Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רנו קליאו בי שנת 2000, מנוע 1600, אוטומטית.

ביומיים האחרונים פתאום האוטו נכבה לי איזה 4 פעמים!

זה קרה בעיקר בנסיעה במהירות נמוכה או לקראת בלימה...

מישהו יכול לעזור לי ולתת דעה ראשונית לגבי הבעיה האפשרית?...

תודה רבה

פורסם

דווקא בבעיות של דימום מנוע בנסיעה איטית או עצירה, אני בדרך כלל מחפש לבדוק האם נתון מהירות רכב [VSS] שמקבל בקרת המנוע, תקין. לפעמים גם תקלת בחיישן מהירות לא מכניס קוד תקלה או לא מדליק נורת התראה.

פורסם

אף אחד לא דיבר על בעיות התנעה אלא דימום מנוע לקראת עצירה. אתה בטח מכיר את המודל טוב ממני, האם בקרת ניהול המנוע מקבלת נתון של מהירות רכב? כנראה שכן. נתון זה משמש לבקרת סל"ד סרק בעזיבת דוושה, מאפשר ירידת סל"ד מדורגת יותר כאשר הרכב בנסיעה.

כאשר נתון זה איננו, ז"א בקרת המנוע מקבל נתון שגוי של רכב עומד כאשר הוא בעצם בנסיעה ומשולב בהילוך ואז יתכן מצב של דימום מנוע לקראת עצירה.

חיישן סל"ד גם יכול לגרום לתופעות האלו, במיוחד עם מדובר על חיישן מסוג השראות מגנטית, אך לדעתי זה יגרום לבעיות נוספות כמו דימום אקראי בסרק (לאו דווקא ברכב לקראת עצירה) או התנעה קשה.

בכל מקרה, ואני מדבר על העניין בכלליות ולא ספציפית לדגם, גם בית מצערת מטונפת או לא מכוונת יכולה לגרום לתופעה.

פורסם

דניאל ידידי

מחשב ניהול מנוע משתמש בנתון של חיישן מצב מצערת , או במצערת חשמלית בפוטנציומטר דוושת העצה,כדי לווסת את סיבובי הסרק, אם נתון מהירות רכב היה משמש כפרמטר לסרק אז כאשר אתה נוסע ברכב ומוציא את ידית ההילוכים לניוטרל מהירות מנוע היתה נשארת גבוהה, בגלל שחיישן מהירות מדווח שהרכב במצב נסיעה, ולא זה המצב בפועל, לכן אפשר להבין שמהירות רכב הוא לא פרמטר לסרק, לגבי הווסת יכול להיות שהוא מקור הבעיה ,ובדרך כלל יש תופעות נוספות כמו סלד מנוע נמוך,וסלד לא עולה בהפעלת מזגן

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה באותו אוטו (מנוע 1.4 16V), הבעיה הייתי COIL בעייתי שגם למנוע לעבוד על 3 צילינדרים ובעקבות כך גם הייתה למנוע תחושת "עצלנות".

פורסם
דניאל ידידי

מחשב ניהול מנוע משתמש בנתון של חיישן מצב מצערת , או במצערת חשמלית בפוטנציומטר דוושת העצה,כדי לווסת את סיבובי הסרק, אם נתון מהירות רכב היה משמש כפרמטר לסרק אז כאשר אתה נוסע ברכב ומוציא את ידית ההילוכים לניוטרל מהירות מנוע היתה נשארת גבוהה, בגלל שחיישן מהירות מדווח שהרכב במצב נסיעה, ולא זה המצב בפועל, לכן אפשר להבין שמהירות רכב הוא לא פרמטר לסרק, לגבי הווסת יכול להיות שהוא מקור הבעיה ,ובדרך כלל יש תופעות נוספות כמו סלד מנוע נמוך,וסלד לא עולה בהפעלת מזגן

תחת הנחה שרנו משתמשים במערכות הזרקה קונבנציונאליות של בוש או מראלי אתה מוזמן לבדוק נושא זה בעצמך ולהווכח.

קח רכב שבקרת המנוע מקבלת נתון של מהירות רכב, אם לרכב יש מד סל"ד לא תזדקק לסורק לצורך הניסוי.

סע במהירות מסויימת ברבע דוושה, גלוש בניוטרל בסל"ד שלמעלה מ 2000 ושחרר את דוושת האצה ובדוק את התנהגות הסל"ד, חזור על הפעולה שמנוע עובד ונמצא במקום.

תראה שאני צודק וכך נחסוך וויכוח שקרוב לודאי תפסיד בו...:twisted:

פורסם

בעמידה הסל"ד ירד בצורה הדרגתית ומהירה לסרק ובנסיעה הסל"ד יוחזק קצת גבוה מסרק כ 1000 סל"ד בקירוב וירד לסרק נורמלי רק לאחר עצירת הרכב.

כל אחד עם רכב מודרני מוזמן לבצע את הבדיקה ולראות את פעולת "המשכך" הזו קורת בפועל (אם יש לו מד סל"ד בלוח השעונים).

• תוכן חדש...