Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עדיין בחיפושיי אחרי רכב...עם הזמן התקציב שלי עלה ואני חושבת על c3, טיפטרוניק מ 2005.

ממה שקראתי הדעות חלוקות לגבי צריכת הדלק שלה... מישהו יכול לספר מניסיונו איך היא?

הבנתי שהייתה בעיה עם גיר AL4, זהו הגיר בדגם הזה? האם מדובר באותה תיבה רובוטית שיש ברנו מגאן?

כעקרון הייתי מעדיפה פונטו אבל כבר נואשתי מלמצוא אחת אוטומטית...

אשמח לכול עצה בנושא.

תודה ושנה טובה!

פורסם

אם את מתייחסת לדגם ה-1.4 ל', מניסיון צריכת הדלק הממוצעת בנהיגה מעורבת היא לא טובה במיוחד - כ-10 או 11 ק"מ לליטר. זה הגיר והוא לא בהכרח בעייתי מבחינת אמינות, אך כן עשוי להציק לעיתים, תלוי למה את רגילה. ולא - זו לא תיבה רובוטית (ואין במגאן תיבה רובוטית).

בצעי חיפוש בפורום יש הרבה מידע. גם משם המשתמש שלי.

יש מכוניות אוטומטיות אחרות. מה התקציב?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפותחת השרשור,

הייתה בבעלותי כ 6.5 שנים טיפטרוניק משנת 2003 עם מנוע 1400.

בפעם היחידה שמדדתי צריכת דלק דווקא הייתה לא רעה בכלל בערך 1:12 משולב.

יש בעיה בגיר הזה עם השסתומי לחץ, ובשנת 2004 הקונצרן החליף את ספק השסתומים, ככה שבדגם שאת מחפשת לא אמורה להיות בעיה. מצד שני, הרכב שאת בודקת לדעתי כבר מגיע עם מנוע 1600, אבל לא אמור להיות הבדל מהותי בצריכת הדלק.

גם אם תצטרכי החלפת שסתומים, אצל ספי (מכון לשיפוץ גירים בפ"ת) זה סדר גודל של 1800 ש"ח, במוסך המרכזי בבני ברק זה עולה כ 2500 ש"ח, החלפה כזו תתן לך שקט להמון שנים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
אם את מתייחסת לדגם ה-1.4 ל', מניסיון צריכת הדלק הממוצעת בנהיגה מעורבת היא לא טובה במיוחד - כ-10 או 11 ק"מ לליטר. זה הגיר והוא לא בהכרח בעייתי מבחינת אמינות, אך כן עשוי להציק לעיתים, תלוי למה את רגילה. ולא - זו לא תיבה רובוטית (ואין במגאן תיבה רובוטית).

יש מכוניות אוטומטיות אחרות. מה התקציב?

רוני

היי,

זה הרכב הראשון שאני קונה כך שאני עדיין לא רגילה למשהו במיוחד, אבל אני רוצה משהו נוח לנהיגה.

התקציב- בערך 40-45k, כולל יישור קו.

מחפשת רכב אמין עם צריכת דלק טובה ושיוכל לעמוד היטב בעליות לי-ם.

אני סטודנטית, כך שהתקציב שלי מוגבל ולכן עניין האמינות והדלק חשובים לי.

מכיוון שאני רוצה שהרכב ישמש אותי כמה שנים (לא רוצה לחפש רכב חדש עוד שנתיים) ייתכן ובמידת הצורך אמתח את התקציב.

מחפשת אוטומט למרות שידני חסכוני יותר, בגלל בעיות ברכיים.

האופציות שחיפשתי בינתיים:

פונטו ספייס- כנראה יתאים לי אבל אין כמעט אוטומטיות בשוק

אופל קורסה- איזטרוניק הבנתי שבעייתי, אבל לא סגורה על השנים שיש בהן את הגיר הזה

סיריון- מתלבטת אם מנוע 1000 יספיק לעליות לי-ם

סקודה פביה

סוזוקי סוויפט- לא מצאתי משהו שייכנס בתקציב שלי

סיאט איביזה

קליאו B- ירד מהפרק בגלל ניסיון מר של אחי, יאריס- מעבר לתקציב שלי (והבנתי שהתמחור שלה מוגזם), סיטרואן- מנסה

להבין מה סטיגמה לגביה ומה נכון, פז'ו- לא מכירה דגם שיתאים. מנסה לברר לגבי הפולו או הגולף וכן קאיה ריאו.

אשמח לכול עצה או רעיון :-)

תודה רבה ושנה טובה!

פורסם

לחברה שלי שהיא סטודנטית יש C3 והיא די נוחה לה, אבל צריכת הדלק בינונית בלבד והאמינות גם לא מושלמת - בינתיים בערך תקלה משמעותית בשנה (משמעותית = כניסה למוסך).

קורסה - וותרי על האיזיטרוניק.

סיריון - יש גם מנוע 1.3 אוטומט.

פאביה - קנייה טובה, קשה למצוא.

סוויפט - אין בתקציב.

פולו - קצת יותר יקרה לתחזוקה. גולף - מיותר, יקרה משמעותית לתחזוקה. קיה ריו - רכב גרוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
היי,

סיטרואן להבין מה סטיגמה לגביה ומה נכון, פז'ו- לא מכירה דגם שיתאים.

אשמח לכול עצה או רעיון :-)

תודה רבה ושנה טובה!

פיג'ו וסיטרואן זה אותו רכב, כמו הפולו וסיאט איביזה.

המקבילה של C3 זו הפיג'ו 206 דגם XT, שמתומחרת גבוה יותר מסיטרואן עבור רכב מאותו שנתון (עניין של מיתוג בארץ, זה אותו יבואן שמביא את שני הרכבים).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ידידה שלי מהלימודים נוסעת על פולו מהמודלים האלה כבר לא מעט שנים, והיא מרוצה. הרכב מרגיש יחסית איכותי בסקאלת הקטנות של אותן שנים, אבל עלויות האחזקה שלו מעט גבוהות יותר. צריך לדעת איפה לטפל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...