Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. סיאט איביזה

2. מאזדה 3, 4 דלתות

3. יונדאי i30

חשוב לי לציין שכל מכונית תהיה חדשה מהחברה (כל המנועים הם 1.6).

אשמח גם לפירוט. תודה!

פורסם

נשמח גם אנחנו לפירוט, לגבי מה הדרישות שלך מהמכונית (כמה נוסעים, העדפות, אופי נהיגה וכו')

האיביזה וה-3/I30 הן בכלל בקטגוריות שונות ועונות על צרכים שונים.

פורסם

אני בחור צעיר, רווק. לא מתכנן להסיע משפחות.

למה הן לא באותה קטגוריה? איך האמינות של כל אחת מהן? (שמעתי דברים לא טובים על הסיאט, וכרגע היא הפייבוריטית שלי)

פורסם

האיביזה היא סופר-מיני, בעוד שה-3 וה-I30 הן מכוניות משפחתיות.

כמו כן, האיביזה היא דגם חדש לגמרי שהושק לא מזמן, ולכן אף אחד בנאדם בעולם - כולל מנכ"ל סיאט - לא יכול לתת חוות דעת רצינית על האמינות העתידית שלה. מי שאמר לך שהאמינות שלה לא טובה, הייתי בודק את האמינות שלו קודם. כנ"ל לגבי היונדאי, שנמצאת טיפה יותר זמן על הכביש, אבל עדיין לא מספיק כדי לבחון את האמינות. המאזדה ככל הנראה תהיה אמינה, משום שהיא מתבססת על ה-3 הקודמת שהייתה בסדר גמור.

בכל מקרה, בכל רכב מודרני של יצרן ראוי (סיאט משתמשת בחלפים של פולקסווגן) אין סיבה לחשוש יותר מדי, ובכלל, בשביל מה יש אחריות?

במקומך, הייתי הולך על האיביזה. היא יותר מתאימה לרווק, יותר ייחודית על הכביש, וגם תחסוך לך כמה שקלים לעומת המשפחתיות. ואם אין לך רתיעה מגיר ידני, באיביזה יש את האופציה הזו שאין ב-3/I30.

פורסם

לסיאט באופן כללי, אצל מי שבדקתי, אין שם טוב. ש לזה שם של מכוניות שמגיעות המון למוסך. ההורים מתנגדים בגלל זה כמובן...

איזה עוד מכוניות בסגנון\במשפחה שלה יש?

פורסם

כל פעם מחדש אני נדהם עד כמה מותג הוא חשוב בעיני אנשים, לא משנה להם אם הרכב מיוצר באותו מפעל עם דגם X או חולק 50% מהחלקים עם דגם Y, אם קוראים לו סיאט - הוא נכנס הרבה למוסך, אם זה פולקסווגן (פולצווגן כמו שאומרים...) זה "רכב בטוח" (רכב גרמני! בנוי כמו טנק! :-)) אם זה מאזדה היא כמובן לא תתקלקל לעולם (אבל מזדות עשויות מקרטון! זה הרי ידוע...) וכן הלאה...

המלצה שלי היא לא על רכב מבין השלושה, אלא לחיים - צא מהראש הזה, מה שהיה לפני 20 שנה זה לא מה שהיום (אגב, אתם לא פוסלים יונדאי? זאת הרי קוריאני, וקוריאני זה זבל).

Insane things comes from insanely people.

פורסם

עוד מכוניות בסגנון?

פולקסווגן פולו למשל. שאל את מי שהשמיץ את האיביזה לגבי הפולו, אני מאמין שתקבל דעות חיוביות. ככה זה גרמניות. ואולי גם לדוד שלו הייתה חיפושית בתקופת הצנע, והיא לא ראתה מוסך.

רק שאותו בנאדם בטח ישכח לציין שהפולו והאיביזות לדורותיהן (וגם הסקודה פאביה) חולקות את רוב המכלולים העיקריים, משום שכולן שייכות לאותו קונצרן.

אגב, הפולו תוחלף בקרוב בדגם חדש, אז לא מומלץ ללכת עליה. זה היה רק לצורך הדוגמא.

הייתי מציע לך גם את הרנו קליאו או הפג'ו 207, שהן מכוניות טובות מאוד, אבל אז סתם תיאלץ לשמוע מסביבתך מלים כמו "צרפתיה?!", "גוועלד", ו"אתה מנושל מהצוואה".

פורסם

תודה על העצה לחיים, אבל לא תודה.

אני מבחינתי קונה עכשיו את הסיאט. נורא אהבתי אותה, את ההאצה שלה ואת הספורטיביות שבה. הבעיה היא שבעל המאה הוא בעל הדעה, וכרגע ההורים סולדים ממנה קשות בגלל ה"שם" שלה. קצין רכב מנוסה בחברה שאבא שלי עובד בה אמר לו "לא לגעת בסיאט". אני מנסה לשכנע, אבל בינתיים זה לא הולך- והוא מצידו מתעקש על המאזדה או היונדאי (נו טוב, אפשר להבין אותו.. הכסף שלו).

שוב, יש המלצה למכוניות דומות?

פורסם

א. שאל את אבא שלך מה הוא אומר על הפולו. אם הוא מאשר אותה, תסביר לו שהפולו והאיביזה הן טכנית כמעט אותו הרכב. אמנם הפולו מקבילה לאיביזה דור קודם (עד שתגיע הפולו החדשה) אבל נראה שזה לא יפריע, כי במילא אבא שלך הולך לפי הילת האמינות של מותגים ולא של דגם מסוים.

ב. הסבר שהאיביזה הא דגם חדש לגמרי, ורק נוסטרדמוס יכול לומר מה תהיה האמינות שלה.

ג. הסבר שמאזדה 3 ויונדאי I30 הן מכוניות משפחתיות, כבדות יותר, יקרות יותר ובזבזניות דלק יותר מהאיביזה, ומיותרות עבור רווק. אם אבא שלך מתעקש על המותגים, אז מאזדה 2 או יונדאי I20 יתאימו יותר.

ד. מכוניות אחרות שעשויות להתאים: פאביה, קליאו, 207, פיאסטה. יתכן שהפיאסטה הכי תתאים בפשרה שבין מכונית עם סטיגמה של אמינות גבוהה בשילוב עם רמת נסיעה טובה.

• תוכן חדש...