Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הטיפטרוניק מבחינת אמינות וחיסכון בדלק ביחס לאוטומט וידני?

ומה ההבדל בביצועים של האוטו בנסיעה על אוטומט \ גיר ידני \ "גיר ידני" של טיפטרוניק.

תודה רבה אתה ממש עוזר. :wink:

פורסם
את עיניין הקונוס קראתי בהרבה מקומות ולא הבנתי וכנראה לא אבין [כי אני לא כ"כ מתעניין במכניקה של האוטו].

הבנתי שגיר רציף זה אוטומט שמתנהג כידני, ז"א לא צריך להעביר הילוכים, אך מרגישים במהלך הנסיעה את העברת ההילוכים [בניגוד לאוטומט רגיל] ויש את עיניין הזינוק בעליה - האם זה נכון?

במידה וכן, מה הפואנטה אז בגיר רציף? בשביל מה זה טוב?

אתה מתכוון לגיר רובוטי, לא רציף.

גיר רובוטי הוא גיר ידני ללא דוושת מצמד פיזית. היתרונות? חסכון בדלק, זמינות כח טובה יותר, אמינות טובה יותר לטווח הרחוק. בדיוק כמו גיר ידני.

אגב, גם בגיר אוטומטי פלנטרי מרגישים את העברות ההילוכים.

ז"א גיר רציף זה גיר שיש לו גם אפשרות של אוטומט וגם אפשרות של טיפטרוניק?

וכמה הילוכים יש בטיפטרוניק? 5? ז"א במצב של טיפטרוניק זה ידני בלי קאלץ'?

שאלה אחרונה - איך הגיר מבחינת אמינות וחיסכון בדלק? טיפטרוניק לעומת אוטומט ולעומת ידני.

תודה.

מצב הפעלה טיפטרוניק יכול להיות קיים בכל סוג גיר (אוטומטי, רובוטי ורציף), אין קשר בין זה לבין סוג הגיר.

גיר רציף הוא גיר רציף. במצב האוטומטי יש אינסוף יחסי העברה. אתה לא מרגיש העברות הילוכים בכלל, כי אין הילוכים.

במצב ה"ידני"/טיפטרוניק יש אפשרות לעבור בין 6 (לא 5) מצבים קבועים מראש, בשנתון שאתה מחפש. בדגמים שלאחר מתיחת הפנים (Mk2B) ישנם 7 מצבים קבועים מראש.

כמו שכבר נרשם לך, הידני חסכוני מעט יותר מהרציף, ההבדל לא גדול. תציץ שוב בשרשור ההוא ממועדון פיאט ותראה את ההבדלים בצריכת הדלק לכאן ולכאן.

!AWDSOME

פורסם

עד שהבנתי מה הוא גיר רציף, הצלחת לבלבל אותי שוב :-(

רציף - גיר אוטומט שיש לו אופציה לידני "לייט"

רובוטי - ידני, בלי קלאצ' - גם לא רלוונטי אליי כי הוא מדגם 04 ומעלה.

נכון?

תקן אותי אם אני טועה:

היתרון של גיר רציף שהוא משלב גם אוטומט וגם ידני, ז"א שאם אתה רוצה אתה נוסע עם אוטומט ואם אתה רוצה אתה נוסע על ידני [סוג של ידני, זה יותר כדי לא להשתעמם בנסיעה לא? ז"א, הביצועים של הרציף עדיפים על האוטומט?] אתה יכול גם.

פורסם

גיר רציף הוא אוטומטי כי אתה לא צריך להעביר הילוכים, אבל במובן הטכני, הוא שונה ממה שאתה מכיר כגיר אוטומטי. אין לו הילוכים (גלגלי שיניים וכו').

אין לו מצב ידני, יש לו מצב שבו אתה יכול לבחור בין 6 מיקומים שונים של הרצועה על הקונוס. זה בעצם הטיפטרוניק.

גיר רובוטי פועל בדיוק כמו גיר ידני, רק שישנו "רובוט" שמפעיל את המצמד, ולכן אין לך דוושת מצמד ברכב. כמו כן, הגיר מחליף את ההילוכים בעצמו.

לגבי הביצועים, אין ממש דרך להשוות מכיוון שאין גיר אוטומטי פלנטרי בפונטו.

הביצועים של הרציף טובים מאוד, לא נופלים בהרבה מהידני.

!AWDSOME

פורסם

אוקיי הבנתי, אז בשביל מה זה טוב העיניין של הטיפטרוניק? מה יעזור לי לקבוע על איזו רצועה המנוע יהיה?

פורסם

אם תיפול עליך קצת רוח ספורטיבית תוכל לשלוט קצת יותר, או אם תמצא את עצמך בירידה ממושכת ותרצה להתשמש בבלימת מנוע, למשל.

!AWDSOME

פורסם

הטיפולים אותם הטיפולים, השינוי זניח.

לגבי אמינות - אם גיר ידני יכול להחזיק די בקלות גם 300K קילומטרים בנהיגה נכונה, אז די נדיר לראות גיר אוטומטי עם 300K קילומטרים שטרם עבר שיפוץ כזה או אחר.

זה לא אומר שלא צריך לקנות רכב אוטומטי, כי הסיכוי שלך להגיע לקילומטרים בהם דורש הגיר שיפוץ די קטן. וגם אם תגיע לשם, מדובר בתיקון שעלותו אלפים בודדים של שקלים ומשם אתה ממשיך לנסוע בראש שקט (מבחינת הגיר) לעוד מי-יודע-כמה קילומטרים.

בקיצור, אם אתה צריך אוטומטי - קנה אוטומטי. גם אם זה יעלה לך בממוצע עוד כמה שקלים בחודש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באיזה מצבים יש להשתמש בטיפטרוניק?

שאלה נוספת לדיון - לפי דעתכם וניסיונכם, מה עליי להעדיף - אוטומט או ידני [מדובר כמובן על פונטו ספייס ELX 2001]? אומנם ידני יותר זול, אמין, חסכוני [לא בהרבה] וכיף [במצבים מסויימים], מצד שני היתרון של האוטומט בפקקים הוא של שמיים וארץ. זו מכונית ראשונה שלי ואני לא רוצה ליפול סתם. מה הבלאי הצפוי של הגירים בפונטו? ושמעתי על הרבה פונטואים שמחליפים להם ראש מנוע יחסית מוקדם - למה זה?

תודה!

פורסם

כי אנשים מזניחים את הרכב ולא משתמשים בנוזל קירור מקורי למשל.

אין בעיות אמינות עם הגירים בפונטו. ההעדפה היא שלך בלבד.

גיר אוטומטי יהיה מן הסתם נוח יותר עם הנסיעות שלך כוללות פקקים רבים.

!AWDSOME

פורסם

האם מקיף הוא כמו צד ג' רק התוספת של עיניין הגניבה\ברק\שיטפון וכו' - ההשתפות הכספית היא אותה השתתפות? או שמקיף זה מלא וצד ג' זה חלקי?

ההבדל הגדול שבמקרה של תאונה, צג ג' לא מכסה את עלות התיקון של האוטו שלך אלא רק של מי שפגעת בו.. :?

פורסם
כי אנשים מזניחים את הרכב ולא משתמשים בנוזל קירור מקורי למשל.

אין בעיות אמינות עם הגירים בפונטו. ההעדפה היא שלך בלבד.

גיר אוטומטי יהיה מן הסתם נוח יותר עם הנסיעות שלך כוללות פקקים רבים.

הבנתי שבמכונית הנ"ל מ150K המנוע כבר מתחיל ללכת. מתחיל בראש מנוע וממשיך בגיר. האם זה נכון?

פורסם

אם המנוע מתחיל ללכת אחרי 150 אלף אז עדיף לקשור אותו כי ב200 אלף הוא כבר מתחיל לרוץ.

אני לא יודע ממי הבנת אבל תפסיק להאמין לאנשים שמכניסים את המכונית שלהם למוסך מדרכה פעם ב3 שנים וממלאים כל שבוע ליטר מים לרדיאטור.

הפונטו נחשב לרכב אמין במידה ולא הוזנח וזכה לטיפולים מתאימים.

תנהג על ידני ועל רציף תבדוק לאיזה מהם אתה מתחבר (אני אישית לא אהבתי את הרציף), תבדוק שהרכב טופל כמו שצריך, ק"מ סביר ושלום על ישראל. נכון שמה שסיכמתי עכשיו בשורה בפועל לא כזה פשוט וצריך זמן לחפש, להימנע מסוחרים ורמאים ולבדוק עוד מס' דברים בדרך לקניית רכב, אבל בחרת לעצמך רכב מאוד אמין ואתה עדיין מטיל ספק באמינותו.

פורסם
הבנתי שבמכונית הנ"ל מ150K המנוע כבר מתחיל ללכת. מתחיל בראש מנוע וממשיך בגיר. האם זה נכון?

ממי הבנת את זה?

מעניין מי אלו כל האנשים האלה שגורמים לאנשים אחרים להבין דברים מוזרים.

ובנימה רצינית, מסכים על לאון.

!AWDSOME

• תוכן חדש...