Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

 

הרכב מסוג פיאט אונו 1.4ies שנת 95. כאשר המזגן עובד והרכב לא בנסיעה (או נסיעה איטית בפקק), החום עולה לאיזור החצי ולפעמים עובר את החצי, ובלי מזגן החום ברמה הנורמלית. התופעה התחילה הקיץ הזה ולא הייתה שנה שעברה במצב כזה אלא רק במצבים חריגים כמו עליות עם מזגן כשממש חם בחוץ. המזגן הוא מהרכבה מקומית.

החלפתי את הרדיאטור והטרמוסטט לאחרונה והבעיה לא נפתרה. מה זה יכול להיות?

 

תודה לכל המגיבים שמשקיעים מזמנם.

פורסם

האם בנסיעה ללא מזגן הרכב מתחמם ?

האם ברכבך יש מאורר רדיאטור עם 2 מצבים אז יתכן שהמהירות השנייה אינה מצננת את המנוע.

אם המאווררים מתפקדים תקין יש לבדוק את תפקוד משאבת המים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

צריך לבדוק אם מאורר מעבה המזגן (שמורכב מתחת לסורג הקדמי) מסתובב בכוון הנכון, כך שהוא יונק אויר מקידמת הרכב לכוון תא המנוע.

אם חוטי מאורר זה הפוכים, מאורר המעבה יסתובב הפוך וימשוך אויר חם מתא המנוע דרך רדיאטור המכונית ומעבה המזגן, דבר שיגרום להתחממות יתר של המנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כשהמזגן לא עובד החום נורמלי.

הצמדתי דף נייר ולא קרה כלום, אז הצצתי פנימה ולהפתעתי המאוורר של המזגן לא עובד. צריך לבדוק מה הבעיה שלו.

פורסם

מאורר מעבה המזגן יפעל רק כשהמזגן פועל ואם הוא אינו פועל אז בודאי שתהיה התחממות מנוע בזמן נסיעה עם מזגון םועל.

נא עדכן הלאה בתוצאות, לאחר התיקון.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הלכתי היום להתייעץ עם חשמלאי והוא הצביע על מאוורר שרוף.

כנראה שאקנה את המאוורר בתל אביב ואחליף בעצמי, התחלתי לאהוב לעשות את הטיפולים ברכב במו ידיי.

העניין שמרגיז אותי הוא שבמכון רדיאטורים לפני כחודש הצביעו על טרמוסטט תפוס שגורם לחימום ופשוט הוציאו לי אותו, כנראה ללא הצדקה כי הותקן כ-4 חודשים לפני כן בחודש פברואר. אז "הרווחתי" משני הכיוונים - מנוע קר בבוקר, ומנוע שעדיין מתחמם עד החצי (כ100-110 מעלות) בצורה מדאיגה, כשאני נוסע בצהריים מהעבודה ללימודים מתל אביב לחולון בפקקים של איילון.

חזרתי אל מכון הרדיאטורים (לא אציין שמות) והוא המליץ לי על ניקוי רדיאטור. רציתי להתקין גם תרמוסטט חדש, מכיוון שלא החזיק את החלק הייתי צריך לקנות בעצמי ולהביא לו להתקין. הלכתי לחנות קטנה שאני מכיר לחלקי חילוף בתל אביב, קניתי הפעם תרמוסטט תוצרת גרמניה ולא סיני, והוא הציע לי לקנות גם רדיאטור חדש במקום לנקות. בהשקעה קצת יותר גבוהה ממחיר הניקוי. אז רציתי לקנות ולהביא לבעל מקצוע שיחליף. הלכתי למכון רדיאטורים אחר שאני מכיר, רציתי לעשות גם ניקוי עם חומר FLUSH, אך הוא המליץ לוותר כדי לא לגרום נזק למערכת הישנה (הרכב שנת 95) עקב תכונות החומר ושטיפה בלחץ מים זה מספיק. בעל המקצוע הנ"ל הסביר לי שהרדיאטור הנוכחי הוא דק ובגלל זה הבעייה של ההתחממות, ושצריך רדיאטור עבה יותר שיתאים למנוע 1400 וזאת כי התלבטתי אולי בכל זאת - רק ניקוי ולא חדש. למרות שהרכב אצלי כבר שנתיים וחצי ורק בקיץ האחרון התעוררה הבעייה ולכן לא הסכמתי עם זה שבגלל רדיאטור דק הרכב מתחמם. בסוף קניתי את החלקים והרכבתי בעצמי. ונחשו מה? הבעייה לא נפתרה. עד אשר רפי לין היקר אמר לי להסתכל במאוורר של מעבה המזגן.

אני סמכתי על בעלי המקצוע ואכלתי אותה - נזרקו כספים לפח והרבה עצבים. לדעתי החלקים שהחלפתי היו מחזיקים עוד שנה-שנתיים לפחות בלי לגעת ובלי לנקות אפילו. חבל שלא כולם מקצועיים ואוהבים לעזור כמו רפי ועוד כמה חברה כאן, שאני חב לכם תודה. לפחות עשיתי את העבודה וקניתי את החלקים לבד ולא נתתי להם להינות גם משכר טרחה.

 

מצטער על החפירה מי שלא מעניין אותו שידפדף הלאה.

למי שמעוניין - שיגיב.

 

בברכה 8)

פורסם

מאורר המעבה צריך שיהיה איכותי מתוצרת SPAL ולא מיצרנים זולים שאיכותם ירודה.

אני מציע לך לגשת אל מומחה מזגנים לפיאט וזאת כי צריך לדעת שבמאורר זה צריך להקפיד על דגם שכוון הסיבוב שלו נכון ושיש גם מאוררים שונים עם ספיקת אויר שונה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

נכון, יש לרפי לין מן קטע כזה , להצביע בדיוק על הבעיה. עניין של מקצועיות ונסיון רב שנים.

 

ד"א , אם אתה כותב "מצטער על החפירה מי שלא מעניין אותו שידפדף הלאה" , רצוי שתכתוב זאת בתחילת ההודעה :lol:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לאחר החלפת מאורר המעבה צריך לבצע גם בדיקה שמאורר הרדיאטור המקורי מופעל ע"י המזגן, כשלחץ הגז עולה

וכמובן שגם בו לשים לב שכוון סיבובו נכון.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני אבקש לקנות של SPAL. מישהו יודע אם יש כמה סוגים באותו גודל אך בעלי ספיקה שונה? כדי שאני אשים לב.

בקשר ללחץ הגז - איך זה קשור להחלפת המאוורר? כרגע המזגן מקרר טוב, ןהמאוורר של הרדיאטור הרגיל עובד בזמן.

 

תודה

פורסם

מאורר הרדיאטור מופעל בשתי צורות:

1. ע"י יוניט חום בתחתית הרדיאטור בכ 92 מעלות והמאורר מפסיק לפעול בכ 87 מעלות.

2. גם כשהמנוע קר, המאורר מופעל, כשהמזגן פועל ולחץ הגז במזגן עולה ואז יש מתג לחץ (טרינרי) שמפעיל את מאורר הרדיאטור עד שלחץ הגז יורד לערך רצוי ואז מתג הלחץ מנתק את פעולת מאורר הרדיאטור.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הכוונה למאוורר של הרדיאטור של המנוע? הוא מוריד את הלחץ ע"י כך שהוא פועל הגז מתקרר? איפה המפסק לחץ הזה יושב והאם אפשר לבדוק אותו לבד איכשהו?

×
×
  • תוכן חדש...