אין לי ספק שהיו סימנים מקדימים לפני שהמנוע הלך כמו צילצולים וכו,חבל שלא היית עירנית מספיק כי ברכב מיושן כל שינוי בהתנהגות שלו מחייבת בדיקה מיידית.לגבי העלות של החלפת מנוע לפי דעתי היא לא כלכלית ואם אין לך סנטימנטים מיוחדים לאוטו תמכרי אותו לפירוק.

פורסם

שלום רב !

איני מסכים עם ביקורתו של יורי, אם כי אני חייב להודות, שהוא צודק תיאורתית, אך זאת חוכמה לאחר מעשה.

לגבי המחיר שהוצע לך, אין כל ספק שאני ממליץ לך על מנוע מיבוא, ולא מפירוק מקומי, שהוא לא משופץ אלא פורק מרכב אחר תאונה, או רכב שהושבת מסיבות אחרות, והמנוע משומש ולא משופץ.

המחיר שהוצע לך הוא סביר, אך הוא חיב לכלול במחיר את הפריטים הבאים: החלפת חגורת טיימינג מותחנים ומחזירי שמן, רצוי גם מחזיר שמן אחורי.

החלפת רצועות אביזרים( רצועות אלטרנטור, מזגן, והגה כח).

החלפת שמן מנוע מסנן שמן מנוע, ומי קירור.

אני מניח שהמחיר שציינת לא כולל עבודה, ולכן רצוי שתקחי זאת בחשבון, כי המחיר יכול להתקרב לשווי הרכב בשוק המשומשות.

בברכה

צביקה

פורסם

המחיר כולל עבודה. אך אני לא יודעת אם כולל את הפריטים שציינת. זה מקובל שכן כולל?

המוסכניק הציע לבדוק את המנוע המשומש במו עיניו וידיו (הוא מוסכניק ותיק של המשפחה) והמליץ על החלפת הרדיאטור בגלל שייתכן ונדפק. נשמע הגיוני?

פורסם

שלום רב !

אם המחיר כולל עבודה, אז המחיר זול מאד ומשתלם, לכי על מנוע מיבוא ולא מפירוק מקומי.

לגבי החלפים שפירטתי, הם מחוייבי המציאות , וחייבים להחליפם !

באם הדבר יכלל במחיר שציינת אני בספק, למרות שהמוסך, הוא מוסך וותיק של המשפחה.

בניגוד לחברי פורום מסויימים , שחושבים שמוסך צריך לעבוד חינם , ושחלקים הוא מקבל חינם ולא משלם עליהם, והוא לא משלם

משכורת לפועלים, ופטור מארנונה, מס הכנסה מע"מ, שכ"ד, חשמל מים, ומיסים עירוניים, בכל זאת הוא אמור לגבות על חלקי החילוף שציינתי, וזאת לא כולל עבודה.

כדאי שתבדקי את הנושא הזה, לפני אישור לביצוע העבודה, משום שיש כלל שאומר:"מה ששולם היום בזול, יעלה ביוקר" !

חזרי לעדכן בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב !

אינני יודע מדוע הוא המליץ להחליפו, אני מניח , משום שהוא בדק והחליט שהוא סתום, וזאת הסיבה ללחצים במערכת הקירור, שגרמו כביכול לדליפה במשאבת המים, ולקריעת הצינור, אני בספק אם יש לכך הוכחה, והחלפת הרדיאטור היא בסימן שאלה, אך חשיבותו של רדיאטור תקין, שווה לאין ערוך, ובוודאי לאור ההשקעה שאת עומדת לקראתה.

עלות הרדיאטור אני מניח בין 700 ל1000 שקלים.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום שוב,

חזרתי למוסך למכור את האוטו למישהו שהציע 1500 ש"ח איכשהו ועדיין אני שוקלת לשים מנוע כיוון שהאוטו טופל יפה לפני כן ואין לי אפשרות לקנות אוטו אחר כרגע - השקעה של 5000 ש"ח באוטו עם טסט לשנה נראית מציאותית לעומת לקנות אוטו דומה ב- 5000 ש"ח בלי שאני יודעת מה היה איתו .

החלטתי על מנוע מייבוא. המחיר 5000 כולל מעמ כולל עבודה וניקוי רדיאטור

וכן- החלפת חגורת טיימינג מותחנים ומחזירי שמן, החלפת שמן מנוע מסנן שמן מנוע, ומי קירור.

החלפת רצועות אביזרים( רצועות אלטרנטור, מזגן, והגה כח)- לא כלולה והמוסכניק אמר שהוא מחבר את מה שיש במכונית למנוע ה"חדש".

אחריות לחצי שנה

שאלתי על טיב המנוע והוא אמר שהוא מיובא מחו"ל ממכונית שכנראה עברה תאונה ונסעה כ- 50000 ק"מ (כמקובל בחו"ל). הוא בודק אותו ואת הניירות.

זה נשמע בסדר?

החשש שלי הוא מה יכול עוד להדפק אחרי כל הסיפור הזה? אני לא רוצה שהכסף יילך לטמיון...כי זה מה שיש לי ואין לי נסיון עם החלפות מנועים... זה יכול לעבור בשקט לאיזה שנתיים?

• תוכן חדש...