Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי הרבה באינטרנט על המערכת. בנוגע לחיישנים. ישנו מה שנקרא - חיישן סיבוב\פיתול (Torque Senssor).

ישנם כמה סוגים של חיישני פיתול\סיבוב לפי מה שהבנתי בפונטו משתמשים בחיישן פיתול מסוג "מגנטו-אלסטי". זהו מוט שערכי המיגנוט שלו משתנים בעת שהוא מתפתל.

-אופן פעולה (על רגל אחת): כשמסובבים את גלגל ההגה, בגלל התנגדות הגלגלים, מוט הפיתול המרכזי מתפתל (כמו שסוחטים ספונג'ה) וערכי המגנטיות שלו משתנים. מחשב ההגה מזהה את השינוי במגנטיות ומבצע חישוב כמה נדרש לסובב את הגלגלים בכדי שמוט הפיתול יתיישר.

- מה הסיכוי שמוט מגנטו-אלסטי יתקלקל ?- כלומר ערכי המגנטיות שלו ביחס לפיתול ישתנו?

פורסם

חבר יקר,

אינני רוצה להרפות את ידייך, רק לומר לך מניסיון במערכות מודרניות משובצות מחשב, חיישנים ומכניקה רב הנסתר מהגלוי. כלומר לא בעייה למצוא או לרכוש ספרות הדרכה מהייצרן לגבי מערכת מסויימת ברכב כיצד היא עובדת ומתקשרת עם חלקי רכב שונים ברכב וזהו.

הבעייה שבימינו ייצרני הרכב לא מפרסמים מידע כיצד לתקן מערכות אלה ברבים וגם לא ניתן לרכוש חלקי חילוף.

אתה יכול לפרק מחשב רכב ולמצוא רכיבים מתוכנתים סטנדרטיים לחלוטיין שמיועדים במיוחד לתעשיית הרכב וניתן לרכוש אותם אצל ייצרן הרכיב אבל בכמות שלא פחותה מ-1000 יחידות.

בהצלחה

איזה כייף לי :)

פורסם
אני למשל, פירקתי 2לחלוטין 2 מנועים של נעילה מרכזית שעבדו לסירוגין וממש שיפצתי אותם (ניכוי חלודה וניכוי מגעים) ולא הייתה לי יותר בעיה. (טוב, עד שהיה טוטאל לוס לאחר תאונה). כלומר, אין לי בעיה לפרק ולהרכיב חלקי מנוע.

מנועי נעילה מרכזית הם מאוד פשוטים במבנה שלהם וממש אין מה להשוות למנוע הגה הכח.

פורסם

איש יקר

אתה רחוק מלהבין את פעולת המערכת

אין קשר למס' הסיבובים

החיישנים בתוך העמוד מזהים את כוון הסיבוב ואת המומנט שמופעל ע"י הנהג

יחידת הבקרה קוראת את החיישנים

ובהתאם מעבירה את הזרם הדרוש למנוע להקלה על הנהג - הגה כוח

אם תפרק מכסים תחת ההגה ותראה באיזה עובי חוטים מדובר.

תיאורטית אם תנתק את תקע המנוע ותפרק אותו ממקומו

תקבל רכב עם הגה רגיל - ללא הגברת כוח.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

בהמשך לדברייך התיגבור של הגה הכוח הוא אכן מבוקר מחשב שבוחר מתוך 'מפות הצרובות במחשב' את התגבור הנדרש בהתאם לכול המידע שנאגר בו בזמן אמת.

• תוכן חדש...