Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[אפשר לנעול את האשכול הנוסף שפתחתי, הבנתי שאשכולות מהסוג ההוא מרובים, אז אין בו טעם, אני אמקד את השאלות שלי כאן].

מדובר על אוטו ידני.

להלן השאלות:

א. התקציב שלי הוא 20-25K. הבנתי שיש הבדל משמעותי בין שנתון 00 ומטה לבין 01 ומעלה - מה ההבדל?

ב. מה ההבדל בין הדגמים [ז"א הכ"ס השונים]? עד כמה זה משמעותי ואיך עליי לבחור את הדגם שמתאים לי?

ג. כמה יעלה לי ביטוח צד ג' וכמה יעלה מקיף [נהג חדש] לאוטו שכזה? ומה ההבדל בין מקיף לצד ג' - האם מקיף הוא כמו צד ג' רק התוספת של עיניין הגניבה\ברק\שיטפון וכו' - ההשתפות הכספית היא אותה השתתפות? או שמקיף זה מלא וצד ג' זה חלקי?

ד. מה היחס של הדלק:ק"מ של האוטו הנ"ל?

תודה רבה רבה!!

פורסם
[אפשר לנעול את האשכול הנוסף שפתחתי, הבנתי שאשכולות מהסוג ההוא מרובים, אז אין בו טעם, אני אמקד את השאלות שלי כאן].

מדובר על אוטו ידני.

להלן השאלות:

א. התקציב שלי הוא 20-25K. הבנתי שיש הבדל משמעותי בין שנתון 00 ומטה לבין 01 ומעלה - מה ההבדל? רכב כמעט שונה לחלוטין. בטיחותי יותר, איכותי יותר, מודרני יותר.

ב. מה ההבדל בין הדגמים [ז"א הכ"ס השונים]? עד כמה זה משמעותי ואיך עליי לבחור את הדגם שמתאים לי? ELX היא רמת הגימור המומלצת. תריץ חיפוש לגבי ההבדלים בין רמות הגימור/גירים.

ג. כמה יעלה לי ביטוח צד ג' וכמה יעלה מקיף [נהג חדש] לאוטו שכזה? ומה ההבדל בין מקיף לצד ג' - האם מקיף הוא כמו צד ג' רק התוספת של עיניין הגניבה\ברק\שיטפון וכו' - ההשתפות הכספית היא אותה השתתפות? או שמקיף זה מלא וצד ג' זה חלקי?

ד. מה היחס של הדלק:ק"מ של האוטו הנ"ל? עם הELX הקודמת שלי (2001, רציפה) קיבלתי 13.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית.

תודה רבה רבה!!

תשובותי באדום

!AWDSOME

פורסם

הELX עדיפה מבחינת אבזור וכוח, אבל גם הSX לא אסון גדול.

ידני מול רציף - תלוי בך. אם אתה נוסע בעיקר בפקקים ובעיר - לך על הרציף. אחרת - הידני כנראה עדיף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה ההבדלים המשמעותיים בין רציף לידני מהבחינות הבאות:

א. אמינות.

ב. חיסכון בדלק.

ג. נוחות.

ד. מחיר.

גיר רציף זה טיפטרוניק?

אפשר הסבר בכמה מילים על הטיפטרוניק? קראתי את ההסבר פה: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229#post38229 , אבל ההסבר די מסובך. מה ההבדל בינו לבין אוטומט?

תודה.

פורסם

א. באופן כלל גיר ידני אמין יותר מגיר אוטומטי. אבל במודלים כאלו לתחזוקה שעבר הרכב ולמצבו המכני יש משמעות הרבה יותר גדולה על אמינות הרכב מאשר הגיר.

ב. ידנית חסכונית יותר, אבל במקרה של הפונטו ההבדל לא גדול במיוחד.

ג. עניין אישי שלך.

ד. רציף יקר יותר לרכישה.

גיר עם טיפרטרוניק הוא גיר אוטומטי רגיל שמאפשר לנהג לשלוט באופן ידני על ההילוך בו נמצאת התיבה, בנוסף למצב אוטומטי רגיל.

פורסם

טיפטרוניק זה מצב הפעלה, לא הסוג של הגיר.

בגיר רציף אין הילוכים, יש שני קונוסים ורצועה שנעה עליהם. אתה לא מעביר שום הילוך, הכל קורה בצורה אוטומטית.

בפיאט מצב הטיפטרוניק קיים גם בגיר הרציף, וגם בגיר הרובוטי (שלא רלוונטי לגביך)

!AWDSOME

פורסם

את עיניין הקונוס קראתי בהרבה מקומות ולא הבנתי וכנראה לא אבין [כי אני לא כ"כ מתעניין במכניקה של האוטו].

הבנתי שגיר רציף זה אוטומט שמתנהג כידני, ז"א לא צריך להעביר הילוכים, אך מרגישים במהלך הנסיעה את העברת ההילוכים [בניגוד לאוטומט רגיל] ויש את עיניין הזינוק בעליה - האם זה נכון?

במידה וכן, מה הפואנטה אז בגיר רציף? בשביל מה זה טוב?

פורסם

גיר רציף מתנהג כמו גיר אוטומטי רגיל - שמים D ונוסעים.

כשרוצים (אם רוצים, זאת לא חובה) מזיזים את ידית ההילוכים למצב טיפטרוניק ואז מתאפשרת שליטה ידנית על ההילוכים בתיבה. אין קלאצ', אין צורך לעזוב את הרגל מהגז ואין צורך לבצע זינוק בעליה.

פורסם

ז"א גיר רציף זה גיר שיש לו גם אפשרות של אוטומט וגם אפשרות של טיפטרוניק?

וכמה הילוכים יש בטיפטרוניק? 5? ז"א במצב של טיפטרוניק זה ידני בלי קאלץ'?

שאלה אחרונה - איך הגיר מבחינת אמינות וחיסכון בדלק? טיפטרוניק לעומת אוטומט ולעומת ידני.

תודה.

פורסם

המלצה שלי קח את הגיר הרגיל, קשה למצוא ספייס בשנים 2001-2002 עם רציף במצב טוב, עברתי 10 רכבים לערך ווכולם היו גרועים בטירוף (רציף) עד שמצאתי אחד נורמלי בסוף יצאה בדיקה זועתית.

אני לא פוסל את הגיר הרציף יש המון המלצות עליו פשוט קשה למצוא במצב טוב אבל זה אפשרי החלטה שלך...

פורסם
ז"א גיר רציף זה גיר שיש לו גם אפשרות של אוטומט וגם אפשרות של טיפטרוניק?

אכן כן.

וכמה הילוכים יש בטיפטרוניק? 5? ז"א במצב של טיפטרוניק זה ידני בלי קאלץ'?

משתנה לרכב לרכב. בפונטו יש 5, ברכבים אחרים יתכן שיהיו יותר או פחות, זה תלוי במבנה של הגיר.

כמו שכבר כתבתי, כדי שיהיה טיפטרוניק צריכה להיות תיבה אוטומטית, וברגע שיש תיבה אוטומטית אין דוושת קלאצ'.

התגובה בכחול.

• תוכן חדש...