Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם לדעתי זו תהיה חידה שממש תאתגר אתכם,

אני נוהג באופל אסטרה, דיזל, ידני.

רוב הזמן אין שום בעיה עם הרכב, אבל מדי פעם (נגיד פעם בחודש) הרכב לא מניע בבוקר.

בשהבעיה מופיעה, יש סטרטר בריא, גם אחרי מספר נסיונות להניע, אבל הרכב לא מניע.

ניסיון להניע עם כבלים מרכב אחר, נכשל, גם עם שני כבלים במקביל.

בסופו של דבר מה שפותר את הבעיה, זה להתניע עם בוסטר על 24V.

אחרי שמתניעים את הרכב עם בוסטר, הבעיה לא חוזרת על עצמה במשך הרבה זמן (כאמור, למעלה מחודש)

נתונים נוספים:

א. המצבר חדש דנדש ממאי 2009.

ב. היום נבדק המצבר תחת עומס, והטעינה ונמצאו תקינים.

השערות/שאלות שלי:

א. נאמר לי שהבעיה יכולה להיות, מצתי להט. אבל אז לא ברור לי למה הבעיה לא חוזרת על עצמה כל בוקר.

ב. הועלתה אפשרות שמדובר בזליגה, האם ייתכן?

ג. נשמע אולי מוזר, אבל בכל הפעמיים שזה קרה החניתי את הרכב בחנייה של הבית שלי, שהיא בשיפוע כלפי מעלה. כלומר הרכב חונה בעלייה, האם זה יכול להיות קשור? עוד לא קרה מעולם כשחניתי סתם ברחוב, איפה שאין עליה.

ד. מה לכל הרוחות הבעיה של האוטו שלי??

למי שתוהה, אני איש צבא והכנסת הרכב למוסך לאיתור הבעיה ממש לא הועילה, ורק גוזלת ממני זמן יקר ("הרכב עובד מה הבעיה שלך???...")

תודה,

ליאור

נ.ב. מת על הפורום הזה.

פורסם

מצבר עם הספק נמוך, פלאגים גמורים, חוסר קומפרסיה, אלטרנטור לקראת מותו ויש עוד רק תבחר.. והייתי בודק משאבת דלק בגלל הקטע של העליה.

פורסם
מצבר עם הספק נמוך, פלאגים גמורים, חוסר קומפרסיה, אלטרנטור לקראת מותו ויש עוד רק תבחר.. והייתי בודק משאבת דלק בגלל הקטע של העליה.

זה מנוע דיזל אין פלאגים, מה הקשר לאלטרנטור? וזה לא בדיוק משאבת דלק כמו במנוע בנזין, אלא משאבת הזרקה דיזל.

לפותח האשכול, האם לאחרונה הוחלפו מצתי הלהט? אם לא אז הייתי מנסה להחליפם בחדשים.

האם הסטרטר נשמע חלש? יכול להיות שהסטרטר חלש ולא מסובב מספיק מהר את המנוע.

מתי הוחלף מסנן הסולר?

פורסם

קודם כל תודה.

אני מבין שכנראה קשה לצמצם את האפשרויות בלי נתונים נוספים, אבל תרשה לי לשאול/לנסות לעשות אלימנציה:

א. מה הכוונה במצבר עם הספק נמוך?

ב. למיטב הבנתי, ברכב דיזל אין פלאגים.

ג.אלטרנטור גמור: האם בדיקת הטעינה שנמצאה תקינה לא מעידה על מצב המצבר?

ד.מה זה חוסר קומפרסיה? האם השערה זו מתאימה לתקלה שחוזרת לעיתים רחוקות יחסית. האם זה מתאים לרכב שבכל זמן אחר נשמע ונוסע טוב?

ה. כבר שמעתי היום את המילה משאבת דלק. האם תוכל להרחיב מה הקשר בין חניה בשיפוע ומשאבת דלק. מדוע הבעיה נפתרת אחרי הנעה?

האם יש משהו שאני יכול לבדוק/לנסות בבית בכדי לאתר את הבעיה?

ליאור

פורסם

לפותח האשכול, האם לאחרונה הוחלפו מצתי הלהט? אם לא אז הייתי מנסה להחליפם בחדשים.

האם הסטרטר נשמע חלש? יכול להיות שהסטרטר חלש ולא מסובב מספיק מהר את המנוע.

מתי הוחלף מסנן הסולר?

הסטרטר לא נשמע (לי) חלש, ובכל מקרה גם אחרי מספר נסיונות של התנעה הוא לא נשמע שונה, כלומר לא שמעתי החלשות לאחר כמה נסיונות.

מצתי להט לא הוחלפו לאחרונה. האם יש דרך (פשוטה/זולה) לוודא שזו הבעיה לפני שאני משעבד את הרכב לבוחן הצבאי.

לא יודע מתי הוחלף מסנן סולר.

מה דעתך על נושא משאבת הדלק - קשור לא קשור.

מה לגבי אפשרות של זליגה?

תודה,

ליאור

פורסם

אין בעיה של זליגה, אם הייתה בעיה של זליגה המצבר היה מתרוקן ולא יהיה סטרטר בכלל.

יכול להיות משאבת הזרקה, מסנן סולר, מצתי להט.

כדאי לנסות להחליף את מצתי הלהט ומסנן סולר.

פורסם

שלום!

אם בכל פעם שהבעיה קורת והחנייה מתבצעת בשיפוע אזי ישנה בעיה באספקת הדלק אל משאבת ההזרקה.

ברכב שלך (דיזל) משאבת ההזרקה בנויה למעשה ממשאבת לחץ נמוך ומשאבת לחץ גבוה באריזה אחת.

משאבת הלחץ הנמוך או בשמה המקצועי משאבת ההרמה צריכה להיות מסוגלת "להביא" את הסולר ממיכל הדלק דרך מסנן הסולר אל משאבת הלחץ הגבוה.

משאבת הלחץ הגבוה יודעת להשפריץ סולר בלחץ גבוה בסדר מסויים כדי שהמנוע יתעורר לחיים.

לענייננו....יכולות להיות מספר בעיות:

1. ישנה כניסת אויר למערכת הסולר מאיפה שהוא כגון צינורות עודפים, צינורות הובלה והחזר, מסנן סולר וכו' .סבירות נמוכה כי הבעיה היתה מתרחשת כל התנעה.

2. משאבת הלחץ הנמוך כבר בסוף דרכה ואינה מסוגלת להרים לחץ אל מערכת הלחץ הגבוה.

3. כשמיכל הדלק אינו מלא ואתה מחנה בשיפוע נכנס אויר לצינורות הדלק, מה שגורם להתנעה קשה.

יניב.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

פורסם
שלום!

אם בכל פעם שהבעיה קורת והחנייה מתבצעת בשיפוע אזי ישנה בעיה באספקת הדלק אל משאבת ההזרקה.

ברכב שלך (דיזל) משאבת ההזרקה בנויה למעשה ממשאבת לחץ נמוך ומשאבת לחץ גבוה באריזה אחת.

משאבת הלחץ הנמוך או בשמה המקצועי משאבת .....

יניב.

תודה על ההסבר יניב,

נניח שאני חושד בבעיה במשאבת הדלק/בצנרת הדלק בעיית כניסת אוויר וכו'.

א. נניח שבזמן שהרכב חונה בעלייה, נכנס אוויר לצנרת, או שלמשאבה אין כח להביא את הסולר, האם הבעיה לא אמורה להיפתר ברגע שאני מדרדר את הרכב לרחוב, (ברחוב ברכב דווקא במדרון תלול יחסית).

ב. איך מסתדרת בעית המשאבה, עם זה שהדבר היחיד שפותא את הבעיה זמנית הוא בוסטר. איך התנעה מבוסטר מחזירה את המשאבה לחיים?

ג. הכי חשוב, האם יש בדיקה שאני יכול לבצע כדי לבדוק או לאשש שהבעיה אכן במשאבת הדלק. לאו דווקא בדיקה בייתית, אפשר גם בדיקה זולה ופשוטה במוסך.

ליאור

פורסם

ואיך אתה בכלל מחבר 24V לרכב שלך זה עלול לגרום לנזק חמור למערכות ברכב.

ואם זה מה שפותר את הבעיה זמנית אז, כניראה או שהמצבר או הסטרטר חלש, או שסלילי החימום מקבלים מתח גבוה יותר הם מתחממים חזק יותר.

פורסם
ואיך אתה בכלל מחבר 24V לרכב שלך זה עלול לגרום לנזק חמור למערכות ברכב.

ואם זה מה שפותר את הבעיה זמנית אז, כניראה או שהמצבר או הסטרטר חלש, או שסלילי החימום מקבלים מתח גבוה יותר הם מתחממים חזק יותר.

לא התכוונתי לפגוע באף אחד ובטח לא שברכב, בכל נעשה בתום לב :)

יש על הבוסטר סוויטש שמעביר למתח 24V, ניסיתי ככה וככה.

פורסם

שלום

אל תעשה שטויות עם 24V זה בטח לא יועיל אם תשרוף מחשב מנוע.

במקום זה, כדי לעזור, איזה שנת ייצור , ואיזה דגם מנוע? כתוב ברשיון

אם Y20DTL גש לאחד ממוסכי UMI ובקש שיחליפו את צינורות ההחזרה

מהמזרקים למשאבה כולל החיבורים

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

שלום!

ברגע שמחברים את הבוסטר סיבובי המנוע בזמן התנעה מהירים יותר ולכן קל יותר לעלות את לחץ הסולר.

המצבר שלך כנראה כבר חלש מכל הנסיונות התנעה וייתכן שגם המתנע.

אם באפשרותך לתת לחץ אוויר אל תוך מיכל הסולר בזמן שהרכב לא מניע כדי לבדוק אם הבעיה היא בהרמת הלחץ הנמוך אז תעשה זאת.אם לא מומלץ לגשת למוסך.

יש כאלו שמרכיבים משאבת דלק חשמלית שעוזרת להרים את הלחץ ממיכל הדלק אל משאבת ההזרקה ובכך פותרים את הבעיה.

יניב.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

פורסם

באיזה חלק של מיכל הדלק מורכבת המשאבה?

האם להחנות את הרכב ברוורס (כלומר, בירידה במקום בעלייה) יקרב את הדלק למשאבה כשהמיכל קרוב לריק?

אגב, רוב האסטרות כבר הוצאו מהשירות הצבאי לטובת הליסינג. אם התקלה תהיה יקרה יעדיפו להשבית את הרכב ולתת לך אקסנט או גטס נחותות בהרבה, צריך להיזהר..

• תוכן חדש...