Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לבצע מחר טיפול 10K לרכב הנ"ל.

רציתי לשאול מספר שאלות לפני, משום שזאת הפעם הראשונה שאני עושה טיפול כזה לבד.

פילטר דלק:

מיקום הפילטר ידוע, צמוד למוט ההילוכים. הבנתי שכדאי להחליף גם את 2 הצינוריות המחוברות אליו.

רציתי לדעת האם ישנם דגשים מיוחדים? איזה פילטר לקנות?

פילטר שמן:

הבנתי שהוא נמצא מתחת למגן תחתון של הרכב, כך שרק מחר כשאני אפרק את המגן אני אוכל לראות אותו, מישהו יכול לכוון אותי לכיון שול? צריך לפרק אותו בעזרת התופסן המיוחד או שניתן לסובב אותו עם כף היד?

הפילטר שמן החדש- האם ניתן להרכיב אותו בלי התופסן המיוחד? איך נקרא התופסן הנ"ל והאם הוא יתאים לי במידה ואני מחליף לרכב אחר?

איזה פילטר שמן לקנות? כמה זה אמור לעלות?

שמן מנוע- איזה שמן ממולץ למנוע שלי? 2000 סמ"ק, בנזין. מנוע AAC. כרגע אני עם שמן של חברת סונול 20W40.

כמה שמן צריך למלא אחריי הטיפול?

הבנתי שכדאי לשים את התוסף שמן ישר בתוך הפילטר לפני שאני מרכיב אותו נכון?

שאלה נוספת שקשורה- רציתי לבצע ניקוי למיכל הדלק ברכב, איפה הוא נמצא? לפי העין הוא יושב מאוחריי הנהג. איך אני יכול לפתוח ולנקות את כל הליכלוך ממנו החוצה? האם מומלץ לבצע זאת לפני הטיפול 10K או לאחר מכן בהתחשב בפילטר הדלק החדש/ הישן.

תודה.

קובי

• ספונסר פורום
פורסם

אין צורך בניקוי של מיכל הדלק ,בשביל זה יש מסנן ראשוני

במשאבה ומסנן הדלק נביציאה ממנה .

מסנן השמן נמצא בחזית המנוע באמצעו שחור וגדול (לא ניתן לפספס)

כדי לשחרר אותו אתה צריך מכשיר לפתיחת מסננים ,ניתן לקנות בכל חנות

לכלי עבודה .

בזמן הסגירה עליך לסגור חזק אך בכח היד בלבד .

תוסף לשמן ,אין צורך בדבר כזה .

סוג שמן מתאים -10W40 חצי סינטטי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רבה.

אבל רוצה לנקות את המיכל משום שכשהמד דלק מתחיל להתקרב לאדום הרכב מעט מגמגם, אז אולי כדאי להחליף את הסנן שיושב על המשאבה? איפה היא נמצאת? ואיך אני שולף אותה בלי לשבור את המצוף?

ישנם דגשים מיוחדים בנוגע לפילטר דלק? איזה פילטר ממולץ לי וכמה יעלה?

אין צורך לשים "דבש" בפילטר שמן/ או לשפוך אותו כמו את השמן?

אבא שלי תמיד שם שמן חצי סינטטני 20W40 מה ההבדל בינו ובין ה10W40?

כמה שמן צריך אחריי הטיפול?

איך נקרא התופסן המיוחד שפותחים איתו את הפילטר שמן? והאם הוא יתאים לי במידה ואני אחליף לרכב אחר?

תודה רבה!

קובי

פורסם

שלום רב !

קרא בעיון את תגובתו של רון.

בצע מילה במילה מה שהוא כתב, כל המוסיף גורע, המפתח המדובר הוא כלי לפתיחת מסנן שמן, והוא אוניברסלי, והוא מתאים לרוב כלי הרכב, אם לא לכולם.

אין צורך בתוסף שמן או דלק, הקפד לא לרדת לסוף טנק הדלק, והפסק לחפש לך צרות ובעיות מתחת לאדמה.

שנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שנה טובה גם לך צביקה.

אני לא יורד לסוף הטנק, אבל אבא שלי מבוגר ואין לו כח כל פעם ללכת לתדלק אז כל כמה ימים שהוא עובר שם הוא מתדלק.

אני אישית נוהג למלא כשאני בבית( אני חייל ולא נמצא רוב השבוע בבית).

לכן חשבתי אולי לנקות/ להחליף את הסנן דלק במשאבה.

מה בנוגע לשאר השאלות? מישהו יודע?

תודה!

קובי

פורסם

ניסן, זאת פעם ראשונה שלי ואני ממש רוצה ללמוד.

אם אני לא אשאל אני לא אלמד.

אני מבולבל בגלל הפילטר הזה בגלל שאחד אמר לי שאין צורך לפרק את המגן תחתון בישבילו אבל לפי התגובה של רון יש צורך בפתיחה שלו.

משום שאני סומך על רון יותר ממי שדיברתי איתו, אני פשוט אפרק את המגן ואבדוק.

תודה בכל מקרה.

קובי

פורסם

קובי יש לי רעיון אחר הפעם הזו שהיא הראשונה שלך תלך לאיש מקצוע ראה מה הוא עושה, וכך תדע בוודאות מה לעשות בפעם הבאה וכיצד כי לפי איך שזה נראה לי אתה עלול להסתבך ולעשות נזק.

פורסם

תודה על העצה, האמת שחשבתי לעשות ככה בהתחלה אבל, בהתחשב בעובדה שאני עושה את הטיפול אחת לשנה זה לא ממש יעזור.

אגב איזה נזק עלול להיגרם? חוץ מפילטר שמן אני יודע לעשות את השאר. אני רק צריך הכוונה בנוגע לפיטר שמן + אם מישהו יודע כמה שמן אני אצטרך למלא אחריי הטיפול זה יעזור לי, במידה ולא אני אמלא שמן ויבדוק במדיד שזה מגיע עד לקו העליון(כי ברגע שאני אדליק את הרכב הפילטר יספג בשמן והקו שמן ירד).

קובי

• תוכן חדש...