Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה SUN/GLI 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות טויוטה קורולה משנת 2007 (עלה על הכביש בשנת 2006) ויש לי מספר שאלות:

1. האם יש הבדל בין טויוטה קורולה SUN שמיוצר בתורכיה לעומת GLI המיוצר ביפן מבחינת אמינות?

ההבדל במחיר הוא משמעותי.

2. ראיתי רכב טויטה SUN ב"טרייד מוביל". תאריך רישום ובעלות לפי רשיון הרכב הוא 02/11/06. הרכב עשה לפי מד אוץ כ- 74,000 ק"מ.

הוא רשום על שם ש.שלמה רכב בע"מ. הסוכן טען כי הרכב נקנה על ידי בן אדם פרטי (יד ראשונה) מסוכנות של טויוטה באמצעות מימון שקיבל מש.שלמה רכב וזה נחשב כ"ליסינג תפעולי".

"טרייד מוביל"רכשו את הרכב מש.שלמה רכב.

האם זה נקרא "ליסינג תיפעול"י או "ליסינג מימוני"? איך אדע אם בכלל הרכב לא מהשכרה? ברשיון הרכב לא ראיתי איזכור לכך שהרכב מהשכרה או ליסינג ואיזה סוג ליסינג רק שבעליו הם ש.שלמה רכב בע"מ.

3. נניח והחלטתי לקנות את הרכב ולאחר מספר שנים אמכור אותו, מה אני אמור לציין לקונה הרכב והאם תהיה השפעה על המחיר מעבר להיותו יד שניה ובמקור מליסינג?

4. על מיכל השמן ראיתי כתם קטן (אולי בסוכנות הוסיפו שמן, זה אמור להדליק לי "נורה אדומה"? אילו צעדים כדאי לי לנקוט על מנת שאהיה רגוע באשר לקנייה מחברה הסוחרת במכוניות?

תודה רבה

פורסם

גם אם יש ממש בטיעונים של המוכר, ואני עדיין לא נכנס להם ולמשמעות שלהם ולנכונות שלהם, הם לא שווים כלום מסיבה אחת בסיסית - זה שתמכור לו את האוטו בבוא היום ממש לא יקנה אותם וזה יהיה רכב ליסינג לכל דבר ועניין, גם מבחינת סחירות ומבחינת מחיר. חוץ מזה שבהתחשב במצב השוק היום, נשמע לי מגוחך שמוכר ינסה להתפלפל איתך על דברים כאלו כדי לגרום לך שהאוטו מציאה טובה יותר, או יתעקש על כך בשביל המחיר. אין לו את הפריווילגיה הזו.

לדעתי רכבי הליסינג של שלמה אמורים להיות רשומים על שם ניו-קפול, אבל פה אני בכלל לא בטוח, שלמה זה חברת האם שעוסקת בהשכרה. אבל אני לא סגור על זה. באופן עקרוני אם הרכב היה בבעלות השכרה זה כן מופיע בצורה ברורה ברשיון, בסעיף של בעלות קודמת, כתוב שם השכרה. בכל מקרה, הליסינג שהוא תיאר זה דווקא ליסינג מימוני ולא תפעולי, ולא צריך להיות גאון - ליסינג מימוני קשור רק למימון הרכב ולא לשאר העניינים. ולכן לא ברור לי למה הוא קצת מערבב בין דברים. בעיקרון ליסינג מימוני נחשב לפחות בעייתי מבחינת הרכב, כי מדובר רק בהסדר מימון. אבל עדיין.

בעקרון חברות הליסינג מוכרות בעצמן את הרכבים הטובים שלהן ומגלגלות הלאה את הפחות טובים, אלא אם הן תקועות עם מלאי ענק שאין להם יכולת או רצון להתמודד עם השיווק של כולו.

לא צריך לעשות עניין מטיפת שמן. לא זה מה דצריך להבהיל אותך. כנראה ש"הכינו אותו למכירה" אז מילאו מים, שמן, ניקו, ירססו ספריי על הדשבורד שיראה נקי וכו'. חוץ מזה שגם ברכבים חדשים מדי פעם צריך למלא שמן. רכב זה לא מוצ ררפואי סטרילי.

טרייד מוביל לא סוחרים מפוקפקים, אבל בעקרון אתה חייב לקחת את הרכב לבדיקה במכון שאינו קשור לטרייד מוביל כדי לוודא שאין בעיות, ולדאוג שלא יערימו עליך בכל מיני שיטות וסיפורים כדי לעשות עליך קופה ולקחת ממך מחיר שהוא מעל למקובל בשוק של היום.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

אז איך אפשר לדעת האם הרכב באמת היה בליסינג תפעולי או מימוני? (בלוי יצחקת על מימוני מורידים כ- 6% ועל תפעולי הרבה יותר). יש דרך לברר את זה?

ברשיון הרכב כתוב בסעיף בעלים קודמים "00"

• תוכן חדש...