Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע 8v או 16v - פונטו ספייס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין הדגמים של הפונטו, בין זה עם ה60 כ"ס 8V לבין זה עם ה80 כ"ס עם ה16V.

אני אומנם לא מחפש כוח ו"לפתוח מהר ברמזור", מצד שני אני גם לא רוצה לצלוע על הכביש ושהאוטו ירעד ב100-110.

דיברתי עם בעל מוסך שאמר לי שהמנוע של ה16V פשוט יקר מאוד לאחזקה. במידה ומשהו מתקלקל העלות של הטיפול והתיקון גבוהה באופן משמעותי למנוע 8V. הוא אמר "פיאט זה פיאט, השאלה היא לא אם היא תתקלקל אלא מתי, בגלל זה עדיף שכשהיא תקלקל התיקון יהיה זול" - הכוונה הייתה לראש מנוע, רצועת טיימינג וכדומה.

מה דעתכם?

בנוגע לצרכים שלי: נסיעה יום-יומית של בערך 30-50 ק"מ בנסיעה משולבת.

אני נהג חדש, אז האוטו לא יהיה עמוס, גג אני ועוד 2.

תודה רבה.

פורסם

שלום רב, לדעתי מנוע הV8 יספק אותך, הרי שאתה לא קונה את הרכב למטרת מרוץ רמזורים נכון?

אין שום סיבה שירעד ב100 - 110 קמ"ש אלא אם כן הגלגלים לא מאוזנים בצורה טובה, הלחץ אוויר בצמיגים לא תקין או שהצמיגים כבר לא טובים.

עדי :).

פורסם

ה8V יותר מומלץ לעיר,היתה כתבה פעם במגזין אוטו ודובר על כך שהמנוע הזה בעיר דווקא יותר עדיף כי הוא יותר גמיש.

הכתבה היתה במגזין הכתוב ככה שאין לי דרך להעלות קישור.נדמה לי שיש גם פורום רכב לפיאט תנסה לשאול אותם יש להם ניסיון.

פורסם

ה8V מספק את הסחורה ואין שום סיבה שירעד ב110 או ב120 קמ"ש.

ה16V אכן יקר יותר לאחזקה, אבל זה רחוק מלהיות מאוד יקר לתחזוקה.

מכיוון שלא קל למצוא ספייס במצב טוב, אני מציע שתתחיל לחפש ותבחר את זאת שתיהיה במצב טוב יותר. 8V או 16V, עלות האחזקה שלך תיקבע בעיקר ע"י מצבו המכני הנוכחי של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ה8V מספק את הסחורה ואין שום סיבה שירעד ב110 או ב120 קמ"ש.

ה16V אכן יקר יותר לאחזקה, אבל זה רחוק מלהיות מאוד יקר לתחזוקה.

מכיוון שלא קל למצוא ספייס במצב טוב, אני מציע שתתחיל לחפש ותבחר את זאת שתיהיה במצב טוב יותר. 8V או 16V, עלות האחזקה שלך תיקבע בעיקר ע"י מצבו המכני הנוכחי של הרכב.

השאלה היא אם ה16V מצדיק את עלות האחזקה היותר גבוהה. האם זה באמת כדאי להשקיע עוד כסף בקניה ועוד כסף בהוצאות בשביל התוספת של הכוח?

פורסם

שכחת גם תוספת באבזור.

אני אנסה לחזור על דברי בניסוח קצת שונה, למקרה ולא הובנו בפעם הראשונה -

אם מצאת 16V טובה, מטופלת, שמורה ובמחיר טוב - קנה אותה ואל תחשוב על התוספת הזניחה יחסית בעלויות האחזקה. כן, פעם במי-יודע-כמה קילומטרים משפצים ראש מנוע ואז זה עולה יותר. פעם בשלוש שנים מחליפים טיימינג ואז הטיפול עוד כמה מאות שקלים יותר. בממוצע ולאורך זמן העלויות האלו זניחות לעומת העלויות האחרות של אחזקת רכב ואם תקנה רכב במצב מכני טוב אין חובה שההוצאות האלו יפלו דווקא עליך.

אם מצאת 8V טובה - גם תקנה. היא לא רועדת ולא רוטטת ומגיעה לכל מקום בארץ בכבוד ובלי בעיות. אולי קצת יותר לאט, אבל מגיעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שכחת גם תוספת באבזור.

אני אנסה לחזור על דברי בניסוח קצת שונה, למקרה ולא הובנו בפעם הראשונה -

אם מצאת 16V טובה, מטופלת, שמורה ובמחיר טוב - קנה אותה ואל תחשוב על התוספת הזניחה יחסית בעלויות האחזקה. כן, פעם במי-יודע-כמה קילומטרים משפצים ראש מנוע ואז זה עולה יותר. פעם בשלוש שנים מחליפים טיימינג ואז הטיפול עוד כמה מאות שקלים יותר. בממוצע ולאורך זמן העלויות האלו זניחות לעומת העלויות האחרות של אחזקת רכב ואם תקנה רכב במצב מכני טוב אין חובה שההוצאות האלו יפלו דווקא עליך.

אם מצאת 8V טובה - גם תקנה. היא לא רועדת ולא רוטטת ומגיעה לכל מקום בארץ בכבוד ובלי בעיות. אולי קצת יותר לאט, אבל מגיעה.

סביר יותר להניח שאני אמצא 8V כי השוק הרבה יותר גדול, השאלה היא אם זוהי "התפשרות" [כי עדיף לחפש ELX ויקח כמה שיקח], או שזו החלטה לגיטימית.

ההבדל בין ה-8V ל-16V הוא משמעותי מאוד, ההבדל מורגש. ה-8V פשוט עצלה לדעתי.

עצלה בשביל מה?

• תוכן חדש...