Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בידע כללי אני רוצה לדעת איך ספידומטר לרכב עובד מכני אנלוגי דיגיטלי ואים יש עוד סוגים סתם בשביל להבין איך המערכת הזאת עובדת ברכב תודה מראש לעוזרים :-D

פורסם

מצטרף לשאלה .

השאלה הזאת מטריפה לי את המוח כבר שנה וכל פעם אני שוכח לחפש תשובה.

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם
מצטרף לשאלה .

השאלה הזאת מטריפה לי את המוח כבר שנה,וכל פעם אני שוכח לחפש תשובה.

למה לך להטריף את המוח, מעולם לא מאוחר לבצע חיפוש !

ספידומטר בפזו 309, עובד בשיטה מכנית.

קימים רכבים שהספידומטר הוא דיגיטלי, ברכבים צרפתים בודדים, או במכוניות מודרניות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

התשובה לשאלה פשוטה למדי. בתיבת ההילוכים של הרכב מותקן גלגל שיניים קטן שמונע מהציר של תיבת ההילוכים.(ברור שככל שהציר הזה יסתובב מהר יותר - הוא יגרום לגלגל השיניים להסתובב מהר יותר). אל גלגל השיניים הזה מחובר ציר גמיש (כבל ספידומטר) שמעביר את הסיבובים אל מחוג מד המהירות (דרך מערכת של גלגלי שיניים שמזכירה קצת שעון) שמותקן בלוח המחוונים של הרכב ואשר מנויילת בהתאם לכל יחסי המהירויות של המרכיבים השונים כך שמה שאתה רואה על הסקאלה, זה בעצם תרגום ל"מהירות".

פורסם
התשובה לשאלה פשוטה למדי. בתיבת ההילוכים של הרכב מותקן גלגל שיניים קטן שמונע מהציר של תיבת ההילוכים.(ברור שככל שהציר הזה יסתובב מהר יותר - הוא יגרום לגלגל השיניים להסתובב מהר יותר). אל גלגל השיניים הזה מחובר ציר גמיש (כבל ספידומטר) שמעביר את הסיבובים אל מחוג מד המהירות (דרך מערכת של גלגלי שיניים שמזכירה קצת שעון) שמותקן בלוח המחוונים של הרכב ואשר מנויילת בהתאם לכל יחסי המהירויות של המרכיבים השונים כך שמה שאתה רואה על הסקאלה, זה בעצם תרגום ל"מהירות".

אפשר לקבל איזה קישור לסירטון או דיאגרמה או אנימציה שמראה איך עובד ציר גמיש (כבל ספידומטר) שמעביר את הסיבובים אל מחוג מד המהירות ומה זה ציר גמיש איך הוא ניראה ואיך הוא עובד

פורסם

עכשו יש לי בעיה בספידומטר המחוג לא מסתובב שברתי אותו סיבבתי אותו שהאוטו היה מכובה ושברתי אותו ומאז הוא לא עובד אין לי מד מהירות באוטו מה שברתי ואים אפשר להחליף את החלק שמסתובב לבד או שצריך להחליף אותו עים הכבל גמיש של המהירות אני חושב זה החלפה אחד באחד תקנו אותי אים אני טועה תודה מראש :-D

פורסם

לגבי סרטון או קישור- לצערי אין לי. ברמת העיקרון, ציר גמיש זה כמו קפיץ דק וארוך שמסתובב בתוך "שרוול" ומפאת גמישותו הוא יכול העביר את הסיסוס לא רק בקו ישר כמו ציר קשיח. לגבי הספידומטר שלך, מה שאני יכול להציע זה שתנסה לפרק את החיבור של כבל הספידומטר (כמובן רק אם אתה יודע לעשות את זה, אחרת הנזק עלול להיות גדול יותר) אל הספידומטר (בדר"כ זה כמו מין אום עגול) ואז תוך נסיעה איטית לראות אם החלק הפנימי של הכבל מסתובב. אם כן והוא מסתובב, מן הסתם הבעיה בתוך הספידומטר עצמו ואז כדאי שתגש למתקן ספידומטרים או שתקנה אחר מפרוק. אם הכבל אינו מסתובב, יתכן והוא נקרע או שגלגל השיניים שמניע אותו (בדר"כ מפלסטיק) נשחק/התבלה.

• תוכן חדש...