Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם כבר הגעת ל10-20 קמ"ש?

זאת שיטה מאוד לא נכונה טכנית, אמנם חוסכים העברת הילוך אבל מאבדים טווח יעיל של ההילוכים וזה בדיוק מה שהחוק היבש שקובע שאסור לנוע ללא הילוך משולב בא למנוע.

חוץ מזה אני לא יודע עד כמה השיטה הזאת טובה או מקלקלת כי שמתי לב שהיא שנויה במחלוקת גם פה בפורום אבל אני הייתי מאט עם ההילוכים ככה שהילוך שני היה מחזיק עד 10-15 קמ"ש ומשם ניוטרל וברקס.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז מה שסוכם זה להוריד הילוכים אבל לא להוריד להילוך ראשון אם לא צריך לעצור? :p

הבעיה שאני נהגתי רק בשיעורי נהיגה בידני, כיום אני על אוטמט' ככה שמתחילים לאט לאט לאבד את החוש ;) אבל זה יחזור כשהרכב יהיה ידני... אני מעדיף ידני =]

הילוך רביעי > קלאץ'-ברקס> הורדת הילוך לשלישי (במהירות המתאימה)> קלאץ'-ברקס> הורדת הילוך לשני...

ד"א..., אפשר לעשות גם דבר כזה בשביל לא לשחוק את הגיר לא?

אתה על הילוך שלישי - הרמזור אדום.

נותן לחיצה על הקלאץ' עד הסוף ומאט עם הברקס..., כשהעצירה מוחלטת אפשר להוריד להילוך ראשון לא? אבל יש לי שאלה בנוגע לזה... מה קורה עם בזמן העשיה הזאתי הרמזור מתחלף לכתום? איזה הילוך אני שם? ;)

תודה אני גם לומד מהנושא הזה =]

קודם תלחץ על הבלם, לפני הכנסת הקלאץ'.

בקשר להילוך השלישי ורמזור אדום, עדיף בכל מקרה לנסות לרדת לשני.

אם לא הצלחת, אז זה בסדר (אבל לא לעשות את זה יותר מדי).

בקשר לאם הרמזור מתחלף לכתום ואתה במרחק מספיק לעצירה, אז תעצור.

אם לא, אז תוריד מהר לשני ואז תפנה מהר את הצומת.

(ככה לימדו אותי).

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם
גם אם כבר הגעת ל10-20 קמ"ש?

זאת שיטה מאוד לא נכונה טכנית, אמנם חוסכים העברת הילוך אבל מאבדים טווח יעיל של ההילוכים וזה בדיוק מה שהחוק היבש שקובע שאסור לנוע ללא הילוך משולב בא למנוע.

חוץ מזה אני לא יודע עד כמה השיטה הזאת טובה או מקלקלת כי שמתי לב שהיא שנויה במחלוקת גם פה בפורום אבל אני הייתי מאט עם ההילוכים ככה שהילוך שני היה מחזיק עד 10-15 קמ"ש ומשם ניוטרל וברקס.

אם אני לא מגיע לעצירה מוחלטת ואני במהירות ממש נמוכה - 10/15 קמ"ש,אני מוריד לשני ומאיץ.

אם אני מגיע לעצירה מוחלטת אז אני מתגלגל לקראת הרמזור בשלישי ללא גז -גם חוסך דלק וגם במקרה שהרמזור מתחלף בזמן הזה אני ממשיך לסוע :lol:.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
מה הבעיה לעשות את זה על הילוך שני?

אל תוריד לראשון במהלך נסיעה שמע לי.

מכניסים להילוך ראשון רק בעצירה מוחלטת, למטרת התחלת נסיעה.

אין שום בעיה להוריד לראשון בזמן גילגול (שזה סוג של נסיעה) ולא רק בעצירה מוחלטת.

אתה מתקרב לצומת בו אתה חייב להאט כמעט עד עצירה? כשאתה קרוב לעצירה כבר אין בעיה להעביר לראשון על מנת לא לעצור לחלוטין ולהמשיך לנסוע בלי לעצור.

בלי קשר, יש מקרים בהם צריך להעביר לראשון בזמן נסיעה בעזרת גז ביניים ;)

פורסם

העברה לניוטרל והתגלגלות כמובן לא יכולה להזיק לגיר, אך משאירה אותך במצב של ניתוק מהמנוע ובלאי מואץ לבלמים.

בנוגע להורדת הילוכים לשם האטה (ל-3 ו-2), נעשה שימוש בגיר ולכן קיים בלאי כלשהו אך אני בספק אם הבלאי המדובר יגרום לנזק לגיר (אולי אם כבר אז בלאי לקלאץ?), בתקופת החיים הנוכחית של המנוע ;)

(כל עוד הורדת ההילוכים נעשית במהירות המתאימה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...