Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יכול להעלות או לשלוח לי את שרטוט המעגל החשמלי של הגה כח-חשמלי בפונטו?

בשרשור מהעבר יש שרטוט אבל הוא לא מספיק ברור.

הכתובת למשלוח השרטוט הוא: [email protected]

- בנוסף, מישהו הצליח לתקן את המעגל החשמלי הזה?

תודה לכם מראש

פורסם

אני מסרב לקבל את זה שאין אפשרות לתקן את המעגל ברמת הרכיב.

משיחה עם מוסכניקים ועיון בפורום אני מבין שמדובר במחלה נפוצה של הרכב.

- מניסיוני, מחלות נפוצות במערכות אלקטרוניות נובעות מחוליה חלשה במעגל החשמלי.

יש לאתר את החוליה, לתקנה ולפרסם כאן בפורום.

- מנועים חשמליים לא נוטים להתקלקל. ואם כן, אז הם מתקלקלים באחת לצמיתות ולא לסירוגין (אני מתכוון למנוע עצמו ולא למעגל החשמלי). מנוע שהוא תקול לסירוגין מעיד על בעיה שאפשר לתקנה - תקלה במעגל החשמלי. לא סביר שמדובר בפרוססור תקול.

בדר"כ מדובר בהלחמות. מעבר על ההלחמות פותר בעיה כזו.

זה סביר, נוכח העובדה שהמעגל נמצא תחת השפעה של רעידות, קפיצות ומכות של הגלגלים הקדמיים.

כל רכיב אחר אפשר להחליף. כגון, חיישנים, קבלים, נגדים, טרנזיזטורים וכו'.

אז איך זה שאף אחד עד היום לא מצא מה הבעיה?

- צריך לציין שבמעגלי SMD לא עוברים על הלחמות עם מלחם רגיל אלא עם blower. (מין פן לשיער מיניאטורי).

פורסם
אני מסרב לקבל את זה שאין אפשרות לתקן את המעגל ברמת הרכיב.

משיחה עם מוסכניקים ועיון בפורום אני מבין שמדובר במחלה נפוצה של הרכב.

- מניסיוני, מחלות נפוצות במערכות אלקטרוניות נובעות מחוליה חלשה במעגל החשמלי.

יש לאתר את החוליה, לתקנה ולפרסם כאן בפורום.

- מנועים חשמליים לא נוטים להתקלקל. ואם כן, אז הם מתקלקלים באחת לצמיתות ולא לסירוגין (אני מתכוון למנוע עצמו ולא למעגל החשמלי). מנוע שהוא תקול לסירוגין מעיד על בעיה שאפשר לתקנה - תקלה במעגל החשמלי. לא סביר שמדובר בפרוססור תקול.

בדר"כ מדובר בהלחמות. מעבר על ההלחמות פותר בעיה כזו.

זה סביר, נוכח העובדה שהמעגל נמצא תחת השפעה של רעידות, קפיצות ומכות של הגלגלים הקדמיים.

כל רכיב אחר אפשר להחליף. כגון, חיישנים, קבלים, נגדים, טרנזיזטורים וכו'.

אז איך זה שאף אחד עד היום לא מצא מה הבעיה?

- צריך לציין שבמעגלי SMD לא עוברים על הלחמות עם מלחם רגיל אלא עם blower. (מין פן לשיער מיניאטורי).

1. רכיבי SMD ניתן להלחים ולתקן הלחמות בלי שום בעייה בעזרת מלחם עם ראש בגודל של 0.5 מילימטר ללא שום בעייה.

ראה פרוייקט שהתחלתי לעבוד עליו (תמונה) רכיב SMD מולחם ללוח בנייה עם מלחם בעל ראש של 0.8 מילימטר. בגלל מירווח הרגלים הצפוף הייתי צריך לפשק את הרגלים של הרכיב בכדי שיתאימו למירווח פסי ההולכה במעגל.

פן הינו מכשיר יעיל לחימום רכיבי SMD לשם פירוקם אך במעגלים בעלי צפיפות רבה קיים סיכוי רב שתפגע ברכיבים סמוכים במידה ואין ברשותך ציוד מקצועי או תחנת עבודה לרכיבי SND.

2. מנועים חשמליים נוטים להתקלקל וגם מעבדים

3. על-מנת להחליף רכיב תקול כגון אלה שציינת יש צורך להצטייד בשרטוט חשמלי (שלא קיים) ובציוד מעבדתי בכדי לאתר את החלק התקול וכמובן ציוד בדיקה שיאשר שהמעגל תקין (ציוד כזה יש רק לייצרן).

מדובר על הגה כוח שהינו רכיב בטיחותי ולא הייתי רוצה לאבד את תיגבור ההגה במהירות של 90 קמ"ש באיילון.

4. מי שמתקן את המערכת בארצינו אני מאמין שהוא מחליף מעגל מרכב שהושבת ולא מתקן את המעגל ברמת רכיב.

הייצרן אוסר על תיקון חלקים שקשורים במערכות בטיחותיות ברכב, לפי דעתי מי שעושה זאת מבלי לקבל אישור מהייצרן עובר עבירה ועלול להיות חשוף לתביעות במקרה של תאונה שנגרמה עקב תיקון לקוי.

אם אתה חושב שאתה מסוגל לתקן מעגל כזה אדרבא תרים את הכפפה.

LT1764-TEST-1.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה.

האם אתה מעוניין בשרטוט חשמלי של הגה הכח החשמלי בגולף דור 5 עם הסבר מילולי אשמח לשלוח לך.

המבנה ואופן הפעולה שלו לפי דעתי שונה וקצת יותר מתוחכם.

פורסם

שינסה לתקן אדרבה הסיכויים קרובים לאפס

מנסיון העבר המנועים המשופצים לא שווים גרוש, רק חדש

התקלה השניה היא בחיישני המיקום בתוך עמוד ההגה

ואתם יכולים לספר סיפורי סבתא למי שתרצו

זה לא ניתן לתיקון אין דרך לפתוח את העמוד וגם אם כן

עמוד חדש יוצא יותר זול והרבה יותר בטוח

יחידת הבקרה לא מתקלקלת כמעט בכלל

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
שינסה לתקן אדרבה הסיכויים קרובים לאפס

מנסיון העבר המנועים המשופצים לא שווים גרוש, רק חדש

התקלה השניה היא בחיישני המיקום בתוך עמוד ההגה

ואתם יכולים לספר סיפורי סבתא למי שתרצו

זה לא ניתן לתיקון אין דרך לפתוח את העמוד וגם אם כן

עמוד חדש יוצא יותר זול והרבה יותר בטוח

יחידת הבקרה לא מתקלקלת כמעט בכלל

שא ברכה

ללא מילים

+10

פורסם

בדף 4110, "מבנה המערכת" מצויין שאסור לפתוח את בית המנוע המשולב היות שלא ניתן יהיה להרכיב מערכת מסובכת זו באופן שהדבר נעשה על ידי היצרן.

האם זה ממש סופי העניין הזה? אם כן, איך מוסכים מחליפים את המערכת. האם הם מחליפים ביחד עם ציר ההגה?

אני למשל, פירקתי 2לחלוטין 2 מנועים של נעילה מרכזית שעבדו לסירוגין וממש שיפצתי אותם (ניכוי חלודה וניכוי מגעים) ולא הייתה לי יותר בעיה. (טוב, עד שהיה טוטאל לוס לאחר תאונה). כלומר, אין לי בעיה לפרק ולהרכיב חלקי מנוע.

• תוכן חדש...