Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שחפרתי בחודשים האחרונים בפורום (אני מפתלא איך לא מצאתי עדיין נפט :-P) בקשר לרכישת רכב משפחתי חדש, הצלחנו לצמצם את הרשימה ל3 דגמים.

הנסועה השנתית שלנו כי כ32-34 אלף ק"מ (הרוב בכבישים בינעירוניים), ולכן השיקול העיקרי זה חסכון בדלק, ואחזקה לא יקרה מדי (טיפולים, חלפים וכדומה). לאחר מכן רצוי גם ביצועים והתנהגות טובים, ולבסוף אבזור ונוחות.

המחירים שהוצעו לנו לכל 3 הרכבים "על הכביש" הם בסביבות ה122-123 אלף (כלומר אותו מחיר פחות או יותר).

1. הונדה סיוויק 1.8 ידנית - הרכב הכי מהיר, מרווח, מאובזר ויפה מבין ה3. החסרון היחידי (אולי?) יחסית ל2 האחרות זה הצריכת דלק שעומדת על כ1 ל15 ק"מ בנסיעה משולבת (לפי חישובים של אנשים שבבעלותם רכב זה).

2. סקודה פאביה סטיישן (ספייס) 1.9 TDI ידנית - הרכב הכי חסכוני (לפי נתוני יצרן הצריכה המשולבת היא 1 ל20 בערך, עד כמה זה קרוב למציאות?), די מאובזר, תא מטען גדול (סטיישן), וגם די מהיר (אם כי פחות מההונדה). מצד שני תא הנוסעים קטן יותר, והמראה פחות מושך.

3. יונדאי I30 דיזל אוט' - רכב די מרווח, אם כי לא ממש מאובזר (מגיע רק ברמת הגימור הנמוכה ביותר), לא ממש מהיר (בגלל התיבה האוטומטית הישנה), וגם לפי מבחני דרכים עושה רושם שצריכת הדלק לא נמוכה בצורה יוצאת דופן, כלומר ליטר ל13-15 ק"מ (כמו ההונדה או אפילו פחות חסכונית).

למען האמת הסיבה היחידה שהשארנו את הרכב הזה היא מכיוון שהם מציעים לנו כמעט מחיר מחירון על הרכב שאנחנו מתקשים למכור (שזה כמעט כמו המחיר של הרכב הזה).

בעיקרון השיקול שאולי יכריע את הכף זה הצריכת דלק. האם יש הצדקה לרכוש את הI30 דיזל למרות שהיא לא בהכרח חסכונית יותר מההונדה בנזין אפילו, ולמרות שהיא נחותה ממנה ברוב הפרמטרים?

ובין ההונדה לסקודה, האם צריכת הדלק של הסקודה אכן טובה כל כך? כי אם כן אז ההפרש בינה לבין הסיוויק עם הנסועה השנתית שלנו יתבטא בכמה אלפי שקלים בשנה. מה לדעתכם האפשרות הטובה יותר?

תודה.

פורסם

יש לי שאלה, מדוע פביה ולא אוקטביה TDI ידנית, הרי אתם מחפשים רכב משפחתי?

אתה אמרת שלפביה תא הנוסעים קטן יותר - מבחינתכם זה חיסרון.

אני בהחלט חושב (בניגוד לדעתו הנחרצת של Ahbarony) שבכמות הנסיעות שלכם רכב דיזל חיסכוני משתלם.

מחירי הדלק עולים וימשיכו לעלות.

לכן ההפרשים בצריכת דלק יהיו יותר ויותר משמעותיים ויגיעו לאלפי שקלים בשנה.

אישית הייתי גם שוקל את מגאן DCI - עוד יותר חיסכונית, המושבים נוחים מאוד (מבחינתי חשוב ראשר מבלים הרבה זמן על הכבישים), בטיחות מקסימאלית.

רכב בנזין יחיד (שאני מכיר) שמסוגל להתחרות ברכבי דיזל בצריכת דלק, במסגרת התקציב שלכם, ויכול לשמש כרכב למשפחה,

זה הונדה ג'אז ידנית דגם חדש.

כן, כן, הרכב שהיבואן מתמחר בצורה שלא מובנת לאף אחד (אני מדבר על ג'אז אוטוטית),

אבל ידנית עולה 116 אלף ש"ח, מנוע קטן מאוד (1200 סמ"ק) אבל מפיק 90 כוחות סוס,

וחיסכוני בצורה יוצאת דופן. ג'אז אוטומטית, אגב, מדורגת במקום הראשון בארצות הברית בין "רכבים קטנים":

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Affordable-Small-Cars/

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדעתי, אין ספק שבקילומטראז' רב כל כך, עדיף דיזל. התחרות על מחירי הסולר, גרמה לכך שיש מספר לא מבוטל של תחנות דלק בהן מחירי הסולר נמוכים משמעותית ממחיר הבנזין. באתר fulltank.co.il תוכל לעקוב אחריהן.

פורסם
הפרש בעלויות דיזל לא מצדיק בנסוע שלך קניה שכזאת. אני הייתי קונה הונדה.

34 ק"מ לשנה זה בפירוש הרבה, ויש יתרון לדיזל.

פותח השרשור, לאינדיקציה - בבעלותי פולקסוואגן טוראן (מיניואן) עם מנוע זהה לפאביה שאתה מחפש, אך עם גיר DSG. צריכת דלק משולבת מגיעה לכמעט 17 ק"מ לליטר. על פאביה, רכב קל יותר ובעל גיר ידני אפילו יותר חסכוני, לדעתי המנוע מאוד מתקרב לנתוני היצרן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

חיסכון לא הולך יד ביד עם גיר אוטומטי, מציע לך להתמקד ברכבים דיזל עם גיר ידני בלבד.

ה I30 \ סיד זוהי אופציה טובה , נסה לברר אם הרכב מגיע עם מנוע סולר גם בגירסאת הסטיישן.

המאגאן המונעת במנוע 1.5 ליטר טורבו דיזל אופציה טובה גם כן, הרכב חסכוני בהחלט.

אופציות נוספות אשר שווה לבדוק:

סקודה רומסטר

סיטרואן ברלינגו החדשה, מנוע 1.6HDI החדש, מנוע חסכוני בהחלט.

בהצלחה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תודה על התגובות. בדקנו הרבה רכבים, ואלה ה3 האפשרויות הסופיות (מגאן ורומסטר לא אהבנו, ואילו האוקטביה דיזל ידנית יקרה מדי - מ140 אלף לגרסה הפחות מפוארת).

פורסם

הנתון של 15 ק"מ לליטר בהונדה בנזין, אפילו ידנית, ב"נסיעה משולבת" כדבריך, נראה לי מאוד אופטימי, אם להיות זהיר. זה נתון שבקושי יתאים לפנדה ידנית.

• תוכן חדש...