Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

לפני כשבוע רציתי לבדוק את מצב פילטר המזגן ברכב שלי והופתעתי לגלות שלא קיים פילטר כלל.

כשפתחתי את המכסה שלמיטב ידיעתי מכסה את המקום שבו אמור להיות פילטר מצאתי רק חלקי ענפים קטנים והמון לכלוך, הנה תמונות:

attachment.php?attachmentid=172395&stc=1&d=1253394196

attachment.php?attachmentid=172396&stc=1&d=1253394196

יש דרך שאוכל לנקות את המקום בקלות? או שרק לנסות לנקות כמה שאפשר דרך הפתח הזה?

יש אפשרות לקנות פילטר שיתאים לרכב? או שזה מיועד לעבוד ללא פילטר ולכן לא אמצא פילטר מתאים?

דבר נוסף, בעת הפירוק נתקלתי בחלק הזה מאחורי תא הכפפות:

attachment.php?attachmentid=172397&stc=1&d=1253394196

חלקו העליון נראה כמו מן לחצן כלשהו, מישהו יכול להסביר לי מה זה ומה תפקידו?

תודה לעוזרים ושנה טובה :-D

05092009285.jpg

05092009287.jpg

05092009289.jpg

פורסם

שנה טובה

המתג הינו מתג בטחון אינרטי

לצורך נסיון: כשהרכב מונע, תן מכה די חזקה עם מברג על דופן המתג

אם המתג תקין המנוע יכבה תוך מס שניות, דרוך את המתג מחדש

ואז שוב תוכל להניע.

מתג זה מנתק את מערכת הדלק בעת תאונה

ברכבים האירופאיים זה סטנדרטי, במיוחד בצרפתיים.

יתכן שהרכב הוא יועד במקור לאירופה

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אמור להיות שם פילטר למזגן.

תפרק את המוט ברזל, שיושב מאחורי תא כפפות, ואז תוכל לשלוף את המגירה של הפילטר החוצה.

הפילטר אמור להיות מורכב במגירה, ההיא שהזזת אותה הצידה.

הנה לך קובץ עם תרשים, הקרדיט מגיע לCEYAL מהפורום.

http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all/einbau/HBMQCJ9aqUb.pdf

פורסם

תודה רבה לך! זה בדיוק כמו שחשבתי.

אנסה לנקות את האיזור בצורה כמה שיותר יסודית ואשים שם פילטר מזגן חדש.

אני מקווה שאצליח לנקות את זה כמו שצריך כי אין שם ממש גישה ונראה לי שהרדיאטור הקטן שם לא ממש נקי.

יש משהו מיוחד שעלי להיזהר ממנו בעת פעולה שכזו?

פורסם

תזהר לא לפגוע בפינים העדינים של המאייד. תשתמש בשואב אבק חזק ותעבוד בזהירות. אין לך סיכוי לנקות את כל הלכלוך אך את רובו תצליח להסיר.

אל תנסה לבדוק גם את תיפקוד המתג האינרטי, הוא די רגיש לזעזועים ואין טעם לבצע בדיקות תפקוד שלו אז השאר אותו תקין למלא את יעודו בזמן תאונה.

פורסם

מעניין, למה מיקמו את המתג האינרטי מאחורי תא הכפפות, ולא בתא המנוע, כמו במכוניות האחרות ?

פורסם

שאלה לגבי המתג האינרטי - אם לא להפעיל את המתג איך ניתן לודא שהוא אכן עובד כראוי כאשר למשל הולכים לרכוש רכב?

האם הוא עובד בלחיצה רגילה או רק במכה?

פורסם

הבדיקה היא ע"י מכה, אך כל מכה שתפעיל את המתג מחלישה את תושבת הפלסטיק הפנימית של הגולה המתכתית. ראיתי מתגים שכנראה "בדקו" אותם יותר מידי, כי כל בור בכביש גרם לדימום מנוע, עקב הפעלת המתג.

אין ברירה, חייבים לסמוך על המכלול שיעבוד כפי שסומכים על מחשב כרית האויר שיעבוד בזמן תאונה והרי אין לך דרך לבדוק את המערכת, אלא להתנגש בקיר ב 40 קמ"ש לצורך ניסיון....8)

פורסם
שנה טובה

המתג הינו מתג בטחון אינרטי

לצורך נסיון: כשהרכב מונע, תן מכה די חזקה עם מברג על דופן המתג

אם המתג תקין המנוע יכבה תוך מס שניות, דרוך את המתג מחדש

ואז שוב תוכל להניע.

מתג זה מנתק את מערכת הדלק בעת תאונה

ברכבים האירופאיים זה סטנדרטי, במיוחד בצרפתיים.

יתכן שהרכב הוא יועד במקור לאירופה

שא ברכה

בכדי להפעיל את המתג של היחידה צריך לתת לו מכה באימפקט של 10G לפחות לכן אני לא ממליץ לבדוק זאת בצורה שציינת.

איזה כייף לי :)

פורסם
תזהר לא לפגוע בפינים העדינים של המאייד. תשתמש בשואב אבק חזק ותעבוד בזהירות. אין לך סיכוי לנקות את כל הלכלוך אך את רובו תצליח להסיר.

אל תנסה לבדוק גם את תיפקוד המתג האינרטי, הוא די רגיש לזעזועים ואין טעם לבצע בדיקות תפקוד שלו אז השאר אותו תקין למלא את יעודו בזמן תאונה.

את תפקוד המתג לא אבדוק.

אך בנוגע לניקוי המאייד, למיטב זכרוני כשנגעתי בו הרגשתי שנוצרה עליו מן שכבה דקה וצמיגית, כניראה מג'יפה שעברה דרכו. ניקוי שלו עם חומר כלשהו ומברשת יכול להזיק?

• תוכן חדש...