Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג כבר עשר שנים ברכבים אוטומטיים, ואני מעוניין להתחיל ללמוד על תיבה ידנית. חשוב לי לציין שמטרתי היא, בראש ובראשונה, פיתוח מיומנות בהילוכים -- ולא לעבור טסט. ללמוד על "רכב של חבר/דוד/בן משפחה/גטס ידני מהשכרה" לא בא בחשבון. יש מורי נהיגה מומלצים לנסיבות אלה (אזור י-ם)?

פורסם

אם אתה לא מתכוון בתקופה הקרובה לרכוש/לקבל ממקום עבודה רכב ידני, אז חבל על הזמן.

המיומנות שתרכוש, תיעלם אחרי תקופה קצרה, אם לא תחזק אותה על ידי נהיגה יומיומית עם הילוכים ידניים.

פורסם

אם למדת נהיגה על גיר ידני זה יחזור לך תוך מספר ק"מ מועט. זה כמו אופניים , פעם נסעת, נשאר לתמיד. לדעתי מיותר לקחת שיעורי נהיגה בענין. הקלאץ לא כזה רגיש שמכמה החלפות לא חלקות ייגרם לו או לגיר נזק.

אני נוהג מעל 40 שנה , ב 30 שנה האחרונות רוב הזמן ברכבים אוטומטיים. עד היום בבלימת חירום לקראת סופה אני "לוחץ" קלאץ. כוחו של הרגל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חושב שכל מורה נהיגה מקצועי, שמלמד כל היום תלמידים צעירים מ"אפס" איך לנהוג על גיר ידני, לא יתקשה לרענן את זכרונך בתור נהג ותיק. קח שיעור אחד, גג שניים ותפתח את המיומנות חזרה.

תהנה מהרכב הידני שתקנה. אין מה להשוות את תחושת הכיף, השליטה והמעורבות של גיר ידני לאוטומט. בהצלחה.

פורסם

זהו, שלא מדובר ברענון כי אני למדתי על אוטומט. החששות שלי נוגעות לא רק לבלאי של הקלאץ' אלא גם לדברים בהם יש פוטנציאל לפאדיחות/תאונות כמו זינוק בעלייה וכו'.

פורסם

אז תיכח טיפה יותר שיעורים,לא רואה אותך בתור נהג ותיק שתהיה לך בעיה כלשהיא כשל תלמיד שרק התחיל ללמוד נהיגה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

מנסיון האישי, נהגתי 4 שנים על אוטומט, ובאמת זה לא פשוט לחזור לגיר הידני ולא כדאי לעשות את הלמידה בכביש ציבורי.

בכל זאת אין לך מה לדאוג, לי לקח 3 ימים להתרגל לגיר הידני, ושבוע וחצי ללמוד איפה בדיוק נקודת ההפרדה בהרמת המצמד ולדעת לעשות זינוק בעליה.

אני ממליץ לך פשוט לקחת רכב לאיזה מגרש או מקום מרוחק ונטוש, אבל עם שטח גדול או חנייה גדולה (לא חסר כאלה בכל עיר), ופשוט לתרגל וללמוד את המצמד.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
זהו, שלא מדובר ברענון כי אני למדתי על אוטומט. החששות שלי נוגעות לא רק לבלאי של הקלאץ' אלא גם לדברים בהם יש פוטנציאל לפאדיחות/תאונות כמו זינוק בעלייה וכו'.

האם ביררת במשרד הרישוי מה הנוהל להמרה מרישיון לאוטומט לרישיון רגיל ?

לדעתי אתה כן צריך לעבור טסט מחדש, ואולי אפילו יש מינימום שיעורים נדרשים.

פורסם

נראה לי, שמה שאני כותב די ברור מאליו.

כשתלמיד חדש, שבפעם הראשונה בחייו עולה על רכב, הוא נאלץ להתמודד עם המון דברים חדשים, כמו השתלבות בתנועה, שמירה על נתיב, הסתכלות במראות, תמרורים, הכרת גבולות הרכב, ועוד ועוד, ובנוסך לכל זה, גם להעביר הילוכים, וזה באמת לא קל, ולוקח זמן.

לך כבר יש את כל הניסיון, ולהתרגל להילוכים ידניים באמת לא קשה, כשאתה מתרכז רק בזה, ויתר הדברים שרשמתי לא מהווים בעיה.

לדעתי, לאדם לא מאוד מבוגר, לא נדרשים יותר מ 3-4 שיעורים + קצת תירגול במגרש בזינוק מהמקום.

אחרי שבוע נהיגה אתה תזרום עם זה, ותשכח מהעיניין.

פורסם

זה נכון שברגע שהינך ותיק על הכביש, יש הרבה דברים בנהיגה שאין צורך ללמוד, אבל, לדעתי, עדיין חובה לקחת לפחות מספר שיעורים בודדים אצל מורה כדי לעבור לתיבה ידנית. מאחר ונהיגה על ידני מערבת הרבה יותר פעולות, היא גם פתח להרבה הרגלי נהיגה רעים (כל מני קיצורי דרך והקלות) שחלקם מזיקים וחלקם אפילו מסוכנים. כנהג ותיק בטח לא תצטרך יותר מכמה שיעורים כדי להבין ולתרגל את סדר הפעולות.

למדתי נהיגה בירושלים אצל אשר שקד, מורה ותיק ומנוסה, אני יודעת שהוא לימד גם בעלי רישיון נהיגה (מחו"ל וכאלה), ממליצה עליו בחום. אם תרצה, ארשום לך את מספר הטלפון שלו.

שבת שלום,

ליהי

פורסם

במידה ועל רשיון הנהיגה רשום: "מוגבל לרכב עם תיבת הילוכים אוטומטית"

אין מה לעשות, חייבים לעבור טסט רגיל ככל נהג חדש (בלי ההגבלות של נהג חדש כמובן)

החיסכון הוא שאין מינימום שיעורים ואפשר לגשת ישירות לטסט, כמו כן צורך לגשת לתאוריה, וכן אין צורך במילוי טפסים על מצב רפואי/עיניים.

• תוכן חדש...