Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני בן 21

בשנתיים האחרונות נהגתי בדייהטסו שרייד שנת 92, שירתה אותי כמו שצריך, רק שעשיתי איתה תאונה שבוע שעבר ולא היה שווה לי לתקן אותה =\

בקיצור, אני רוצה המלצה לרכב בין 20-35 אלף ש''ח.

90% מהנסיעות שלי הן בתוך העיר, ונסיעות לא ממש ארוכות.

רציתי לדעת על איזה רכבים אתם ממליצים לי? כשהדברים שהכי חשובים לי זה רכב בלי הרבה תקלות, ובלי עלות תיקונים גבוהה, וכמובן משהו שיהיה לי חסכוני בדלק מאחר וגם ככה הנסיעות בתוך העיר טוחנות יותר דלק.

אני חשבתי בעיקר על פיג'ו 206, אבל אמרו לי שזה רכב שעלות התיקונים שלו היא גבוהה, שמזה קצת פחדתי שאם פתאום יילך לי משהו ברכב אז העלות תהיה גבוהה.

למרות שזה אוטו שמתאים לי מבחינת הגודל.

הרכב הבא שחשבתי עליו זה מאזדה 323, כנראה GLX, משנת 2001-2003, רציתי לדעת לגביי האוטו הזה שהוא גדול ויותר משפחתי, האם כדאי לי לקנות אותו, שאני כעקרון רוב הפעמים נוסע לבד ולפעמים עם עוד בנאדם, ורציתי לדעת אם זה נכון שעדיף לי מבחינת דלק לקחת מנוע 1800 או 1600? כי אמרו לי שמנוע 1800 עם הרכב הדיי גדול הזה יבזבז פחות דלק מאשר 1600, זה נכון?

כמה אמור לעלות לי ביטוח מקיף ל323 GLX שנת 2002? בערך?

אני לא קופץ מעל הפופיק כשאני רוצה לקנות רכב מהסוג הזה?

עוד שאלה קטנה אוטו שעבר תאונה בכנף אחורית מה זה אומר עליו? זה מוריד מהערך שלו? קשור לפגיעה בשלדה או בשסי? או שזה לא כזה נורא?

חשוב לי לציין שאני מחפש רק אוטומט, חסכוני בדלק והוצאות תיקונים ושייראה טוב.

תודה לכל העוזרים!!!

פורסם

לגבי הצריכת דלק ב323 עם שני מנועים הללו,בתוך העיר לא תראה הבדל ממשי ואולי אף הבדל לרעת המנוע 1.8 אך בנסיעה בין עירונית ובמיוחד בנסיעה עם עליות רבות ועומס על הרכב אתה תרגיש את ההבדל בין המנועים,אם כי הוא לא יהיה כזה חד.

אם רוב הנסיעות שלך זה לבד ומדי פעם נוסע נוסף למה לך להחזיק רכב משפחתי? סתם הוצאה מיותרת הייתי ממליץ לך לחפש משהוא קטן כמו פונטו איביזה 206 ועוד.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
לגבי הצריכת דלק ב323 עם שני מנועים הללו,בתוך העיר לא תראה הבדל ממשי ואולי אף הבדל לרעת המנוע 1.8 אך בנסיעה בין עירונית ובמיוחד בנסיעה עם עליות רבות ועומס על הרכב אתה תרגיש את ההבדל בין המנועים,אם כי הוא לא יהיה כזה חד.

אם רוב הנסיעות שלך זה לבד ומדי פעם נוסע נוסף למה לך להחזיק רכב משפחתי? סתם הוצאה מיותרת הייתי ממליץ לך לחפש משהוא קטן כמו פונטו איביזה 206 ועוד.

תודה על ההבהרה לגביי המנועים

עכשיו כשאתה אומר סתם הוצאה מיותרת למה אתה מתכוון בדיוק? לדלק? או לעוד גורמים אחרים?

כעקרון פונטו לא בא בחשבון, וגם איביזה לא ממש

206 זה האוטו היחיד שאני רוצה, אבל כל מי שמבין באוטו אמר לי לא ללכת עליה.

אני אשמח לעוד תגובות

פורסם

כש אני אומר הוצאה מיותרת אני מתכוון דלק,אולי עלויות טסט(תלוי איזה קבוצה תקח את הסופר מיני שלך) העצבים שלך כש תחפש חניה,ביטוח יותר זול וכנראה שגם חלקים יותר זולי(אם כי זה מאוד מאוד תלוי ומשתנה מרכב לרכ וממוסך למוסך).

לגבי הרנו קליאו אחלה אופציה גם רכב נוח,גם רכב בטיחותי מאוד יחסית למתחריו.אומנם לעולם לא החזקתי באחת כזאת אך שמעתי שיש לה חלקים יקרים,תבדוק את העיניין הזה בחיפוש.

אבל רנו קליאו יכולה להיות אחלה אופציה בשבילך.

פורסם

הרנו קליאו כמעט ולא באה בחשבון מבחינתי, זה אוטו שאני לא רואה את עצמי נוהג בו, והוא גם אחד המכוערים.

מה ההבדל למשל בעלויות הדלק בין 323 שנת 2002, לבין הרנו קליאו B?

וכמה אמור לעלות טסט ל323 שנת 2002? וביטוח מקיף?

פורסם

מה אם GETZ אם אתה לא נוסע הרבה ובעיקר בעיר שווה לך לבדוק את הרכב הוא אומנם לא נוח במיוחד ולא יספק לך שום הנעה מנהיגה (לא ששריד סיפקה) אבל זריז אמין מאוד ואחזקה מאוד זולה גם בגיר האוטומט וזה לא משהו שאפשר להגיד על ה 206 האוטומטית שהגיר לא ממש מומלץ. ואם רוב הנסיעות בעיר האוטומט הוא בגדר חובה. שנת 2003 ניתן למצא בכ30K (במיוחד שיש המון מליסינג אז מחירי השוק בהתאם וניתן למצא מידיים פרטיות במחירים טובים.

פורסם

כעקרון פונטו לא בא בחשבון....

חבל שאתה מקובע מחשבתית. פונטו בדיוק עונה על הדרישות שלך והיא תעשה זאת בזול יותר משאר האפשרויות שהזכרת. תוכל לרכוש פונטו משנתון חדש הרבה יותר משאר הרכבים שהזכרת.

פורסם

אפשר בתקציב כזה לקנות שרייד שנת 2001 בערך עם מנוע 1.5 ועוד ישאר עודף, אפשר לקנות גם הצ'בק 1.3 שיהיה קצת ישן יותר ואז ישאר עוד יותר עודף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מה אם GETZ אם אתה לא נוסע הרבה ובעיקר בעיר שווה לך לבדוק את הרכב הוא אומנם לא נוח במיוחד ולא יספק לך שום הנעה מנהיגה (לא ששריד סיפקה) אבל זריז אמין מאוד ואחזקה מאוד זולה גם בגיר האוטומט וזה לא משהו שאפשר להגיד על ה 206 האוטומטית שהגיר לא ממש מומלץ. ואם רוב הנסיעות בעיר האוטומט הוא בגדר חובה. שנת 2003 ניתן למצא בכ30K (במיוחד שיש המון מליסינג אז מחירי השוק בהתאם וניתן למצא מידיים פרטיות במחירים טובים.

רק חבל שיהיה לו אבזור בטיחותי ירוד נוחות נסיעה נמוכה צריכת דלק כמו של כול משפחתית וכול זה כש הוא יכול לקבל הרבה יותר ברכבים אחרים.

פורסם

יכול להסכים שנוחות הנסיעה בהחלט לא משהו,אם לקנות את גרסת ה GLS הבטיחות לא רעה (2 גריות ו ABS)

גם צריכת הדלק שופרה עד כמה שידוע לי ע"י עידכון תוכנה לגיר.

בגדול מי שלא אכפת לו מנוחות (או מי שנוסע נסיעות קצרות) זאת המכונית שנותנת תמורה מצוינת.

פורסם

אולי,אבל עדיין הפיאט פונטו תתן לו הרבה יותר מבחינת נוחות,אך בגרסה המאובזרת הבטיחות של גטס די שווה לבטיחות של פיאט.אבל המנוע בפונטו יהיה חסכוני יותר.

פורסם

לפי דעתי עם התקציב שעומד לרשותך והדרישות שלך פיאט פונטו תהיה האופצייה הכי טובה.

יש לנו אחת כזו במשפחה, עושה את העבודה מצויין .

היא תהיה לך הזולה ביותר מבחינת אחזקה, חלפים לא יקרים יחסית, אמינה, זריזה, חסכונית, נוחה וכו' וכו'

מה גם שתוכל להגיע לשנתונים יחסית גבוהים אולי יותר מהאופציות האחרות שעומדות לרשותך.

קח את הרכב כאופצייה, מה אכפת לך, תעשה נסיעה אחת ותדע בדיוק אם היא בשבילך או לא

בהצלחה!

פורסם

הבדלים בין פונטו [אוטומט] ל323 בצריכת הדלק כזאת משמעותית?

כמה אמור לעלות לי ביטוח מקיף ל323 שנת 2002?

• תוכן חדש...